MIDI 'patch' kabels (hele korte MIDI kabels dus)?

Arjan van gog

Nieuwkomer
Lid sinds
2 september 2004
Berichten
20
Locatie
Zuid-Holland
Hallo,

Weet iemand een leverancier van korte MIDI kabels voor achter in mijn rack? Bij Thomann hebben ze die voorzover ik kan zien alleen in hun ultra low budget huismerk The Sssnake: http://www.thomann.de/nl/the_sssnake_sk36603grn_midi.htm

Wel de juiste lengte (30 cm) en in vier leuke kleurtjes en in zwart, maar heeft iemand hier ervaring mee en is dit nog enigszins betrouwbaar spul of totale bagger? Is wel voor live gebruik bedoeld en ik wil niet voor paal staan op het podium door een defecte midi kabel.

In principe krijgen de kabels niets te verduren, zodra ze in mijn rack zitten blijven ze daar.

Zelf solderen kan natuurlijk ook maar vind ik zonde van mijn tijd als er een goede kant-en-klare kabel is en voor midi kabels vind ik daarnaast ook iets te zeggen voor gegoten connectoren.

Alvast bedankt,
Arjan
 
midi is niks meer dan een nulletje of eentje, dus je kan ook als je geld teveel hebt midikabels van goud bestellen, maar dat geeft geen meerwaarde ben ik bang. dus gewoon die goedkope kabels gebruiken!!!!!
 
midi heeft ook een bandbreedte die nergens over gaat door de lage baudrate. Volgens mij kun je zelfs nog midi signaal over een waslijn sturen zonder dat er eentjes of nullen omvallen :) gewoon die goedkope shizzle kopen dus.
 
Een jaar geleden heb ik Feedback Rotterdam een paar korte MIDI kabels gekocht, ook za. 30cm. Hun standaard kabels, lijkt me voldoende voor deze toepassing.
 
Je kunt ze beter net zo als ik heb gedaan zelf maken op elke gewenste lengte.
Gewoon bij een elektronicazaak 2 midi stekkers (bouwpakket) en 3 aardige kabel halen.
De 2 buitenste ''pinnen'' (uiterst L+R) hoeven niet aangesloten (lees gesoldeerd) te worden, deze geven geen data door.
 
Bedankt voor de reacties. MIDI komt inderdaad uit het stenen tijdperk wat betreft de dataoverdracht over een koperlijntje, die paar bitjes zullen inderdaad vast wel overkomen (ik ben eletrotechneut dus ik heb daar wel een mening over zeg maar). Aam de adere kant komen ook de driver en receiver circuits uit datzelfde stenen tijdperk, geloof niet dat daar in de afgelopen dertig jaar iets aan is veranderd. Maar ik geloof inderdaad niet dat je daar een bijzondere kwaliteit kabel voor nodig hebt.

Het ging mij ook eerder om de fysieke kwaliteiten van de plug, de kabel en de soldeerverbindingen. Soms zie je wel eens produkten waarbij ze het soldeer niet eens fatsoenlijk hebben laten vloeien en er dus echt een slecht contact of een zwakke verbinding ontstaat. Of goedkope connectoren die eigenlijk niet goed passen. Of een kabel die zo dun is of uit zulk slecht materiaal bestaat dat ie breekt of eerst roest en dan breekt.

"midi signaal over een waslijn sturen"

:) Denk dat een waslijn een behoorlijke goede geleider is anders, is toch tamelijk dik. :D Misschien alleen een beejte hoge capaciteit.

Er is ook wel eens een test gedaan met van die metalen kleerhangers als speakerkabel, dat klonk bij blinde luistertests net zo goed als dure speakerkabel. Niet heel erg verwonderlijk als je iets van elektronica weet. Echte audiofielen ontkennen zulke resultaten natuurlijk en zeggen dan dat je zoiets niet met een blinde test kunt onderzoeken.

Nog zoiets moois is speakerkabel die een bepaalde richting zou hebben (van versterker naar speaker) door een speciale vlechting. Wat ze even vergeten is dat de elektronen in die kabel net zo vaak de ene kant op gaan als de andere 8). Zolang niemand met een goede theorie komt waarom de richting ondanks dat toch iets zou kunnen uitmaken beschouw ik zoiets als klinkklare nonsens.
 
Zelf maken is vaak duurder dan kant-en-klaar kopen. En gegoten stekkers zijn nou eenmaal steviger dan die dingen die je zelf soldeert. Tenzij je de boel opvult met 2 componenten lijm.
 
Zelf maken is vaak duurder dan kant-en-klaar kopen. En gegoten stekkers zijn nou eenmaal steviger dan die dingen die je zelf soldeert. Tenzij je de boel opvult met 2 componenten lijm.

Precies, tenzij je een goed adres hebt en een hele rol kabel koopt en een grootverpakking stekkers. Wat kwaliteit betreft, mijn zelfgesoldeerde Neutrik/Mogami jack en xlr audio kabels zijn aan de ander kant net zo goed als wanneer ik ze kant en klaar koop maar je moet inderdaad behoorlijk dure DIN pluggen kopen wil je een beetje kwaliteit hebben. Zoals ik al zei is er wel iets te zeggen voor gegoten stekkers.

Kortom, ik heb net een Motu Express 128 en de genoemde midi kabels besteld bij Thomann. Bedankt voor jullie inbreng.
 
Back
Top