SP1200 'Fuse mode' voor europese stroom systemen?

deeon101

Ingeburgerd
Lid sinds
3 januari 2007
Berichten
54
yo,

Klopt het dat je voor een SP1200 uit amerika eerst een speciale 'fuse mod' moet laten inbouwen voordat ie zal werken in europa? Ik heb eerder gear gekocht uit amerika (mpc bijv) en toen kon ik gewoon bij de lokale elektra boer een soort van converter kopen waardoor ie ook past op onze soort stopcontacten. Nu zegt een gast dat ik een mod moet laten plaatsen... :S

zou iemand mij hier helderheid over kunnen geven voordat ik een mod voor 50$ laat plaatsen.

Thanks in advance,

Dion
 
Ik kan je geen helderheid geven kan alleen zeggen dat het me zeer onwaarschijnlijk lijkt. Ik heb zelf een mpc60 USA versie en dat werkt gewoon met een convertor, zie niet in waarom dit anders zou zijn maar ga NIET van mij uit.
 
Bij m'n SP12 hoefde ik alleen de voltage schakelaar om te zetten.

Hierover staat dit in de handleiding van de SP1200 vermeld:

IMPORTANT!! Before you turn on your SP-1200: There is a 115/230 Volt selector switch on the back of the SP-1200, next to the on-off switch. Make sure the AC voltage indicated on the switch agrees with the AC voltage present in your part of the world. If not, change the switch settings with a small screwdriver.

Er is mij niets bekend over een zgn. fuse mod.
 
Aah okay, dus zelf die switch omzetten en dan het juiste voedingsnoer kopen? mooi dat bespaart me weer vijftig dollar ;)

Bedankt!

Gr, Dion

EDIT:

@Lotuz: dik heb wat foto's bekeken van de achterzijde en ik zie bij de oude sp1200 wel een rode knop wat die 'switch' zou kunnen zijn, maar bij de reissue's niet...dus geldt het dan voor beide versies van de SP1200's?
 
Laatst gewijzigd:
Als de mogelijkheid bestaat om om te schakelen tussen 110 en 230 volt dan is dat natuurlijk erg gemakkelijk.
MAAR ! ! ! ! vergeet niet de zekering te vervangen door één met de halve waarde.
Zit er nu bijv. een zekering in van 1 Amp dan moet je die nog vervangen door eentje van 500 mA.
Als je de oude zekering laat zitten en er gaat iets behoorlijk fout in het apparaat heb je een grote kans dat de zekering heel blijft en er van alles stuk gaat waaronder bijv. de transformator.

Pas een beetje op met die converters naar 110 Volt.
Ik krijg een paar keer per jaar allerlei apparaten binnen voor herstelling die in Amerika zijn gekocht (Natuurlijk voor een veel lagere prijs). Toch heeft de eigenaar de vergissing begaan dat het apparaat op 220 werd aangesloten.
Als je geluk hebt gaat alleen de zekering stuk maar als je pecht hebt,...echt verschrikkelijk.

Ook nog even over diezelfde converters: Vaak word gebruik gemaakt van een zogenaamde "spaartransformator". Dat is een trafo die alleen uit een enkele spoel bestaat met een middenaftakking.
Afhankelijk van de belasting gaat de benodigde spanning dus lager worden.
Het kan gebeuren dat een trafo onderbreekt aan één van de aansluitingen. Als dat bij de verkeerde aansluiting gebeurt dan krijg je alsnog 220 volt op je apparaat te staan.
Zoek altijd naar een converter (Transformator) die zowel een primaire als een gescheiden secundaire spoel heeft. Deze zijn overigens veel kostbaarder maar wel veel zekerder.
 
Oke dus als ik het goed begrijp zit er op de sp1200 een schakelaar om van 230 naar 110 volt te switchen maar dan moet ik als nog de zekering vervangen bijv van 1 amp naar 500mA. (is dat moeilijk in een sp1200??)

Als dit gedaan is heb ik dan als nog een converter nodig (weliswaar met gescheiden primaire en secundaire spoel)?

Ja ik wil inderdaad voorkomen dat er iets misgaat met de SP1200 vandaar even deze vragen...De hamvraag is eigenlijk wat moet ik (laten) doen/kopen om er voor te zorgen dat die SP1200 goed werkt op ons stroomnet?
 
je bedoelt vast van 110 naar 230 ipv andersom, kga er even vanuit dat jij in NL woont. Zekering vervangen is zo makkelijk, mag geen probleem opleveren. Als je dit gedaan heb hoef je dus geen converter meer te gebruiken. lijkt mij ook logisch, want daarvoor zet je het toch om van 110v naar 230v. Ik weet niet wat voor stekker eraan een SP100 zit (vast/los) maar als die vast zit geklonken dan moet je natuurlijk nog wel even de stekker vervangen anders past het niet in het Nederlandse stopcontact.

akai-mpc-2000xl-e-mu-sp1200-usb-flash-drives-detail.jpg


http://nexus404.com/Blog/2009/05/06/akai-mpc-2000xl-e-mu-sp1200-usb-flash-drive/
 
dus zekering vervangen (met halve waarde) en switchen van 110 naar 230, niet andersom ;) Dan zit het stroom gebeuren goed. Nog idd even kijken of de stekker past en klaar.

ik ga het proberen, k'ben benieuwd... iig erg bedankt voor alle info!

EDIT: en nu maar hopen dat ie niet te heet wordt :)
 
dus zekering vervangen (met halve waarde) en switchen van 110 naar 230, niet andersom ;) Dan zit het stroom gebeuren goed. Nog idd even kijken of de stekker past en klaar.

ik ga het proberen, k'ben benieuwd... iig erg bedankt voor alle info!

EDIT: en nu maar hopen dat ie niet te heet wordt :)

veeelbeat plesure kost wel wat zeg soon zware doos verschepen ..
:okdan:
 
nu lees ik op het sp1200 forum dat die voltage switch alleen op de oudere modellen zit (grijze sp). De nieuwere zijn automatisch, maar hoe werkt dat? hoe kiest ie dan?
 
Ik las net dat je de SP "aan de praat" hebt. Lekker hè, die sound? 8)
 
Jaa inderdaad! Uiteindelijk de zekeringen toch maar laten vervangen, just to be sure zeg maar, een normale stroom kabel ingeplugged en geen problemen! blijkbaar kiest de SP zelf naar wat voor voltage die moet omswitchen, achteraf was het allemaal niet zo moeilijk dus...

Maar dat ding heeft een hele lekkere sound! :) makkelijke maar ook zeer leuke interface, buttons sticken niet en de outs werken allemaal naar behoren dus ik ben blij! ...alleen ben ik nu aan het zoeken naar een alternatief voor die floppy disks, heb iets gelezen over software programma's waarmee je samples direct van je pc door de sp kan laden? misschien dat jullie iets weten...?
 
juist! dat is em, ik zie op het einde van die draad dat er geluidsverschil is tussen het direct samplen of via je pc/mac...klopt dat? iemand ervaring mee?
 
Ad/da ;)

Dat is cryptisch voor ja vrees ik. Ervaring en ja, verschil...
 
Back
Top