Firewire adapter ruis

Medicci

Stamgast
Lid sinds
21 Maart 2008
Berichten
129
Hallo mensen,

Ik weet niet of de thread in de goeie topic staat maargoed, i'll try.

Ik heb een laptop met een cardbus voor Expresscard (34).
Als ik mijn m-audio profire 2626 (firewire) aansluit op mijn firewire adapter (Sunix 1394a Expresscard) aansluit en ik gooi het geluid open dan hoor ik een enorme ruis.
Ik kan het voorkomen door mijn profire master volume vol open te zetten en mijn mengpaneel fader een mili met open te doen.
Maarrrrr.. stel dat die schuif op mijn mengpaneel open wordt gegooid om wat voor reden dan ook blaas ik waarschijnlijk mijn monitoren op. Niet erg prettig dus!

Op mijn desktop heb ik met mijn profire2626 totaal geen ruis.
Kan het zo zijn dat als ik deze inruil voor een duurdere firewire adapter dat ik er geen last meer van heb op mijn laptop? of kan dit iets anders zijn.

Hebben mensen hier ervaring mee?

Ik hoor het graag!

Alvast bedankt,

Medicci
 
Dit is al vaker vermeld op verschillende forums: het heeft te maken met de aarding van laptops. Gebruik voor je laptop een stekker zonder aarding en je probleem is opgelost.
 
Ik heb een soortgelijk probleem met mijn motu traverel mk1. Bij mij ruizen de inputs (als ik er wat in plug) waardoor de main output ruist. Ik ben er nog niet achter wat het probleem is. Het aarde probleem waar Astamoris het over heeft is bij mij niet aan de orde aangezien ik een macbook pro gebruik (deze is niet geaard aangesloten). Ik vermoed dat het bij mij de kwaliteit van de firewire kabel is. De gene die ik heb is de originele versie van motu maar heb hem zo vaak gebruikt dat er misschien iets niet meer goed in is. Heb er al diverse verhalen over gelezen op het net. Wat ik al zei, mijn probleem heb ik nog niet opgelost maar je kunt even naar je FW kabel kijken.
 
Mijn kabel zat bij de interface en die is vrij nieuw dus daar zal het niet aan liggen, ik zal morgen kijken of het werkt wat astamoris zegt en laat het weten in iedergeval beiden bedankt!!
 
Dat kan dus wel het probleem zijn. Blijkt dat ze soms beschadigd zijn...dan doen ze het wel maar produceren dan bv ruis.

Tenzij ie dezelfde kabel gebruikt als bij zijn desktop, waar hij geen problemen heeft.
 
Voor zover ik weet produceren kabels (ook analoog) sowieso geen ruis. Geluidsbronnen produceren ruis, en weergevers. That's it.

Met laptops zijn er wel issues met die kleine firewire connectors. Maar dat is wat anders. En eventueel ook met de chipsets trouwens. Maar aan de kabel kan het niet liggen (ruis dan).
 
Ja het probleem is verholpen.
Het ligt zoals astamoris zei aan de aarding van de laptop.
Zodra mijn laptop op de accu werkt is het weg.
Maar om nou zonder een geaarde stekker te werken (en er komt toevallig kortsluiting) is ook niet wat. Dus nog even een goede oplossing zoeken daarvoor en het is in orde.

Bedankt allemaal :halleluja

:slotje:
 
Ik doe altijd ducktape op de stekker van mijn laptopvoeding. Geen aarding dus. Had hetzelfde probleem. Weet eerlijk gezegd niet hoe het anders op te lossen ? Als je een andere oplossing hebt, hoor ik het graag :eureka:
 
die aarding zit er niet voor niets op, afplakken is echt een doodzonde onder eletriciens. maar goed, het probleem moet ook opgelost worden. het ziet er iets netter uit als je de laptop in een ongeaard stekkerblok steekt, maar dat is natuurlijk gewoon hetzelfde...

eigenlijk zijn de enige laptops die dit probleem niet hebben mac's, en daar gaat het ook wel eens fout mee. misschien voor liveshows zorgen dat je altijd een goede volle accu hebt?
 
Het ligt zoals astamoris zei aan de aarding van de laptop.
Zodra mijn laptop op de accu werkt is het weg.

Daarmee heb je nog niet aangetoond dat het met de aarding te maken heeft, alleen maar dat het niet optreedt als de voeding er niet aan hangt...

Er kan ook gewoon ruis op de voedingsspanning staan natuurlijk. Je geluidskaart wordt tenslotte gevoed uit dezelfde voeding.
 
Klopt etaoin, ik weet niet wat het probleem precies is.
Ik heb de geluidskaart ook op mijn desktop, allemaal in dezelfde contactdoos en heb er met mijn pc geen last.
Het is in ieder geval opgelost zodra ik dus op de accu werk.
Ik heb helaas te weinig tijd om het probleem helemaal uit te pluizen, helaas.

Dank!
 
Daarmee heb je nog niet aangetoond dat het met de aarding te maken heeft, alleen maar dat het niet optreedt als de voeding er niet aan hangt...

Er kan ook gewoon ruis op de voedingsspanning staan natuurlijk. Je geluidskaart wordt tenslotte gevoed uit dezelfde voeding.

Geloof mij: het heeft met de aarding te maken ! Het is ook geen "ruis" wat je hoort, het is een aardlus-brom.
 
Back
Top