is deze goedkope oscilloscoop bruikbaar?

jnvnnnn

Ingeburgerd
Lid sinds
30 Maart 2010
Berichten
38
Locatie
Rotterdam
Hoi. Lees hier al een tijdje maar nog nooit iets gepost.

Ben op zoek naar een betaalbare oscilloscoop voor diy synth projecten. Deze is iig goedkoop: http://www2.conrad.nl/goto.php?artikel=122413
maar is die ook bruikbaar? Het gaat me vooral om een visuele referentie te hebben van de golfvormen die de synths produceren. Waar moet ik bij aanschaf op letten? En zijn er handige functies waar ik nu nog geen weet van heb? Alle tips zijn welkom.

Ter introductie 2 synths die ik gemaakt heb:
http://www.vimeo.com/7027749
http://www.vimeo.com/7147168
 
Geen antwoord op je vraag, maar wel m'n complimenter voor je filmpje en de synths!
 
Wat ik mis op mijn antieke oscilloscoop is een functie om envelopes zichtbaar te krijgen. Een grote tijdsbasis heet dat geloof ik. Het lukt nu alleen door een hele snel te triggeren ( 50-100 x sec) met een snelle LFO. Dat wil ook niet met die van jou, denk ik. Maar dat is wellicht geen gemis. Voor gewone audiorategolfvormen zou die van jou prima moeten werken, erg handig idd, zeker met een modulaire synth. En vaak een heel mooi gezicht.
 
HELE vette videos. supercool!
 
indeed! :okdan:

denk het wel, is wel maar 1 kanaal, frequentie zit goed, nog nooit mee gewerkt! jammer dat je die foto niet kan vergroten. ik gebruik hier een oude scoop!
 
Gave synthjes!! :okdan:

Vooral die "Ikea-hack"
 
Ik raad je een digitale scoop uit de Pico familie aan. Die hebben heel wat meer mogelijkheden. Je sluit ze aan via USB op je computer of laptop, de nodige software wordt meegeleverd. Ik heb er eentje (de 2 kanaals 50MHz Picoscope 3204 http://www.picotech.com/picoscope-specifications.html ) en ben er zeer tevreden mee. Is wel een stuk duurder, ook bij Conrad verkrijgbaar. Er zijn goedkopere 10MHz versies. Zeker overwegen!
 
Ik zou ookj een pc versie aanraden.
je hebt meestal meer voor je geld en beter beeld

Zelf heb ik geen pc in de schuur staan dus voor mij liever een mobiel toestel
Deze gebruik ik voor onderhoud van m'n spullen
http://www.eleshop.nl/owon-pds5022s-2kanaals-digitale-oscilloscope-p-189.html

Die Voltcraft AO-610 analoge oscilloscoop bij Conrad is dacht ik zonder probe, die moet je dan nog bijkopen.
Voor wat audio hobby is deze wel voldoende denk ik, toch vrees ik dat je later 2 channels gaat willen en dan toch weer een andere koopt
 
Dank voor de tips.
Die ik gevonden had valt dan toch af. Ik denk nu dat zo'n digitale wel een goede optie is. Vind die pc dingen best wel prijzig en dan moet ik de pc er steeds bij pakken waar ik juist van af wilde. Zal nog eens goed gaan zoeken. Heb er weinig verstand van (moest opzoeken wat een probe was) maar dit is blijkbaar handig: 2 kanalen, minimaal 10 Mhz, geheugenfunctie, snel triggeren 50-100 x sec.
Misschien wel die Owon.
 

Vergelijkbare discussies

Back
Top