Meest flexibele multi effects voor de programmeer freak?

Stabby

Ouwe rot
Lid sinds
20 augustus 2008
Berichten
1.126
Locatie
Sint-Niklaas, België
Ik ben op zoek naar een goedkoop multi effect rack (<€200) met veel effecten, maar vooral veel parameters om te editten! Bedoeling is effecten te leren programmeren en leren welke parameters te optimaliseren om een vette sound te bekomen. Dit houdt dus in dat er bijvoorbeeld bij één effect (bv chorus/phaser) veel verschillend klinkende eindresultaten te bereiken zijn die voor de ene patch meer geschikt zijn dan voor een andere.

Veel mogelijkheden tot gepersonaliseerde effecten zijn dus belangrijk. Ik heb al wat handleidingen gelezen en er zijn al enkele opties voor mijn budget:

- Boss SX700
- Alesis Midiverb 4
- Alesis Quadraverb

Welke opties zijn er nog voor minder dan €200? Uiteindelijk zoek ik naar de meest flexibele multi effects. Daarmee bedoel ik dat er voor één enkel effect niet één best klinkende combinatie van instellingen bestaat, maar dat er juist vele verschillende zijn.
 
heb zelf de Boss GX700 (gitaar versie van de SX700) en die is te editten via software, lekker overzichtelijk effecten maken.
 
Gaat je budget ver te boven, maar de TC Fireworx is wel erg flexibel en vet hoor.

Ik heb 'm net een week, dus ben nog aan het beginnen, maar behoorlijk wat FX blokken die je op je eigen manier (incl feedback module) kan routen. Ongeveer 70% van alle parameters is aan te sturen door diverse modulators (2 x adsr, 2 x lfo met 2 uitgangen en fasemogelijkheden, sequencer, etc etc), waarbij de link tussen parameter en modulator ook nog op verschillende inverted manieren kan worden geschakeld.

Veel duurder, maar volgens mij toch wel 1 van de meest flexibele FX die er is (die ik ken).
 
Ik overweeg al een week een Boss SE-50. Die lijkt me ook wel goed qua editing opties. Ik heb een paar dagen geleden 100 euro geboden en sindsdien niets meer laten weten, dus ik moet vandaag wel beslissen. Het makkelijke is dat het heel dichtbij is, ik kan er eigenlijk onmiddellijk om.

Doen of niet? Lijkt me wel leuk om te beginnen. Ondertussen spaar ik dan verder voor iets beter. Binnen pakweg een half jaar kan ik een FireWorx aanschaffen. Met die Boss ken ik dan toch al de basics.

Doen of niet?
 
- Boss SX700
- Alesis Midiverb 4
- Alesis Quadraverb

Welke opties zijn er nog voor minder dan €200?

Ik heb een SX700 en ben er tevreden over ..
Via midi heb ik m nog nooit bestuurd, daar kan ik weinig over zeggen ..
Met een beetje geluk vind je een sx700 vanaf eur. 100

Wat vind je van een Digitech StudioQuad v2?
4 x in en out
Plenty edit mogelijkheden...
Midi aanstuurbaar, heb ik zelf nog niet gedaan ..
Te vinden vanaf eur. 100

Imo heb je voor ongeveer eur. 200, en wsl met wat geduld, 2 leuke effecten tot je beschikking :)
 
Ik hoor hier altijd goede geluiden over de Ensoniq DP4. Ik heb 'm helaas niet gekocht vroeger (te duur voor mij), wel even getest en vond 'm lekker klinken.
 
Nu twijfel ik. Het voordeel van de SE-50 is de grootte omdat ik niet veel ruimte heb, maar de grote racks als die Studio Quad lijken wel beter.

Het zal beperkt moeten blijven tot 1 rack. Ik heb maar één aux send op mijn mixer.

Misschien maakt het nog niet zoveel uit. Het is een bakje om te experimenteren.
 
op/ over het randje van je budget, maar een lexicon mpx500 is misschien ook nog de moeite waard.
 
Ik zou eerder voor een SX-700 gaan dan voor de SE-50. Heb de SX hier nog staan, de SE-50 mis ik niet. De SX is veel flexibeler, klinkt beter en heeft de zwaar onderschatte NLR reverb van de RV-70 (een redelijk obscuur machientje waarvan ik spijt heb dat ik die heb weggedaan). Heel freaky! Daarnaast de RSS algoritmes, ook erg leuk.

@eraser 127: hoe edit je je GR-700? Welke software?
 
via GX-700 Sound Station, maar denk niet dat die de SX-700 ondersteunt. Je kan het natuurlijk proberen (zal een deel van de effecten niet hebben).
 
Back
Top