UAD Precision mastering plugins of TC Electronic MD3?

is het puur voor mastering? wil je per se dsp based plugins? moet je in beide gevallen nog een kaart kopen? dan zou ik voor uad gaan. multiband heb je echt niet per se nodig voor mastering, alleen als er grote problemen zitten in de mix. als je er toch per se een wil, dan zijn md3 en uad allebei heel goed.

maar... ik zou voor native plugs gaan, dan ben je goedkoper uit heb ik het vermoeden. sowieso meer flexibel in de toekomst.

een voorzetje:

sonnox eq of fabfilter pro-q
sonnox dynamics of massey ct4
sonnox suppressor (dyn eq ipv multiband, een stuk subtieler + de-esser)
massey l2007 (rtas only) of kjaerhus of xenon limiters
psp vintagewarmer is ook fijn als je geen outboard hebt...
 
ik zit zowel met een uad kaart als een powercore firewire

maar gebruiken jullie nog iets extra voor dithering? dacht dat dat in md3 standaard zat, bij die uad spulletjes weet ik het niet uit mijn hoofd..

of gebruik je die van je daw...

en ja native is wel goedkoper, en ik vrees ook voor de toekomst van uadkaarten (laten we zeggen binnen vijf jaar).. maar daar zijn al threads over

die sonnox ken ik niet - wel van naam..

maar die psp vintagewarmer is toch niet echt een masteringplugin? of gebruik je die om te masteren ook? heb die in verleden enkele op individuele tracks gebruikt
 
Ik gebruik altijd een combi van UAD en MD3. MD3 legt alles heel netjes (zonder ook maar n preset aan te zetten) op zn plek, en de Brickwall is helemaal te gek. Van UAD gebruik ik wat plug ins op de master van mn cubase, om t wat te compressen, en wat stereo beeld te verbreden. Maar beiden zijn erg goed, alleen voor UAD heb je wat meer compressors en eq's tot je beschikking, waarmee je dingen in je mix op kunt lossen.
 
Back
Top