AMT 8 drivers mac

nochmal ein frage, het lukt mij toch niet helemaal om de AMT8 standalone te gebruiken dus alles aangesloten op mijn AMT8 en vervolgens wil ik dat in de RS7000 kunnen bedienen. Ik dacht de voorkant midi in/out naar de RS7000 maar neen. moet ik daar wat voor instellen?
 
nochmal ein frage, het lukt mij toch niet helemaal om de AMT8 standalone te gebruiken dus alles aangesloten op mijn AMT8 en vervolgens wil ik dat in de RS7000 kunnen bedienen. Ik dacht de voorkant midi in/out naar de RS7000 maar neen. moet ik daar wat voor instellen?

du bist ein klein beetjen lui?

1° er staat een prachtige handleiding op de apple/emagic site
2° er is het programma "unitor8 control" waarmee je alle routings kan instellen (patch mode/computer mode, zie handleiding)
3° alle poorten op de amt8 zijn evenwaardig en de functionaliteit is instelbaar, maw, geen reden om speciaal de input vooraan te nemen.

graag gedaan :mexico:
 
van de handleiding word ik niet echt veel wijzer. unitor control is ook niet echt duidelijk en ik weet idd dat je niet perse de voorkant gebruikt in/out

ik vroeg me dus meer af wat en hoe ik wat moet instellen. ik weet dat je naar patch mode gaat door hem lang in te drukken maar dan zal die dus over moeten gaan naar de instellingen die je hebt opgeslagen.
 
nee.. beter handleiding lezen, ik vond hem trouwens aangename lectuur

maar soit..

Zolang je pc geen midi-software draait is hij automatisch in patchmode.

Unitor 8 control, even op de tanden bijten en leren mee werken, is echt niet moeilijk..

In principe moet je niets instellen maar misschien zitten er instellingen in van de vorige eigenaar.
Moeilijk te antwoorden op je vraag zonder te weten wat je juist van plan bent, daarom dat je het beter zelf uitzoekt, wie weet krijg je nog ideeen om je midi setup te verbeteren erdoor..
 
ik draai op mac via usb in ableton en zie alles netjes staan, ook bij devices inmiddels.
ik zou soms ook wel even weer de modelijkheid hebben om op de oude manier via de rs7000 sequencer te werken en al mijn gear via de AMT8 daarin te sequencen, dan gaat er dus een midi in en out naar de in en out van de RS.

maar ik zal inderdaad alle documentatie eens goed doorlezen en kijken of ik tot iets kan komen. voor nu werkt alles goed in ableton
 
zodra ableton live aanstaat zal hij de midi interface overnemen.
als je ableton uitzet gaat hij terug in studio mode.

Gebruik je de rs7000 samen met ableton?


edit: Ook een aanrader, in audio midi setup je midi devices toevoegen met de juiste instellingen en kabeltjes trekken
zo kan je er beter mee om in ableton e.d. (ipv de midi poort kies je dan gewoon de device name)

edit2: voorbeeldje toegevoegd
 

Attachments

  • studio.jpg
    studio.jpg
    133,1 KB · Bekeken: 65
thanks voor je antwoord :)

klopt, ik zie wel als ik de computer aanzet en ableton open gewoon het usb lampje branden computer mode dus. laat ik die uit dan wordt het patch mode.

ik heb gewoon de meeste synths via in out per kanaal 1-1 2-2 3-3
andromeda, nordlead, waldorf Q, ms2000, jx8p en zo ook de RS7000 en nog wat zut

inderdaad een goede tip wat je zegt als ik ze specificeer bij midi devices dan zou ik ze in ableton meteen zien staan anders dan dat ik weet moet gaan kijken op dat ding welke synth waar op staat ( kan ook wel gewoon even op een toets drukken om te kijken welke kanaal lampjes gaan branden )

wat ik soms ook fijn vindt om even te doen is gewoon muziek maken op de rs7000 omdat ik de sequencer zeer fijn vind. als ik klaar ben de midi file opslaan en laden in ableton en over schakelen naar computer mode de midi file inladen op 16 kanalen en toewijzen.

de voorkant in/out zou ik willen gebruiken om over te schakelen naar in/out van de rs7000 maar ik zou inderdaad de RS gewoon kunnen laten waar die zit poort 4in/out en via patch mode gebruiken, ik weet dus niet hoe ik dat moet instellen via die unitor editor.

ik was altijd gewend om alles hardware te sequencen zonder hub en gewoon via de midi out a/b van de RS al mijn gear te sequencen en heb de AMT8 gekocht om toch de overstap te maken naar ableton aangezien ik dat al gebruik voor livesets en toch ook helemaal wil overstappen nu. ik weet wat van midi maar ingewikkelde instellingen dat is nog niet aan mij besteed .. i'm trying
 
nogmaals een vraag (sorry voor als het verveelt)

afgezien van mijn novation drumstation ontvangen geen van mijn apparaten velocity changes. de nordlead wel als ik hem aansluit via patch mode en sequence in de rs7000, zet ik dan de noten zachter in de sequencer dan reageert de nordlead netjes, in usb mode ableton niet.

ik heb al gekeken met unitor control maar kan niks vinden, de drumstation midi poorten hebben dezelfde settings als de rest van de amt8
 
huh geen velocity?
eerder een instelling in ableton?


ik geloof dat Velocity = realtime op de amt8

dus in Unitor 8 control, click computer mode setup en ga naar filters en check dat de vinkjes bij "realtime" uit staan.


nog een tip: in ableton, enkel de sync op 1 output zetten, anders flipt de amt8 compleet (hij multiplexed automatisch elke midiclock)
 
inderdaad het werkt :)
ik heb het aangevinkt wat betekent dat dat gefilterd wordt maar aanvinken betekent dus in dit geval dat realtime uit staat? wazig .. maar goed het werkt ..
alleen de andromeda werkt nog niet mee ( erg complex en compleet die bak trouwens ), de ms2000 moest ik in het global menu van velocity constant afhalen en heb ik op de hoogste waarde eronder gezet 8, nu reageert hij op midi velocity changes vanuit ableton.

ik ga eruit komen!!! dankjewel!!
 
nog even wat bevindingen die ik even wil delen. ben overgestapt naar snow leopard een tijdje terug, heb ableton 8 gekocht en alles aangesloten na weer een tijdje hardware te hebben gewerkt. nu heb ik van de tracks die ik echt wil afmaken de midi files geconvert en netjes een mooie sequence gemaakt. ik merk soms dat de noten een fractie haperen en dat is als je heel goed luistert. ik dacht eerst dat het tussen me oren zat maar als ik overschakel op de rs7000 via patchmode klinkt het inderdaad beter. nou weet ik ten eerste dat ik daar een andere groove heb geprogrammeerd maar dat heeft alleen maar betrekking op de swing en geen hickups. schakel ik over naar ableton dan hoor ik gewoon kleine fracties die net niet zo klinken als dat het moet. ik heb via de groovepool gespeeld met de swing maar dat heeft geen effect op de hickups. heeft iemand een idee?
gr.
ammer
 
Ah, niet gezien! Wel mooi, hè? Nou nog een Windows versie... :D

Maar wat ik het meest opvallend vond, en wat ik nog niet eerder had gezien, is dat Apple de OSX Unitor / AMT drivers nu ook gewoon op de site heeft staan (eerste linkje) in plaats van als dingetje waarvoor je eerst op de Logic cd moet kiek'n.
 
jup idd.. in januari (als ik me niet vergis) verscheen hij in de automatische software update.

idd heel mooi.. en super dat apple na al die jaren de unitors blijft ondersteunen
 
Back
Top