[Trance] Frank Janssens - Sensitive Thoughts

JapaneseFood

Ableton rocker
Lid sinds
22 augustus 2009
Berichten
434
Locatie
Eindhovuh
Goedenacht!
Dit weekend heb ik een trance track gemaakt. En nu wil ik hem wel eens laten horen aan mensen die wat kritische luisteren.

Dus ik zeg: laat u allen gaan en bekritiseer!

Frank Janssens - Sensitive Thoughts

http://www.speedyshare.com/841117327.html

*edit
Gemaakt met Ableton 8
Mackie MR5 monitors

Plugs:
Omnisphere + camelspace Gate
Sylenth1
Omnisphere nylon guitar + strings
Atmoshpere choirs
Fx - Overloud Reverb
En wat drumloops
 
Klinkt best lekker. Alleen dat pianootje vind ik helemaal niets, zowel de klank niet aks het patroontje. Veel te lomp imho.

Het gitaartje in de break is wel lekker sfeervol, alleen is het melodietje weer een beetje simpel. Misschien een ideetje om dat wat uit te bouwen?

Verder zou ik 'm iets meer aankleden, iig zodanig dat het loopje van drie nootjes niet te overheersend wordt. Tegen het einde varieer je daar wel goed mee.

De afmix klinkt wel oké, al luister ik de YT-versie, dus erg veel zegt dat niet.
 
hai stupide,

Ten eerste bedankt voor je feedback.
Ik vond dit pianootje de mooiste uit de Nexus. En ik was bang dat hij zonder pianootje te saai werd. Maar er zijn meer mensen in mijn omgeving die problemen hebben met dit pianootje ;) dus ik ga dit pianotje waarschijnlijk deruit flikkeren (zoals wij dat hier in Eindhoven zeggen)

Ik ga proberen mijn arrangement wat spannender te maken. Ik ben eigenlijk zoiezo een voorstander van wat moeilijkere trance tracks, zwaardere melodieen. Heel gek dat ik dan zoiets softs maak. Misschien als ik een paar jaar verder ben, is natuurlijk ook een kwestie van capaciteiten.

Maar fijn dat je even heb geluisterd en ik neem het mee!
 
Ik vind 't op zich wel lekker klinken. Het is inderdaad wel een beetje soft. De piano vind ik opzich wel okay, maar de aangeslagen tonen klinken er niet lekker bij, het klinkt traag. En bovendien klinkt de piano erg hard.

En inderdaad mag het iets spannender.
 
Dat pianotje is net even te droog denk ik, is het een honkytonk ofzo? Als je er een dromerig synthje van maakt of iets meer richting een caribisch klinkend orgeltje dan klopt ie beter volgens mij. De "aangeslagen tonen" waar Purno het over heeft vind ik niets mis mee, het zijn in eerste instantie niet de accoorden die je bij de basistonen verwacht maar het geheel klopt wel gewoon.

Het is wel een beetje chillen op het strand trance, maar als dat de bedoeling was vind ik je track best wel goed eigenlijk. Iets meer climax had gemogen (of een lekkere zwoele vocal erin!), en die piano he...

Nu ik 'm voor de 3e keer luister gaat ook die clap tijdens de intro opvallen, ietsje delay daarop zou hem denk ik al meer één met het geheel maken.
 
Van mij mag de piano ook anders, zowel qua ritme als qua geluid. Maar misschien dat ie een octaaje lager en/of een beetje lowpassgefiltert al veel beter tot zijn recht komt?

Verder is het een prima track!
 
Zo slecht is die piano niet maar misschien kun je hem laten meehelpen in je climax.
Dit kun je doen met afwisselingen, langere sustain, of dubbelingen. (delays)
De toonhoogtes van die pianotoontjes zijn goed maar misschien moet je wat random patroontjes ervoor verzinnen.

Toch vind ik je track lekker klinken! :okdan:

Ben je al lang bezig? Ik dacht te zien dat je nog niet veel reply's op je naam hebt staan...
 
Wat nou met die piano ? Ik vind hem beter als die standaard uitgemolken trance-pianootjes uit de nexus.

... durf gewoon afwijken ! (al gebruik je een doedelzak of blokfluit)

Aan de impact van die piano kan je nog werken, .. test hem eens met er een reverb op panning over te gooien,... klinkt meteen mystieker en minde strak.
(en ik zou de panning gebruiken op rhytme)
 
Iedereen erg bedankt voor de reacties positief of negatief. Toch blijft synthforum de plek waar je de beste kritieken krijgt.

Ik verander niks meer aan de track. Ik ben er altijd heel slecht in een oude track opnieuw te bewerken. Bouw vaak een compleet nummer in een dag en kom er dan niet meer aan. (slechte eigenschap i know)
Ga dit weekend weer aan de slag!

thanks
 
Ben je al lang bezig? Ik dacht te zien dat je nog niet veel reply's op je naam hebt staan...

Deze quote ik wel even.

Ik ben stiekem nu toch wel al een tijdje bezig (gaat hard) Vanaf mijn 17de begonnen en ben nu 22 dus 5 jaar ongeveer. Van fl naar, van reason naar van cubase naar ableton.

Albeton is geniaal en cubase heeft me een jaar opgehouden wat betreft creativiteit. Wat een houterig programma vergeleken met ableton.. (werk alleen met software)
 
Was even een mailtje aan het tikken, met je nummer op de koptelefoon, maar het luisterde eigenlijk lekker weg. Het themaatje blijft in ieder geval hangen, maar hij wordt dan ook genoeg herhaald natuurlijk.
 
Ik ben stiekem nu toch wel al een tijdje bezig (gaat hard) Vanaf mijn 17de begonnen en ben nu 22 dus 5 jaar ongeveer. Van fl naar, van reason naar van cubase naar ableton.

Dure hobby man.

On topic: goeie sound (al heeft ie niet echt iets dat me speciaal opvalt/aantrekt), maar gebruik eens wat vocals zou ik zeggen. Zoveel forumleden hier maken een keurig moppie muziek maar pakken nooit een mic beet of laten die beetpakken. Niet dat alle muziek zich daarvoor leent, maar dit soort easy listening trance schreeuwt om een bevallige dame die voor de nodige ondersteuning zorgt
 
Dure hobby man.

Lang leve de torrents. ssst.

Dit is mijn eerste track die ik aan een zangeres durf te laten horen. Voorgaande dingen waren vaak hele lompe of rare tracks.

Volgende track die ik ga maken wil ik dan ook overheen laten zingen. Moet ik dan ergens op letten bepaalde toonsoort ofzo?

iemand tips ?
 
Lang leve de torrents. ssst.

Dit is mijn eerste track die ik aan een zangeres durf te laten horen. Voorgaande dingen waren vaak hele lompe of rare tracks.

Volgende track die ik ga maken wil ik dan ook overheen laten zingen. Moet ik dan ergens op letten bepaalde toonsoort ofzo?

iemand tips ?

Over dat eerste moet je hier niet te enthousiast vertellen, worden ze niet zo vrolijk van around here...:smeris:

Over de toonsoort: wat dacht je van dezelfde als de toonsoort waar je track in staat? ;) Zorg dat het klinkt!
 
Back
Top