Betrouwbaarheid MoneyGram

meisterjaeger

Ingeburgerd
Lid sinds
19 november 2009
Berichten
27
Beste SF leden,

Ik begin in Juli met mijn stage in Frankrijk, en daarvoor heb ik een appartement nodig. Nu heb ik er eentje gevonden, en heb contact opgenomen met de verhuurder. Hij woont in Spanje en hij stelt daarom voor om de betaling via moneygram te doen. Hier is de procedure zoals hij het vertelde.

Eerst brengt hij de sleutels en het contract naar een TDG kantoor (TDG is zoiets als UPS en DHL volges mij)

Dan ga ik naar een moneygram agent en geef de agent de aanbetaling voor de huur. Dan worden de sleutels en het contract opgestuurd via TDG.

Ik kan dan het appartement inspecteren en als het me bevalt kan ik een bepaalde code doorsturen naar de verhuurder zodat hij t geld kan innen.

Ik heb gehoord dat oplichters graag moneygram en dergelijke gebruiken. Wat denken jullie ervan. Hoe ben ik er zeker van dat het appartement daadwerkelijk bestaat, en dat mijn geld niet weg is zonder dat ik een code doorgeef?

Alvast bedankt:)
 
Wat denk je zelf?
Uncle-Scam.gif
 
Het nadeel van Moneygram/Western Union is dat verzonden geld niet teruggevorderd kan worden. Dit is ook waarom veel scammers op deze manier geld willen ontvangen. Zonder de door Moneygram/Western Union verstrekte code is het imo niet mogelijk om het verzonden geld als ontvanger op te halen.

Hoe ben je in contact met de verhuurder gekomen?

Zo heb ik zelf in januari een ARP Ody aan een in Servie wonende Hongaar verkocht. Het geld is overgemaakt naar mn pa zn rekening, de Ody kreeg van StEric een adsr mod en de Ody is door StEric naar een vriend van de koper in Hongarije verzonden om invoerrechten te voorkomen. Het was omslachtig maar het werkte wel :okdan:
 
Laatst gewijzigd:
Ben met hem in contact gekomen via een franse site. Een soort van marktplaats. Anyways, heb contact op genomen bij een lokale TDG vestiging bij mij in de buurt. En er kloppen dus een aantal dingen niet. Zo gaf de "verhuurder" www.tdg-express.es.tp als site van TDG op, en de zogenaamde officiƫle email van TDG kwam van info@tdg-express.4t.com. Volgens de vestiging bij mij in de buurt klopte dit beide niet. Dus het is inderdaad een oplichter. Kvond het al raar toen ik het huisnummer met google maps niet kon vinden xd. Opzoek naar een nieuw appartement nu.
 
Ik heb ook wel een appartement waar men synth's naar toe kan sturen...als het dan toch moet...:okdan:
 
Algemene Discussie [overig]
Discussieer hier over algemene zaken die niets met muziek of aanverwante elektronica te maken hebben

vandaar :P...

maar ik heb hem op synth-forum gepost omdat zag dat al iemand een paar jaar terug een thread over moneygram had gemaakt.
 
Wat trouwens wel goed werkt is Xoom....pasgeleden heeft een Amerikaanse klant geld via Xoom naar me overgemaakt en dat werkt perfect en is ook niet duur qua kosten....
 
Back
Top