Rise / Sweep VST Plugin

Stan112

Ingeburgerd
Lid sinds
23 februari 2010
Berichten
30
Hallo,

Sinds enige tijd werk ik met Cubase SX3 en ben ik in de wondere wereld van het produceren gekomen. Echter is er nog heel erg veel te leren. Een ding daarvan is een goede rise / sweep maken. Op internet zijn erg weinig tutorials hierover te vinden, wat bij andere problemen vaak wel de oplossing biedt. Ik heb het geprobeerd met Sylenth1, maar dat wilt niet helemaal lukken. Nu ben ik op zoek gegaan naar sample packs, maar ook dat schiet niet op.

Wellicht kan ik hier geholpen worden.

Om het wat duidelijker te maken een youtube filmpje.
Van 0.40 tot 1.00 min.



Gr Stan
 
ruis is wat je nodig hebt, neem een stukje ruis en haal dit door een lowpass filter met veel resonance, laat dit filter steeds verder open gaan en dan ben je al een heel eind.
 
Vandaag de dag zijn er anders ook gigantisch veel sample cd's die al fijne sweeps bevatten die je achter nog wat kan bewerken indien nodig.
 
Eist-T, zou je daarover ietwat meer uitleg kunnen geven?
Zoals, waar haal ik dat stukje ruis vandaan? Als ik het zo bekijk, zou dat dus prima in Sylenth1 kunnen nietwaar? Of heb je daar een andere suggestie voor?

Digital; waar koop je zulke cd's?
 
een bandpass filter heeft een beter effect naar je doel denk ik

Gebruik als oscilator golfvorm een ruis (noise)
Daar dan de bandpass filter (bpf) overheen gooien en dan met de cutoff resonantie van de filter spelen. Je kan die cutoff ook automatisch laten gaan dmv een enveloppe te koppelen aan de filter cutoff, of automaten door de filtercutoff door je sequncer te laten besturen.

Je voorbeeld betsaat uit meerdere sweeps he, dus als je er eren stuk of achter elkaar start, en je pant ze allemaal op een andere plek links rechts kan je hetzelfde maken.
 
Vengeance fx 1 & 2... Klaar met alle sweeps, buzz, uplifters, downlifters, lekkere liftsters, en alles wat ermee te maken heeft.

Dames en heren: Prefab mag weer!

:engel:
 
Hebbes ;)

Whoosh vst

Whoosh_1.png

http://www.xoxos.net/vst/vst.html

Directe download link: http://www.xoxos.net/vst/whoosh.zip

Geen idee of het klinkt, maar dit is exact wat jij zoekt volgens mij.
 
Je kunt met iedere vorm van synthese op vrij eenvoudige wijze een sweep maken.

Filter
Noise
ADSR

en tadaa een sweep.
 
Back
Top