beveiligen studio/gear

dj invizible

Een blikje
Lid sinds
30 december 2008
Berichten
218
Locatie
Aalst (belgie)
Hey!
Ik ben de laatste tijd meer en meer paranoia over inbraak, brand, bliksem...
Dat laatste heb ik deels opgelost door elke keer als ik mijn materiaal niet gebruik uit het stopcontact te trekken (maar dan zit je nog met het fenomeen ems..)
Voor brand heb ik een rookmelder maar geen brandblus apparaat of dergelijke..
Voor inbraak heb ik een alarm(pje) en 2 zware sloten op de voordeur..
Nu heb ik nog steeds schrik dat er eens inbrekers gaan zijn.. Hoe lossen jullie dit op? of heb je tips om de studio/gear te beveiligen... En welk alarmsysteem is volgens jullie het beste geschikt om een studio te beveiligen..
Ook had ik al zitten denken om bv een thread te maken waar iedereen zijn serienummers plaatst, als er dan iets gestolen wordt kan iedereen uitkijken of ze dit serienummer nergens tegenkomen...
Grtzz
 
Neem een verzekering op je spullen. Ik heb bij mij ook de boel verzekerd en je gaat gewoon prettiger op vakantie. trust me.

Mijn verzekering kost me nog geen 100euro per jaar. Verzekerd tot €22.000
 
Waar kan je dat (het beste) laten verzekeren? en hoeveel kost dat maandelijks of jaarlijks ongeveer?
Grtzz

Op het eerste deel van je vraag weet ik geen antwoord. ik woon in Ierland namelijk en heb het gewoon bij mijn Bank afgesloten hierzo, op het tweede deel van je vraag had ik al antwoord gegeven.
 
Je hebt gelegenheidsinbrekers (hee, hier kan ik makkelijk naar binnen, eens kijken wat er te halen valt) en inbrekers die al weten of er wat te halen valt. Die laatste groep zal, als het maar aantrekkelijk genoeg is, meer moeite doen om binnen te komen.

Wat je dus moet doen is geen gelegenheid bieden (zorgen dat niemand zo maar makkelijk je huis binnenkomt, ook niet als je zelf thuis bent). Kijk dus uit met ramen open laten en zorg voor goed hang- en sluitwerk. Als het te lastig is zal de gelegenheidsinbreker al gauw gaan kijken bij je buren of verder.

Verder is het gewoon belangrijk dat je niet van de daken loopt te schreeuwen wat je allemaal hebt staan. Kijk uit wie je binnen laat, kijk uit wat er van buitenaf te zien is etc. Hoe minder mensen van je mooie spulletjes weten, hoe beter het eigenlijk is.

Verder kan alarm natuurlijk heel handig zijn en een goede verzekering ook, als er toch wat gebeurt. Qua bliksembeveiliging zorg ik zelf altijd dat de stekkers er uit zijn als het gaat onweren of als ik niet thuis ben.

Met gezond verstand kan je in ieder geval een hoop voorkomen (helaas niet alles).
 
Ook had ik al zitten denken om bv een thread te maken waar iedereen zijn serienummers plaatst, als er dan iets gestolen wordt kan iedereen uitkijken of ze dit serienummer nergens tegenkomen...
Grtzz

Niet te scheutig zijn op inet met dit soort gegevens, ook niet in geuren en kleuren foto's en beschrijvingen van je setup gaan posten op je sociale netwerk site(s) ;) Op het moment van diefstal kan je altijd besluiten je serienummers openbaar te maken, eerder zou ik dit zeker niet doen.

Aan de veiligheid in je huis kan je zelf erg veel doen :)

De huis deuren heb ik beveiligd met een degelijk Lips slot, kozijn pennen aan de achterkant, een anti inbraak strip aan de voorkant en boven en onder 2 Lips pen sloten. Bij de klap raampjes zit een stalen spijl in het midden van het raam, zodat je er niet doorheen kan klimmen. Deze heb ik zelf gemaakt met wat hoekprofielen en een massieve ronde staaf... die bouwmarkt meuk zaag je nl. zo door!!

