De U-he Zebra thread

peterdh

Collabs
Lid sinds
13 april 2007
Berichten
2.894
Locatie
Santpoort-Noord
Plaats hier je links, tips & tricks en ervaringen over deze populaire softsynth.
Dit is wat ik zoal heb gevonden:
Hier vind je algemene info, demo’s, screenshots etc over Zebra. In de demo versie van Zebra raakt na 10 minuten de stemming in de war.
Zoek je gratis patches en oscillator templates? Hier vind je ze. Commerciële soundbanks vind je hier.
Als je zelf single cycle waveforms in .wav en .raw formaat in Zebra wilt laden, dan is er een gratis conversieprogramma die deze waveforms omzet naar Zebra oscillator formaat. De software heet Wave2Zebra; alleen de Java versie (Wave2Zebra2Java) is doorontwikkeld en is geschikt voor PC en Mac (werkt niet op alle Mac’s). Als je gratis (veel) single cycle waveforms in .wav formaat zoekt, kijk dan in deze thread; ook vind je hier links naar gratis software om deze golfvormen (automatisch) te creëren .
Een patch randomizer vind je hier. Skins: Hier een verzameling skins en de Hi-tech skin.
De light versie van deze softsynth, ZebraCM, krijg je gratis bij het kopen van het blad Computer Music.
 
Waar ik in 1e instantie en waarschijnlijk anderen overheen lezen, is de mogelijkheid om $50,00 korting op de aanschaf van Zebra te krijgen. Het heet Dinosaur Crossgrade en werkt als volgt: Print het pdf-je uit waar "Retired & Replaced by Zebra" op staat, plaats het op een (andere) synthesizer uit je collectie, maak een foto en stuur het naar U-he op. Zo zal je een kortingcode ontvangen ter waarde van $50,00.
P.S. Als je de tekst leest van de Dinosaur Crossgrade pagina, lijkt het of alleen oude analoge synthesizers worden bedoeld, maar dat is niet zo, kijk maar in de Crossgrade Gallery.
 
kheb deze ...besrt vaak gebruik voornamelijk zeer lichte pads / sliertige sounds ..
ingewikkelde interface dat wel
 
Dit ding is zo flexibel dat ik geen andere synths meer nodig heb!
 
02retired_FOR_zebra.jpg


2%20antique_synths.jpg



Ze hebben wel humor :D
 
Ik had hier laatst een demo van gedownload maar ik vind het een vrij ingewikkeld apparaat.. Miss is mijn kennis hiervoor te beperkt. Maar zijn hier goede tutorials van ofniet? Heb wat gezocht maar kon niet veel vinden:(
 
Maar zijn hier goede tutorials van ofniet?

Dit bijvoorbeeld?:

Verder gebruikt deze synth dezelfde methoden als alle synthesizers, dus verdiep je in de basis daarvan en dan zal dit ook begrijpelijk zijn. :W
 
Dit bijvoorbeeld?: YouTube- Zebra 2 Synth Tutorial w/ zircon - Part 1 (Overview + Oscillators)

Verder gebruikt deze synth dezelfde methoden als alle synthesizers, dus verdiep je in de basis daarvan en dan zal dit ook begrijpelijk zijn. :W


dank je ! ik zit eigenlijk te wachten op die DVD van Rob Papen die binnenkort vershijnt. Dan word hopelijk alles wat duidelijker. Wat ik gewoon het moeilijkste vind is om een geluid te maken wat je ook werkelijk in je hoofd heb..
 
ik vond de oscs op zich nogal dunnetjes klinken....
mogelijkheden zat enzo, maar vond alle individuele modules nu niet echt uitblinken.. maar inderdaad, eens je ze begint te oversturen en combineren kan je wel goede resulaten behalen.
 
Wat ik gewoon het moeilijkste vind is om een geluid te maken wat je ook werkelijk in je hoofd heb..

Dat probleem heeft iedereen.. :)
Veel ervaring en veel experimenteren is het enige wat je kan helpen imo.

Er zijn ook genoeg die alleen presets gebruiken, kopen een synth puur om wat de sounddesigner heeft bedacht. ;)
 
Dat probleem heeft iedereen.. :)
Veel ervaring en veel experimenteren is het enige wat je kan helpen imo.

Er zijn ook genoeg die alleen presets gebruiken, kopen een synth puur om wat de sounddesigner heeft bedacht. ;)

ja dat geloof ik wel. ik luister nu ook naar de presets en edit ze zo dat het in ieder geval niet meer echt het orginele geluid lijkt. maarja dan voelt het tog niet helemaal dat het van jezelf is..
 
Dat is een kwestie van een goede kennis, weet wat de verschillende functies doen, en hoe ze klinken, hoe modulatie wertk 9source & destination) en heel veel synth programmeren.

Als ik een sound nodig heb op mn synths (een geluid dat ik nog niet heb) pak ik de "init" template.. lekker vanaf nul beginnen.. Dit heeft als voordeel dat je niet tegen onverwachte bijgeluiden aan loopt door bijvoorbeeld een modulatie ergens. Virtueel analoge synths werken eigenlijk allemaal om hetzelfde principe. Verdiep je in substractieve synthese :) (de synthese van het leeuwendeel van alle synths)
 
waar ik gisteren tegenaan liep was dat ik vanaf init een sound aan het crieeren was. en ik weet niet wat ik heb gedaan maar als ik bijvoorbeeld 4 keer dezelfde noot in toets krijg ik 4 verschillen noten. heb alles gecontroleerd maar kon er maar niet achterkomen.
Hebben jullie een suggestie?
 
Als je Zebra in de "demo mode" bedient, gaat de stemming na 10 minuten een eigen leven leiden.
 
Back
Top