Bestaat er een controller die dit kan?

Lid sinds
6 juni 2003
Berichten
2.560
Locatie
Oosterhout
Hoi,

Ik werk sinds een tijdje "in-the-box" met Cubase 4.5 maar mis toch wel de faders en knoppen.. heb voorheen gewerkt met een Yamaha 01v, 01x en Mackie analoge consoles.

Nu gebruik in een RME FF400, waarvan ik alleen out1+2 gebruik die aangesloten zijn op mn KRK Rokit6 monitors. Verder heb ik geen midi hardware staan (muv de TI snow) dus gebruik verder geen in en outputs.

Nu ben ik op zoek naar een controller die dit kan:
-+/- 8 faders die de volume weergeven van +/- 8 C4 audio en/of vsti sporen.
-transportknoppen (play, stop, records etc)
-toewijsbare draaiknoppen voor vsti en plugins (Sylenth, T-Racks comp.etc)
-usb powered
-pc en mac geschikt.

bestaat zo'n controller wel?
alvast bedankt!
 
Smijt de toewijsbare knoppen eraf en dan bestaat het.

DAW controllers moet je niet proberen te kruisen met generieke knoppenbakken, het betreft gewoon verschillende doelgroepen en een apparaat dat alles doet is er niet of kost een fortuin.
 
Met deze moet t wel lukken toch? Alleen niet USB powered en ik weet niet of t ook MAC ondersteunt

1455-1-big.jpg


Ik heb zelf een BCR2000 en die heb ik (via Generic bitchass Remote dan wel) toch redelijk aan de praat gekregen met Cubase studio 4 (VSTi's, Mixerfaders/knoppen, Transport knoppen etc.)
 
De Novation Zero SL? Of de M-Audio Axiom als je er toetsen bij wil? Of de M-Audio Axiom Pro als je voor de looks gaat:okdan:
 
hoe wijs je een cubase spoor toe aan een fader? (bij 8 sporen tegelijk) zit er software en/of plugin bij ofzo?

Je moet in de Generic Remote van Cubase aangeven welke fader vd controller wat moet aansturen, dus voor fader 1 op de BCF wijs je in Generic Remote fader 1 van de Cubase Mixer toe enz. er zit geen software bij die alle knoppen en faders instelt voor cubase, dat moet je zelf doen, wat nogal een werk is (of een preset zien te vinden op internet) Wat dat betreft lijkt me de Automap functie van Novation iets makkelijker/ sneller werken (alhoewel ik die niet ken)
 
BCR2000 i.c.m BCF2000.

en het werkt op de mac
anders een novation Zero SL. heeft 8 schuiven en 24 knopfs geloof ik :)
 
Back
Top