Op de grepen van de overige ramen zitten ook sloten, heb je nog ouderwetse raamstijl mechanismes in je huis kan je het eenvoudig oplossen zoals op de foto. Vlak onder de greep een gaatje boren en een staal nagel erin... Van buitenaf niet zichtbaar, minimale schade en zeer effectief tegen "gaatjesboorders" (Hongaarse methode heet dit geloof ik).

Rook- en koolmonoxide melders heb ik ook in mijn huis evenals een blusdeken een schuimblusser.... Deze zijn bij elektrische of elektronische branden veilig te gebruiken en ook bij vaste stoffen of vloeistofbranden.
 

Attachments

  • slot.jpg
    slot.jpg
    50 KB · Bekeken: 58
@RSB
sorry dat laatste zinnetje had ik niet gezien ;)
@Hooihuis
Ik ga deze maand nog een (zwaar) beveiligde tussendeur plaatsen, hopelijk is dat al een goed begin.. In mijn geval moet ik de ruiten niet beveiligen... Ik woon in een appartement op het 5de verdiep :d
 
@Hyde
Ik ga meteen enkele foto's en gear listen van het internet halen denk ik :d
Ik was al een tijd aan het twijfelen welk blusapparaat geschikt is voor elektronisch materiaal, dus nu weet ik dat ook... ga volgende week zo een schuimblusser gaan kopen :)
Van de soorten beveiligingen weet ik nog niet te veel maar nu weet ik naar wat ik moet googelen!
thx :)
 
Als je bij www.paraat.com kijkt dan heb je meer info over welke blusser waarvoor geschikt is, ook hebben ze een shop en kan je ze altijd bellen voor info.

Ik weet nl. niet wat het effect van een schuimblusser op je gear is! Alleen dat het VEILIG voor jezelf is als je de onder spanning staande apparatuur ermee dooft ;) Weet niet of het daarna nog te repareren is :P
 
eeeenige probleempje hier:
wat als je bij jezelf moet inbreken? hehe, shit happens.
dus evengoed een sleutel buiten verbergen en niemand laten weten. anders schiet dit grapje terug op jezelf.
 
daar moet ik me geen zorgen om maken... We wonen met 3 op een appartement, dus er is altijd wel iemand met een sleutel :d
maar idd slim van er aan te denken! :)
Grtzz
 
Wat ook werkt is in 'n huis wonen met 11 anderen... het bedrijven gedeelte op de bgg en de buren niet mee gerekend. Er is ALTIJD iemand thuis! Blussers hebben we.

Ook iets: Stalen deurmatje aan de -... klink aan de + van 100 Volt gelijkspanning met genoeg Ampere... als je thuis komt vind je je inbreker... vast gebakken aan je klink!

Het werkt ook met twee verschillende fases vanuit je meterkast. Dan schroeit ie niet vast maar gaat wel dood.

Maar eigenlijk is het het beste om niet teveel mensen te laten weten wat je binnen hebt staan. Scheelt 'n hele hoop. Als ik iets verkoop via MP ofzo spreek ik meestal op m'n werk af.
 
Of je legt er hier zo'n 40 van in je huis...

trap6alg.jpg
 
Ik zou het aan de buitenkant niet te duur beveiligen. Dan zie je van af buiten dat er binnen veel dure spullen kunnen zijn. Goede slot plaat met SKG logo en 2 - 3 sterren. Goede cilinder en van die klauwen in het scharnier zetten als de deur naar buiten doe open draait. Schuif pui balkje achter de ruimte die vrij komt als je beneden woont en de voor tuin etc niet te veel op ruimen en netjes houden of de keuken waar je naar binnen kan kijken altijd dozen van budget voer laten liggen enzo ;-).. Minder weed roken dat kan ook helpen om je minder angstig te voelen..

brand niet roken/kaarsen. Door gear je huis in de fik. Zie ik niet zo vlug gebeuren.. Troep uit zetten als je weg gaat. of langer als 2 uur oid ;-)

Verder niet te lang over nadenken.
 

Attachments

  • dsresource.jpg
    dsresource.jpg
    4,4 KB · Bekeken: 69
Ik heb een grote jachthond....en die houd niet van rare gasten op rare tijden:D
 
In een flat ergens op de 15e verdieping gaan wonen met een stalen deur als inkom. Niemand die al je spullen op die manier gaat "verhuizen" :)
 
Back
Top