beste keuze digitale piano?

Madelon

Nieuwkomer
Lid sinds
26 december 2009
Berichten
4
hi peoples,

wegens lieve huisgenootjes die ik graag lief wil houden en een gebrek aan een akoestische piano op 't moment, ben ik op zoek naar een goede digitale (stage-)piano.

zelf heb ik tot nu toe de Korg SP 250 gevonden en daar ben ik voorzover erg positief over: portable, 88 toetsen, aanslaggevoeligheid, hoofdtelefoon-aansluiting en niet teveel bs op de piano. bovendien is het geen rib uit mn lijf.

ik heb geen idee of ik in dit specifieke subforum goed zit, maar toch: zijn hier mensen met bepaalde aanraders? i hope so!
 
Ik gebruik een Yamaha clavinova cvp208 als piano.

Als het wat mag kosten en het moet niet draagbaar zijn

Yamaha cvp509

Je gelooft je oren niet :halleluja

- punt: is geen synth, niet draagbaar en duur.
+ punt: piano sound and feel is fenomenaal, is stand-alone (geen monitors etc nodig)

Even gaan luisteren ;)
 
Ik wil je graag helpen.
Maar het belangrijkste om te weten is het budget.
 
Een kleine greep uit (recente) threads over dit onderwerp

wat voor piano in de studio?

Stage Piano?

Geen goede toetsen?

welke digitale piano met oa rhodes & hammond?

Moeilijk, Moeilijk: Welke apparatuur met goede pianosound? ‎

Aanschaf digitale piano voor beginner?

Als je wat meer concrete ideeën hebt over merk of model zijn er vaak ook specifieke threads terug te vinden. :eureka:

wauw, dank je, daar heb ik absoluut wat aan!

JosT, mijn budget is niet heel groot naar wat ik lees, het schijnt dat je met een 900,- pas echt stappen maakt? ik ga uit van een 500-600 euro. het wordt dus waarschijnlijk een tweedehandsje, maar dan moet ik wel weten in welke hoek ik het moet zoeken. dus als je goede piano's weet die toch duurder zijn, schroom niet.
 
Ik gebruik een Yamaha clavinova cvp208 als piano.

Als het wat mag kosten en het moet niet draagbaar zijn

Yamaha cvp509

Je gelooft je oren niet :halleluja

- punt: is geen synth, niet draagbaar en duur.
+ punt: piano sound and feel is fenomenaal, is stand-alone (geen monitors etc nodig)

Even gaan luisteren ;)

haha sorry, hoewel het ding er heel mooi uitziet en waarschijnlijk nog mooier klinkt, heeft het waaay too much functies, die gebruik ik gewoon (voorlopig) niet. en 7000,- is nou niet echtt helemaal de prijs waar ik op zat te wachten. :bekdicht:
 
Zelf ben ik altijd erg tespreken over Clavinova's. Gezien je nudget zal ik wel voor een 2e hands gaan. Let er wel op of er effecten opzitten (reverb) anders klinkt het wel heel levenloos. Dit kom (kwam) je nogal vaak tegen bij de goedkopere modellen.
 
Puur voor z'n extra piano sample, klinkt heel goed (in mijn oortjes dan)

In wezen een yamaha motif es synth-engine + een extra piano sample



Omdat er nu de s90xs is kan je deze 2de hands wel vinden voor een redelijke prijs
 
Als je echt puur een digitale piano zoekt (en geen synthesizer), dan is de Yamaha S90es geen goeie optie (teveel gericht op synthesizer); ok, misschien wel een mooie klank, maar als je je meer wilt richten op piano spelen, dan kun je beter je geld inzetten op een fijn spelend klavier en een goeie piano klank, en niet op de poespas er omheen.

Kijk eens naar de Yamaha P-series: stagepiano's vnl. gericht op piano klanken, en volgens velen een fijn klavier. De Yamaha clavinova series en Roland digital home piano's zijn ook erg goed, en lopen zeer uiteen kwa prijs; de wat verouderde duurdere modellen zijn nu 2e hands voor zeer goeie prijzen te vinden.
Belangrijkste tip: ga zelf spelen en uitproberen.
 
Probeer de Casio Privia PX-330 eens. Die krijgt echt hele goede reviews als het gaat om toetsenboard en pianosamples. De andere sounds zijn het net niet, maar als je alleen piano zoekt is dit wel een hele goede keuze.
 
Werd al genoemd boven: de Casio Privia serie is een echte aanrader voor rond de 650 euro, voor die prijs heb ik geen alternatief gevonden dat kwalitatief in de buurt komt. Ik heb hem dan ook zelf gekocht, na vergelijken met Korg, Roland en Yamaha, tot zo'n 1200 euro. Je moet misschien even over de naam "Casio" heen. :kimono:

Probeer deze in ieder geval eens uit, ik denk dat je net als ik en anderen verrast zult zijn hoe goed hij klinkt en speelt voor dat geld.
 
Hoi, nog iemand hier die een Casio Privia aanraadt! Ik heb een PX-300 gehad, en vond hem echt fantastisch. Wil je dezelfde kwaliteit en opties van een merk dat hoger aangeschreven staat, dan ben je minstens anderhalf keer zoveel kwijt. Anders zou ik persoonlijk voor de P-80/P-90 van Yamaha gaan, of de EP-880 van Roland. Ben niet erg fan van de Korg SP-250 (zowel geluid als aanslag kunnen beter voor die prijs...)

Ik zou zelf vooral letten op de klank van de akoestische piano en de aanslag van de toetsen. Dat laatste is vrij essentieel en er zit erg veel verschil in bij de goedkopere modellen. Wil je in de toekomst nog meer of betere geluiden, dan kan je altijd eens denken aan het aansluiten van de piano op de computer via MIDI.
 
ik weet niets van digitale piano's, maar ik wil er binnenkort iemand mee blij maken.
Mijn budget is +/- 1000 euro.

een paar dingen waar aan het moet voldoen:

- gebruiksvriendelijk
- klank (prijs kwaliteit verhouding qua klank moet wel snor zitten)
- uiterlijk vertoon (1 die je in je huiskamer kan zetten, zonder lelijke led's en startrek achtige displays)
- ingebouwde speakers mag, mits het stylisch verantwoord is.

wat er extra allemaal opzit is een leuke bijkomstigheid, dus geen must (usb, opname mogelijkheden, presets e.d.)

Wat raden jullie me aan? ik kom een hoop tegen in die prijsklasse, maar ik weet dus niet echt wat wat kut is en wat goed, om het zo maar ff simpel te zeggen.
 
2e hands Yamaha P200/P250. Is wel een stagepiano, maar met ingebouwde speaker.
 
Of een Yamaha P140, qua design iets meer 'huiskamer' georienteerd. Beslist geen poespas. Ingebouwde speakers van behoorlijke kwaliteit. Nadeel: enkel RCA uitgang.
 
De Roland FP serie?
 
Back
Top