anyone? op zoek naar handleiding MAM ADX1 drummodule

markaugust

Stamgast
Lid sinds
22 december 2005
Berichten
301
Locatie
berlijn
heb van een vriend een MAM adx1 drummodule gekregen, maar for the life of me krijg ik t ding via midi niet aan de praat. iemand die weet wat de truuk is of die een handleiding in pdf formaatje heeft ergens? duits is geen probleem.
heb alle noten via alle 4 de kanalen geprobeerd, maar dr zal een andere truuk aan ten grondslag liggen denk ik.
anyone who can help me out, would be much appreciated!
 
Ik wil ook wel zo'n vriend:).

Ik las ergens dat hij alleen maar een gebrauchshandleitung (excuus voor Steenkolenduits) heeft en geen manual.

Er zit alleen maar midi-in op. Dus van de sequencer midi-out naar midi-in van MAM. Dan kan je via dipswitches het kanaal instellen.

Kijk eens naar het commentaar bij dit filmpje. Daarin kan je misschien wel vinden wat je zoekt:
 
ja van seq out naar midi in da snap ik. ik heb nog wat meer spul ;)
waar t om gaat, is welke midiboodschappen moet ik versturen om te triggeren (en de rest) want ik heb met alle 4 de dipswitches in allebei de standen, naar boven of beneden allemaal bestookt met elke mididnoot message die er maar mogelijk was, en ik kreeg r geen geluid uit.
als je manually triggered doet ie t prima. dus welke stand moet de dipswitch staan wil een kanaal aan staan; naar boven of beneden; en welke midimessages moet ik daaropvolgend dan versturen?
 
Laatst gewijzigd:
lol. Yo Mark, die ADX is nog van mij geweest, ik had al gehoord van Tozz dat je hem had. Wel een gefreaked bakkie hoor. Die dipswitch settings kan ik wel voor je opzoeken, volgens mij staat het namelijk ergens op internet, kzal eens kijken voor je. Alles goed verders?
 
alles aardig ok hier, graag ja. tozz is matthijs neem ik aan?
dan hebben we t over dezelfde ja ;)

als jij weet waar ik zou moeten zoeken; heeeeeeel graag
 
alles aardig ok hier, graag ja. tozz is matthijs neem ik aan?
dan hebben we t over dezelfde ja ;)

als jij weet waar ik zou moeten zoeken; heeeeeeel graag

Mmm. deze link had ik ervoor. :(

http://www.mam-germany.de/

was wel in het duits die handleiding maar die dip-switch setting stond er wel gewoon in.
Opzich als je er 1 of 2 weet kan je met een beetje logica de rest er wel bij bedenken. Je hebt natuurlijk uiteindelijk maar 16 mogelijkheden ;)

Maar weet Tozz dan niet meer op welk midikanaal hij hem gebruikte :?
 
ja t zou zo maar kunnen dat ie kapot is hoor. ik zal mn broertje s naar t mailadres van matthijs vragen. ik heb iig op alle 4 kanalen alles geprobeerdd wat ik kon bedenken, dus misschien ligt t wel aan t apparaat. ja die link had ik natuurlijk zelf ook al uitgezocht, en handleiding in welke vorm mogelijk op t net ook al, maar niks kunnen vinden.
 
Jep. dat zijn dipswitches, Je hebt 4 switches dus een totaal van 16 combinaties is mogelijk wat weer gelijk staat aan de 16 mogelijke midikanalen. 1 tergelijk uiteraard.
Maar je dan kan toch gewoon een midi-loop maken in Cubase ofzo en laten loopen en de midi van die loop naar de ADX sturen en dan gewoon in Cubase omstebeurt een ander midikanaal selecteren op de loop die die afspeelt. dan zie je vanzelf wel op welk kanaal die ADX nu staat. ;) snappie?
 
Back
Top