PR-man zoekt IT-ers die muziek maken

Ewold de Bruijn

Nieuwkomer
Lid sinds
2 augustus 2010
Berichten
2
Ik werk als PR-adviseur voor diverse technologiebedrijven, naast opdrachtgevers in andere sectoren. Verreweg de meesten richten zich in hun communicatie op IT-managers bij grote organisaties met een nogal rechtstreekse benadering: "Wij verkopen producten/diensten die helpen de productiviteit van medewerkers te vergroten en kosten te besparen."

Ik vind dat het een stuk leuker kan. Technologie helpt ons immers op allerlei manieren bij content creatie en content delivery. Muziek, foto en video zijn vormen van content waar miljoenen mensen plezier aan beleven.:)

Mijn stelling is dat ICT-bedrijven die een statement willen maken dat technologie bijdraagt tot plezier en het verbeteren van de kwaliteit van het leven, geïnteresseerd zouden moeten zijn in muziek.

Maar zijn er ook muzikanten die gebruikmaken van technologie en dat durven doen op een podium, in een omgeving waar genieten van muziek en plezier maken hand in hand gaat met vaardig gebruik van technologische hulpmiddelen?

Zou het haalbaar zijn om events op te zetten waarbij muzikale techneuten, of technisch bevlogen muzikanten zorgen voor een swingende entourage? Als het antwoord 'ja' is, dan moet het mogelijk zijn om hier ICT-bedrijven aan te koppelen die plezier in het gebruik van technologie serieus nemen.

Ik ben daarom aan het uitzoeken of er een koppeling te maken valt tussen de werelden van muziek/dansen/uitgaan en technologie/ICT-management. Het gaat hierbij niet om 'hard selling' van apps en licenties, maar juist om 'drive, energie, motivatie, genieten'. Het gaat mij bovendien om evenementen 'in real life' in plaats van weer een volgende activiteit in de virtuele wereld.

Kortom, ik wil kijken of er 'feestjes' te organiseren zijn waarbij muzikanten en ICT-bedrijven elkaar weten te vinden. Vandaar dat ik op zoek ben naar muzikanten en bands die plezier beleven aan technologie en dat plezier ook uitstralen.

Wie kan hier wat mee? En zo ja, wat zou je dan leuk vinden om te doen?

Hartelijke groet,

Ewold@bmcw.nl
 
Forum spam is the creating of messages that are advertisements, abusive, or otherwise unwanted on Internet forums
 
Een bedrijf als XS4ALL zou misschien nog wel over te halen zijn voor een dergelijk idee. Idee is op zich niet zo slecht. Verder vind ik ICT bedrijven stoffig, niet creatief, en vol met bugs :). Ik denk persoonlijk, en het mag kortzichtig zijn, dat een project als deze alleen maar als gadget gezien zou worden. Het gaat tenslotte alleen maar om harde euro's. Maar nogmaals: ik ben waarschijnlijk kortzichtig.
 
Het komt op mij over als een soort borreluurtje netwerken met muziekmakende/optredende ICT'ers op vrijdagmiddag/avond ....

Als PR-man moet je wel weten hoe je je doelgroep bereik ;)
 
Forum spam is the creating of messages that are advertisements, abusive, or otherwise unwanted on Internet forums

tis een advert / meer eenvoorstel dan
vriend van maakt ook wevsites en doet muziek makernaast = is toch wereldje van verschil stoffig naarje screen staren en plakken en knippen of knobbies tweaken
 
Waar gaat het je nu om?

"Wij verkopen producten/diensten die helpen de productiviteit van medewerkers te vergroten en kosten te besparen."

Ik vind dat het een stuk leuker kan.


Is het het 'opleuken' van (kort gezegd) je verkooppraatje met muzikanten en kunstenaars, zodat de ICT mannen het gevoel krijgen dat ze iets hip en jeugdigs aanschaffen? Dat lijkt me geen probleem zolang je maar betaalt.


Kortom, ik wil kijken of er 'feestjes' te organiseren zijn waarbij muzikanten en ICT-bedrijven elkaar weten te vinden.


