Juno 60 + chd midi 2 dcb probleempje

EDP

elke dag pannekoeken
Lid sinds
1 februari 2002
Berichten
4.475
Locatie
Roffa
Ik heb al een tijdje een Juno 60 plus een CHD interface. Alleen nu zit er een lfo op het filter als de jack naar de vcf input aangesloten is. Als ik deze er uit trek dan houdt op. Uit de handleiding heb ik alle CC's die er mee te maken hebben uitgeprobeerd, maar de lfo gaat niet uit. en ik kan ook niet de rate ervan veranderen. En raar genoeg een reset werkt ook niet.

Klopt het dat je het met sysex misschien moet kunnen uitzetten/veranderen? en hoe zou ik dit met pro tools moeten doen?
 
Zelf gebruik ik de lfo van chd interface niet, dus ik trek gewoon de stekker eruit.
Je kunt het tempo in ieder geval wel aanpassen via sysex.
Kijk even op pagina 10 van de sysex handleiding op de website.
Daar lees je de sysex string die je moet sturen om hem op intern tempo of via midi clock kunt instellen. Eenmaal op midiclock kun je het lfo tempo dus via je computer/sequencer regelen.
Overigens weet ik niet precies hoe dat laatste moet. Ik doe niet zoveel met midi eigenlijk. Hoe doe je dat eigenlijk, het tempo via je sequencer regelen?

't Is me inderdaad niet helemaal duidelijk inde handleiding hoe je de externe LFO helemaal uitzet, maar ik neem aan dat je het tempo ook op 0 kunt zetten of zo.

Geen idee hoe je via protools sysex kunt sturen. Ik gebruik op mijn pc altijd midi-ox om sysex te versturen/ontvangen.

't Is overigens wel een hele brute interface van chd. Ik zou er eens wat dieper in moeten duiken, maar volgens mij kun je echt alles via sysex bedienen. Ik geloof dat je zelfs complete patch dumps kunt maken. Dat zou een hoop gepiel schelen met met die tape tape input/output op de Juno-60.
Als ik van de week tijd heb zal ik wel eens e.e.a. proberen.
In theorie zou ik een template kunnen maken voor de BCR2000. Die kan sysex uitsturen. Op die manier kan ik voor elke functie een knop toewijzen op de BCR2000. Lijkt me leuk om dat ook eens te proberen.
 
ja lijkt mij ook dat het een cc nummer moet zijn. alleen ik heb ze allemaal geprobeerd en het werkt niet. Daarnaast lijkt het mij dat na een reset hij sowieso uit moet staan.(?)
 
Stel de vraag anders eens aan de bouwer van interface. Die kan het je ongetwijfeld vertellen. Ik ben zelf ook wel benieuwd. In de handleiding vind ik eigenlijk niks, alleen dus dat je het via midi sync in kunt stellen.
 
nou ja in de handleiding staat dat het je met cc code lfo-sync aan en uit kan zetten als ik het goed heb. ( heb de manual even niet bij me) Maar het kan denk ik inderdaad niet kwaad om ook even een mailtje naar CHD te sturen.
 
In hoofstuk 4.1.9 staat dat je eenmalig via sysex kunt instellen welke cc de lfo gebruikt. Standaard zit er geen cc op de LFO, maar dat kun je dus instellen.
Beetje vreemd eigenlijk dat er standaard niet al een cc aan toegekend is.
 
lijkt mij ook.

Ook zou je je lfo waveform moeten kunnen kiezen: http://www.chd-el.cz/index.php?id=312&lngid=en

[edit]
In de handleiding, (kheb ff gekeken) staat dat hele LFO gebeuren geschreven als VCF Vibrato volgens mij. Kijk in de online manual maar op pagina 27, dan zie je ook dat je dus Delay, amount en rate kan aanpassen zoals 6 al suggereerde. Kon ook haast niet anders natuurlijk. Maar nu ik het heb gevonden mag ik zeker wel ff: R.T.F.M :D

Het is wel een vervelende manual zeg btw :( niet echt duidelijk allemaal
 
Delay, amount en rate
ja pcies, net als de juno zelf...
je zou die 2e lfo ook nog kunnen gebruiken voor een andere bak
Het is wel een vervelende manual zeg btw :( niet echt duidelijk allemaal
tsja oosblokkers he, vergeten constant 'A' en 'THE'... vrij irri...
 
Laatst gewijzigd:
CC 71 VCF mode - 0 normal, 1 controller, 2 pitchwheel
CC 73 VCF Vibrato sync - 0 t/m 63 free running, 64 t/m 127 is sync
CC 74 VCF Vibrato wave
CC 75 VCF Vibrato rate

attachment.php
 

Attachments

  • JUNO60LFOWAVES.gif
    JUNO60LFOWAVES.gif
    39,6 KB · Bekeken: 40
@ rsb;
Heel knap van je dat je dat gevonden hebt, maar als je mijn eerste post had gelezen, ik qoute mij zelf even;
Uit de handleiding heb ik alle CC's die er mee te maken hebben uitgeprobeerd, maar de lfo gaat niet uit. en ik kan ook niet de rate ervan veranderen. En raar genoeg een reset werkt ook niet.

dan had je kunnen lezen dat ik dat zelf ook al had gevonden en slaat je rtfm dus nergens op. Lees eerst voordat je gaat roepen. maar goed :engel:

Probleem is, en ik zal het even duidelijk uitleggen, dat ie op sommige cc wel reageert (bijv cutoff en resonance) en andere weer niet.

Dat ie de tempo klinkt logisch maar als ik de tempo verander dan veranderd de lfo rate niet mee. ook kan ik zoals RSB voorstelde niet de waveform veranderen.

De lfo diepte instellen( op 0 zetten) lukt me ook niet.

Misschien zie ik iets kleins over het hoofd. Maar ik ben al een tijdje aan het kutten met dit probleem. Op de manier hoe het in de manual staat lukt het me niet. Daarom was/ben ik bang dat het iets met sysex heeft te maken. En dat is iets wat ik altijd probeer te omzeilen omdat ik daar echt geen kaas van gegeten heb. (en ik houd zo van kaas!)

Ik ga binnenkort even van voren af aan met de manual en de j60 alles doorlopen. Als dat dan nog niet het probleem oplost dan mail ik idd even CHD.:okdan:

Jullie alvast bedankt en ik post mijn bevindingen zodra het is gelukt!
 
sorry als je je aangevallen voelt, maar wat jij wilt instellen staat naar mijn idee gewoon in de handleiding.
Als je dan vervolgens met CC gaat proberen terwijl er in de handleiding sysex staat dacht ik dat je het niet goed had gevonden/lezen.
anyhow, ik probeer ook alleen maar te helpen, maar een manual kan dat gewoon beter.. dus rtfm

Dat sysex vevelend is hoef je mij overigens niet te vertellen (toch valt er wel mee te werken). Zonder sysex ga je weinig aan de lfo instellen naar ik vrees.

attachment.php


Hoe je sysex kan sturen vanuit je DAW naar je DCB-conv./synth. etc is natuurlijk overal te vinden.
 

Attachments

  • Screen shot 2010-05-23 at 14.31.08.png
    Screen shot 2010-05-23 at 14.31.08.png
    48,8 KB · Bekeken: 36
niet aangevallen, maar wil er mee zeggen dat ik er al een tijdje mee bezig ben. en de handleiding al meerdere malen heb doorgenomen. ;{
Ik zit nu iig in een verhuizen en de j60 staat nu ergens ingesealed op het oude adres. ik ga zo snel mogelijk als ik tijd heb het nog een keer proberen.


sysex ruikt naar :kont:
 
Back
Top