Dubstep base op de Virus TI

MAartenL

Electroccordion
Lid sinds
17 mei 2008
Berichten
77
Locatie
Rotterdam
Ben bezig de penspiano eens te combineren voor een stukje dubstep. Ben inmiddels een eindje op weg om een lekker bass patch te maken op de virus. de LFO die ik gebruik is getimed, en daarom kan de ratio ervan niet :? geautomatiseerd worden. Nu is het variëren van de lfo juist wat zo lekker is aan dubstep, dus dat dit op de virus niet kan is k*t.

Ik heb na wat gegoogle ontdekt dat er mensen zijn die voor elke lfo snelheid die ze in een track nodig hebben een eigen patch geven. Oke, een manier, maar echt verre van handig. Is er hier iemand die een betere werkwijze kent?
 
kan je de ratio niet koppelen aan bv softknop 1 in je routing matrix?
 
Dit kan zeker!

Rechter muisknop op de ratio knop en dan "add to automation" als ik het goed heb.
Daarna staat bij Cubase de ratio helemaal onderaan in het lijstje.

Als je d'r niet aan uit komt kan ik eventueel wel een screenshot maken vanavond..
 
ik meen dat dit mij zo ook was gelukt met mijn mpc, als je de juiste parameter vindt kun je de waarde vanuit je sequencer veranderen, maar het kan zijn dat het met een andere parameter was die anders niet variabel was.
 
als dit niet werkt kan je ook alle cc nummers van je virus erbij pakken, volgens mij is dit allemaal general midi, dus als het goed is zijn alle midi cc's hetzelfde voor elke functie in je synth.
dan voer je de msb en lsb en de controller change nummers in in cubase.
dit is wel een lastige manier, maar als je niet anders kan zul je toch ff moeten puzzelen.
succes
 
DJ Adrenalin:
Rechter muisknop op de ratio knop en dan "add to automation" als ik het goed heb.
Dat heb je inderdaad goed, maar dit mag alleen als de lfo niet getimed is. wanneer de lfo wel getimed is, dan is deze tekst gedisabled, het mag dan dus niet. Ik kan dan dus niet direct vanuit Cubase de rate van lfo1 aanpassen.

ilan84: in het lijstje parameters bij de softknobs staan verschillende parameters voor LFO's, maar de rate staat er niet tussen.

Wel kan ik soft knob1 een waarde naar controller12 laten doorgeven, en in de matrix controller12 de rate van lfo1 laten beinvloeden. Het nadeel is dat dit in de praktijk ook niet blijkt te werken, de lfo blijft even snel, hoe hard ik ook aan die softknob draai.

Het cc nummer voor de rate van lfo1 zou 67 moeten zijn, maar als ik daar vanuit cubase waardes aan ga doorgeven, dan blijkt dit meer effect op de sustain te hebben dan op de lfo rate.

;{
 
wat ik deed was de automation opnemen zodat ik wist welke cc het was, en toen heb ik de rates aangepast toen de lfo weer in sync zat. bij mij heeft dit gewerkt.
 
Back
Top