drumulator draad [ info & rest ]

Ben jij hier nog verder mee gegaan JBaars?


niet in de praktijk nee.
maar het is verder te simpel voor woorden.


piggiback wat cmos ram op de originele ( ik dacht zo uit het blote hoofd 6116)
plak er bv dan 6164 ram op ( wel wat extra bedrading nodig)

en vervolgens de hoge addresslijnen en /CS lijnen omschakelbaar maken, wat in de meest eenvoudige vorm kan met gewone schakelaars.
in luxe vorm met een display, een 7segm. decoder en een 4029 met U/D schakelaar...

ik kan er altijd een schemaatje van tekenen.

:koffie:
 
Waar ik zelf nu voor aan het kijken ben is om een PCB voor elkaar te krijgen waar je 3 kits (1 kit is 5 eproms) tergelijk in de Drumulator kan houden en doormiddel van een 3-standen schakelaar zou kunnen switchen op het moment dat de drumulator uit staat zodat er geen software voor geschreven hoeft worden (coorect me if im wrong).

Nu dacht ik dat dat wel op een veroboard was te doen maar toen wees neuromancer mij erop dat er dan wel heel veel kabeltjes gesoldeerd moesten worden :D (5x28 pins eprom=140 aansluitingen per kit)

Maar nu ga ik dus een beetje op de schouders van SF leunen want ik heb 0 kennis van klein-electronica en wil dit toch eigenlijk wel heel graag, wie niet die een Drumulator bezit.

Een andere oplossing die mij nog te binnen schiet is om de bestaande ic-sockets te vervangen door van die textool voetjes. Ik weet overigens ook niet of dat mogelijk is.
 
jij bedoelt om de extra epromsets erin te zetten.
dat is idd een behoorlijk werk.
ik dacht trouwens dat ik op het www ergens een complete print had gezien waar je de sets in kan zetten.

:koffie:
 
Jep

Wat hij heeft gedaan is ook wel interessant: http://www.strellis.com/drumulator.shtml
Eproms met switches erop!
eproms.jpg


Single EPROMs are 27128 based but it is possible to put two banks worth of sounds in one 27256 EPROM and use a small switch mounted on the EPROM to switch between them. Of course you don't have to switch over all the sounds thereby increasing the sonic palette.
 
Ik heb zelf maar 2 sets op eprom staan. Digidrums van JLcooper en de originele kit. Maar ik zou wel heel graag een TR808,TR909,Drumtrax en Linndrum kit willen hebben. :D Ik kan zelf wel de samples uitzoeken en evt. voorbewerken (graag zelfs)
 
ik heb nog een LPset.
ik kan max 4 sets kwijt in een eprom .
alleen losse samples erinzetten was dacht ik niet zo simpel, ik dacht dan in een van de eproms het start en stop punt gezet moest worden.
ik heb daar geen info over.
misschien iemand anders?

maar complete sets in hexformaat, die kan ik wel aan mekaar knopen en in een grotere eprom zetten.
ik ga het als ik even tijd heb wel uitproberen, is voor mijn drumulator ook wel interessant.
:koffie:
 
Dat omschakelen heb ik ook aan RSB geadviseerd.
En bij een drumulator staan er in de OS eprom inderdaad start een eind punten.
Is geen probleem, toen Leo ooit met de vraag kwam om eproms te maken heb ik een proggie geschreven wat vrijwel alles voor je deed op het branden van de eproms na.

In principe ziet de drumulator de 4 sounds eproms als 1 stuk samplegeheugen (geluiden kunnen dus op meer dan 1 eprom staan)
 
ik heb nog een LPset.

Niet bekend? wat voor drumgeluiden zijn dat dan?

ik kan max 4 sets kwijt in een eprom .

Wow 8D Dat zou echt de tof zijn, 4 sets tegelijk in een Drumulator.


alleen losse samples erinzetten was dacht ik niet zo simpel, ik dacht dan in een van de eproms het start en stop punt gezet moest worden.
ik heb daar geen info over.
misschien iemand anders?

Maar... :)

Is geen probleem, om eproms te maken heb ik een proggie geschreven wat vrijwel alles voor je deed op het branden van de eproms na.

Dus we kunnen gaan beginnen :P
 
LP is de latin percussion set.
dus nog even wat sets bij mekaar scharrelen.
ik wil de linndrumset ook wel.
ik ga wel eerst wat andere projecten afmaken voordat ik aan deze begin, dus even geduld svp.
dan kan je ook vast je eigen custom geluidenset maken....

:mega:

Niet bekend? wat voor drumgeluiden zijn dat dan?



Wow 8D Dat zou echt de tof zijn, 4 sets tegelijk in een Drumulator.




Maar... :)



Dus we kunnen gaan beginnen :P
 
Ik weet niet welke Neuromancer als heeft omgezet, want die heeft als het goed is ook een paar kits. Als ik vervolgens weet welke kits we al hebben en welke niet, dan ga ik uit mijn personal sample library de overige kits samen stellen.

Aan welke eisen moet een kit nou voldoen (start/end points, lengte,grote,volume,bit,kHz)
 
Check dit:

Check dit:

Drumulator MOD 0.1

The Jupiter and Juno synthesizers can have their arpeggiators synchronised, by connecting the trigger output of the Drumulator to the external clock in of these synthesizers. But you do need Drumulator Drum Mod 0.1

Drum Mod 0.1*Some synchonisation has to be done with a wider trigger pulse from the Drumulator, this is Drum Mod 0.1. Remove C75 and replace with a jumper, then use a toggle switch to selectively add in a further 0.2uF of capacitance across C76. When the extra capacitor is switched in the pulse width increases ten fold to 10 ms



------------------------------------------------------------

Nou triggert die echt wel mijn Juno-6 of JX3p maar er gaat vaak toch iets mis, dus dat die bijv. een stap overslaat in de arpeggio of de eerste noot harder speelt :?. Dit laatste kan ik niet echt verklaren. Maar is dit veel werk? en of iemand dit tegen een vergoeding zou willen doen voor mij?
 
die mod is erg eenvoudig, net wat er sttat een condensator vervangen door een draadbrug, en met een schakelaartje een ander condensatortje over c76 zetten.
:mega:
 
castricum, uurtje rijden denk ik.
maar iedereen die weet hoe je fatsoenlijk moet solderen zou het moeten kunnen.
maar je kan er altijd mee langskomen.
:mega:
 
Kheb geen bout enzo, en toen ging ik vd week kijken bij conrad/Farnell en zat ik zo met een winkelwagen van 300euro. (je wilt ook geen rommel dan) Ik heb ooit op school gesoldeerd en mijn 909 omgezet naar 220v met een geleende bout dus ik besteed dit soort dingen graag uit aan mensen die weten wat ze doen. Ik probeer altijd wel mee te kijken als het kan, leer je een hoop van.
 
Laatst gewijzigd:
Heeft iemand misschien nog wat Drumulator samples liggen? Kan op het net niks vinden (gratis dan). Mijn dank is groot!
 
deze week komt er een drumulator bij, 49 euro :okdan:
mist twee knopjes : een blauwe en een drumpad. Nog eens een oproep voor de zwarte druktoetsen die ook zoek voor men Sci TOM : iemand een paar liggen ? :)

liefst zie ik hier een 808-eprommetje bij. eens contact opnemen met Neuro.

looking forward :):):)
 
ik zoek iemand die zich op dit moment bezig houdt met cartridges maken met custom soundsets op. heb een verzoekje voor een 808eprommetje :)
 
Back
Top