Nord Micro modular midiclock probleem

ZionProject

F.D.R
Lid sinds
8 april 2010
Berichten
215
Beste forumleden,

Ik heb hulp nodig bij het instellen van de midiclock van internal naar external bij een Nord Micromodulair. Zoals de handleiding schrijft moet de midiclock van een Micro vanuit de editor omgezet worden. De communicatie tussen de Micro en de pc is goed. Hij wordt herkend en ik heb het laatste os en de factory patches erin gezet. Als ik in de Synth-settings vanuitde editor bv. het midikanaal verzet dan slaat ie dat automisch op in de Micro, dat doet ie dus goed. Als ik de clock op external zet dan gebeurt er niets. Ook als ik de clock op intern laat staan en ik verander het tempo in het scherm van de synth settings, dan gebeurt er niets. In Ableton synct ie niet met het tempo terwijl ik alle instellingen goed heb staan. Even een andere synth op het midikanaal van de micro aangesloten en die synct wel en loopt keurig mee met het tempo, daar ligt het dus niet aan. Wie kan me helpen???
Alvast bedankt.
Frank.
 
Kun je iets preciezer beschrijven wat je probeert te doen? Probeer je een Patch in de NM te syncen met ableton?

Heb je in die patch ook een Global Midi-in module, een clock-divider en een sequencer/pattern?
En ik zou er (voorzichtig) niet vanuit gaan dat je de instellingen goed hebt staan.

Ik had hier aanvankelijk ook wat moeite mee. Misschien helpt het om in de handleiding even te zoeken naar info over (vooral) de seqencer module. Daar staan een paar voorbeelden.

Succes!
 
Hey Cecil,
Bedankt voor je reactie, nog even wat uitleg.
ik probeer de midi clock van de Micro op externe clock te zetten zodat ie via midi net als iedere andere synth van me, netjes meeloopt met de tempo wijzigingen van ableton. Dit moet in tegenstelling tot de gewone modular, vanuit de editor gedaan worden. Ik probeer dus geen patch te syncen maar de hele micro. De kanalen van de micro verzetten gaat vanuit de editor goed maar de clock verzetten gaat niet.

Frank.
 
Frank,

volgens mij interpreteer je het sync gebeuren op een Clavia (micro) Modular verkeerd. De handleiding zegt
If External is activated, any incoming MIDI clock can be used as a clock source in a patch

Als je dan een sync signaal naar de MIDI-In van de MM stuurt, kun je sequences in patches syncen. Er is geen sprake van dat je standaard LFO's ofzo kan syncen, of 'de hele micromodular', dat vereist nog een stap op patch niveau

Als je überhaupt niet van Internal naar External kan schakelen, kan er iets mis zijn. Misschien is de interne batterij leeg?
 
Hoi Cecil, je slaat de spijker op z'n kop, Ik wil de sequences in patches syncen dus stuur ik vanuit ableton een midiclock signaal naar de midi ingang maar hij reageert daar niet op. Er staat ook in de handleiding dat je de wijzigingen die je maakt in het Synth-settings sherm van de editor automatisch worden opgeslagen (alleen) in de Micro. Onder andere het midikanaal en de clock. Er staat ook dat je van de Interne clock het tempo kan wijzigen, dat werkt ook niet. Als ik in de editor de patch upload van de micro nadat ik hem op external heb gezet dan blijft de "rate" van de BPM in de patch op de oorspronkelijke waarde staan. Ook na het uploaden van een patch heeft het omzetten van de clock geen effect. De patch downloaden naar de micro met de klock op external gezet doet ook niks. Ik ga eens even op zoek naar die batterij en zal hem vervangen. Ik weet niet of dat wat uitmaakt want net als bij een retro revolution verliest ie (volgens mij) alleen z'n presets (patches) bij een lege batterij. Wedrom bedankt zover.
Frank.
 
Hoi Cecil,
er is geen battery te vinden in de Micro. In de handleiding staat er ook niets over een batterij vermeld.
Frank.
 
die batterij was maar een suggestie, blijkbaar zit er dan een soort flashmemory in.
Heb je dat ding pas? Komt er wel geluid uit/reageert ie ergens anders wel op? Wellicht heeft forumlid Wout nog wat tips op zijn website... Goed lezen...
 
Ja ik heb hem net, alles doet het, alle patches doen het net als de knoppen. De communicatie tussen de Micro en de pc zijn ook goed. Heb het nieuwe OS en de Factory patches erin gezet. Ik kan hem via midi bespelen. Enkel die ............ midiclock krijg ik niet op extern. Wat wel gaat is het tempo via de patch in de editor veranderen. Het tempo van de Micro kan ik dan met de muis veranderen en dat gaat goed. Maar ja ik wil natuurlijk in sync met ableton.
Frank.
 
Je schreef eerder:
Als ik in de editor de patch upload van de micro nadat ik hem op external heb gezet dan blijft de "rate" van de BPM in de patch op de oorspronkelijke waarde staan.

dat klopt! Ik dacht dat je het pitje niet in het rondje van External kreeg. Maar als je dat wel kan, en dat geloof ik nu, dan heeft de rest van BPM geen functie meer, visueel dan. Zodra het op external staat, moet je in je patch wat veranderen: de clock module moet je vervangen voor de MIDI Global en Clock Divider modules! En dan even klooien met de virtuele kabeltjes. Zie ook blz 187 en 188 van de manual. Nu moet het lukken!
 
Geweldig, de oplossing.
Ik begrijp nu dat je de patch moet syncen en niet de micro in zijn geheel, de micro werkt dus op een andere manier dan ik gewend ben. Heel erg bedankt, ik ga ermee aan de slag en als het me gelukt is dan laat ik dat nog even weten.
Mvgr Frank.
 
Nou alles is opgelost, ik kan een patch nu syncen met ableton en hij loopt keurig mee met tempo-wijzigingen. Bedankt voor het goede advies.
Mvgr Frank.
 
Back
Top