Goedkope digitale(stage)piano gezocht!!

Status
Please reply by conversation.

joel_k

Nieuwkomer
Lid sinds
7 januari 2010
Berichten
1
Locatie
Schiedam
Ben sinds kort begonnen met piano les. Heb thuis nu alleen nog maar een keyboard, maar ik mis de gewogen toetsen/aanslaggevoeligheid.

Kan een van jullie mij goedkoop aan een digitale (stage) piano helpen?
Het liefst onder de 200euro.

Groet,

Joël
 
Ik wil je niet ontmoedigen, maar ik vrees dat je met dat budget niet veel succes zult hebben. Een gewogen klavier gaat daar al vlug overheen, zeker als het ook nog een góed stel toetsen moet zijn.
 
Inderdaad... ik denk dat je zelfs tweedehands minimaal aan het dubbele moet denken, en dan heb je nog geluk als je daar iets voor vindt. Er is veel verschil in kwaliteit, zeker als je voor de 'pianofeel' gaat. Ga eens langs een feedback of grote muziekwinkel en probeer daar de low-end modellen van de grote merken eens uit (Roland/Yamaha/evt.Korg). Ik denk dat je schrikt van de kwaliteit van de aanslag/toetsen... Het begint echt bij de hogere bedragen wat te worden. En als het puur alleen voor het speelplezier gaat en je doet er verder niets anders mee (optreden/pc/whatever), kun je misschien beter (en goedkoper) een echte, ouderwetse houten piano aanschaffen ;)
 
casio heeft wel aardige digitale pianos voor weinig. Hebben een prima touch en gewogenheid. Vind ze prijstechnisch beter dan sommige veel duurdere yamaha's.

Kijk even naar wat oudere roland modellen. Die kom ik regelmatig op marktplaats tegen. Niet voor 200. Maar voor rond de 400 kan je wel wat vinden.
 
Status
Please reply by conversation.
Back
Top