E68 maakt slecht contact met voeding

Scientist

Nieuwkomer
Lid sinds
9 september 2009
Berichten
7
Hi guys,

Ik heb hier een E68 staan. Ouwe bak, maar ik ben er erg aan gehecht en pingel er graag op. Sinds een tijdje maakt de voeding erg slecht contact met het keyboard. Als ik een tikje geef tegen de stekker in het keyboard dan springt het keyboard aan, laat ik de stekker los, dan springt het keyboard weer uit.

Ik heb zojuist het keyboard opengeschroefd en het bordje waar de ingang voor de stekker opzit eruit gehaald. Ziet er allemaal prima uit, niets doorgebrand zo te zien. Waarschijnlijk zal er een nieuwe ingang op moeten en is het daarmee opgelost.

Nu ben ik zelf totaal niet handig met electronica, dus mijn vraag is: is het voor een hobbyist te doen om hier een nieuwe ingang op te solderen, zowel qua werk als het verkrijgen van zo'n ingang? Zou het nl. zonde vinden om het ding weg te gooien vanwege zoiets simpels.
 
dat is niet zo moeilijk, het is wel handig om te vertellen waar je woont
 
Ik woon in Almere, maar het probleem bleek in de voeding te zitten. Morgen wordt er een nieuw stekkertje opgezet bij de electroboer ;)
 
Meestal is het de aansluiting in het keyboard.
Die is dan losgebroken en moet even opnieuw worden gemonteerd.
Ik maak niet vaak mee dat de plug aan de adapter niet goed is.
Mocht die elektroboer er een stekkertje aanzetten moet hij er goed rekening mee houden dat er nogal wat maten bestaan.
 
De plug is doorgemeten en die bleek een breuk te hebben. Ik neem het keyboard mee, dan kunnen ze de juiste stekker zoeken. Komt goed ;)
 
Back
Top