nieuwe analoge hit HAPPY ELF !!

happy elf

Stamgast
Lid sinds
23 november 2008
Berichten
282
Locatie
Delft
hoi,

ik krijg net een mailtje door dat mijn laatste single ( WHAT'S HAPPENING) hit van de week is geworden op Radio Mortale ( alternatieve zender in Amsterdam met enkel nederlandse bands). Zie www.radiomortale.nl
Het nummer staat als eerste op mijn profile ( luister maar) : www.myspace.com/httpwwwmyspacecomhappyelf

De track features mijn half werkende Poly 61 en altijd goed werkende Juno 6.
Het is eigenlijk een tribute aan al die gave jaren 80 synthpop muziek. We horen al genoeg gitaren !!!!!

HAPPY ELF

hier een link naar de bijbehorende videoclip :
 
Toffe track en de clip is ook erg vet , volgens mij heb ik deze afgelopen week ook al eens op Stu Bru gehoord! ;)
 
hee cool, ik heb een Mp3tje van het nummer rondgestuurd en volgens mij ook eentje naar Belgie. Nooit gedacht dat ze het zomaar zouden draaien.
 
Volgens mij hebben andere synths dan de Poly 61 en de Juno echt hun stempel op dit nummer gedrukt. Weer iets heel anders dan scheurende gitaren: scheurende synths. Heel apart. Ook de pianotriolen. Lijkt een ritmische chaos te worden, maar past wonderwel. Ik was er als klassiek geschoolde nooit opgekomen. Wat wel beter kan is de uitspraak, al blijft die gelukkig bij the Queen's English en niet bij het Amerikaans.
 
toch echt alleen de Korg Poly 61 en Juno 6 gebruikt. De pianotriolen zijn arpeggio's van de Juno. Die zijn eindeloos. Mijn gearlist is een hele korte : YAMAHA CS-10, SOLINA STRINGENSEMBLE, KORG POLY 61 en ROLAND JUNO 6. Ik heb deze 4 superinstrumenten al heel lang en weet er wel het 1 en ander uit te halen. Ik bespeel ze gewoon met de hand in op mijn 8 sporen harddisk recordertje ( Roland VS 840 ) Ik heb bij dit nummer heel veel compressie op de Poly 61 gebruikt waardoor het er echt uit knalt.
Het leuke aan deze instrumenten is dat ik er na ruim 25 jaar mee te hebben gespeeld nog steeds nieuwe mooie/leuke/gekke/scheurende geluiden uit weet te halen.
 
Grappig nummer maar heel erg leuk om te horen. Profitiat.
Kijk eens voor een andere muis op je myspacepagina,die doet een beetje raar ;)
 
mooie track,heb deze al verscheidene keren beluisterd en hij blijft leuk,
hoe die track vanaf 1.23 openbloeit vind ik ook tof :-)
 
hee bedankt voor de leuke reacties. De track zal absoluut op mijn nieuwe album komen te staan. Waarschijnlijk zal het een gratis te downloaden album worden ( net als al mijn vorigen) op www.wmrecordings.com. Een leuk alternatief label uit Heerlen met veel interessante muziek van allerlei eigenzinnige internationale bands. Veel bliepjes, geluidjes, collages, jazz en pop.
Ik hou jullie op de hoogte
 
Back
Top