Of is het echt zoeken naar waar er raakvlakken tussen het gebruik van ICT toepassingen zijn tussen muzikanten en ict teams? Voor zover ik het kan bedenken, zijn die er niet.
 
Beste forum-deelnemers, heel veel dank voor jullie reacties zover.

Het organiseren van een borreluurtje voor IT-ers met muziek zou een begin kunnen zijn.
Maar ik denk dat ze daar alleen niet voor komen, dorstige uitzonderingen daargelaten.
Een (te) simpel muzikaal borreluurtje gaat voorbij aan het punt dat ik wil maken, namelijk dat content creatie en content delivery met behulp van computers ook leuk kan zijn en niet hoeft te betekenen dat je alleen maar in je eentje achter een beeldscherm zit.

Het opleuken van een verkooppraatje zou een spin-off kunnen zijn van dit project.
Maar in eerste instantie wil ik juist geen verkooppraatje, maar gewoon 'serieuze' creatieve activiteit.
Als er uit die creativiteit muziek ontstaat die waarmee commerciële producties kunnen worden opgeleukt is dat mooi meegenomen, maar beslist geen doel op zich.

Ik hoop dat ik hiermee wat meer duidelijkheid schep.

Hartelijke groet,

Ewold.
 
Beetje jammer dit, zou zeggen verdiep je als marketeer eens in social media, ipv van een verticale doelgroep te vinden om mensen subtiel iets door de strot te drukken ;) Ik denk niet dat ik kom :)
 
ikzelf (maar zal aan mij liggen) begrijp eigenlijk niet waar de man naartoe wil...
wat wordt er eigenlijk in concreto verwacht van een mogelijke 'geinteresseerde' ?
 
Ik ben ook actief in de webdesign sector. Daarintegen wil ik later wel verder met muziek.
Achja, moet toch wat doen om al die synths te kunnen betalen he.
 
wat een achterlijke reacties zeg
geeft wel aan hoe sommigen hier er zelf in staan

misschien heeft TS wel gewoon een interesse in waar die mensen raakvlakken hebben. hij gooit gewoon een balletje op
dat jullie allemaal door die hele piepkleine glaasjes van jullie commerciele honden brillen naar zo'n vraag kijken zegt meer over jullie dan over hem :)
verder kan t natuurlijk alsnog zijn dat TS iets door je keelgat wil duwen, mar dat is niet 1 2 3 op te maken uit zn post volgens mij

volgens mij wil hij kijken waar mensen wat aan elkaar kunnen hebben met als uitgangspunt een frisse en positieve energie..
ik zelf heb weinig interesse, omdat techniek me niet achterlijk veel boeit
maar lui die bv met max/msp enzo werken... kan me voorstellen dat die best geinteresseerd zijn in zoiets

wat is daar nou mis mee?
 
Vreemd genoeg kom ik ontzettend veel ICT'ers juist tegen in Synthland, het is gewoon zo'n typische technische hobby met voldoende nerdy uitdagingen. Ik denk dat je na een middagje MAX/MSP, Chuck of modulars patchen wel ongeveer begrijpt wat ik bedoel ;) Waarschijnlijk had een figuur als Aphex Twin zonder succesvolle muzikale carriere weinig kans gehad op iets anders dan een baan de ICT sector 8o)

Vrijwel alle technologische vooruitgangen op het gebied van synthesizers zijn digitaal en softwarematig vanaf 1978. Dus ik zou zeggen dat je bijvoorbeeld eens met Kassen bekijkt of er een manier is om een workshop Chuck te geven. Ik weet zeker als een ICT'er met interesse in electronische muziek hem aan de gang ziet met realtime scripting, effectjes en Playstation controllers direct enthousiast is. Ik was het wel in ieder geval :luv:
 
Ik begrijp de negatieve reacties ook niet helemaal.
Het laatste voorpaginanieuws is op dit moment een advertentie voor een (commerciële) workshop. Daar valt niemand over maar dit topic wordt wel als spam gezien???
 
Back
Top