Baby 10 Sequencer

De Thingamakit is af! Nu eens kijken of ik die 4017 er nog bij krijg, en 10 pots... en de rest. Hmmmmmmm.....

Net gemeten, zal net moeten kunnen passen.
 
Laatst gewijzigd:
Et voilà
De uitleg staat bij het youtube filmpje.

Cool. Ik begrijp dat je de gate converteert naar een trigger en deze mixt met de clock op de clockingang van de 4017. Een skip van een step zorgt er dan voor dat de trigger van die step de 4017 een step verder clockt. Maar ik begreep uit je YouTube info, dat als je bijv. 2 of meer skips achter elkaar wilt, dat er wat meer logica nodig is? Denk je dat vertraging door elke skipped step dan nog een issue is?
 
Cool. Ik begrijp dat je de gate converteert naar een trigger en deze mixt met de clock op de clockingang van de 4017. Een skip van een step zorgt er dan voor dat de trigger van die step de 4017 een step verder clockt. Maar ik begreep uit je YouTube info, dat als je bijv. 2 of meer skips achter elkaar wilt, dat er wat meer logica nodig is? Denk je dat vertraging door elke skipped step dan nog een issue is?

Om twee steps na mekaar te kunnen skippen heb je inderdaad nog wat extra logica nodig. Het probleem is dat als je twee gates na mekaar activeert je één lange doorlopende gate krijgt en dus ook maar één trigger na de gate to trigger conversion. Wat dan ook resulteert in het skippen van maar één stap. Om gescheiden gate signalen te krijgen moet je de gate via een NAND-poort combineren met het clock signaal.

Wat bedoel je met de vertraging? Die zal maar zeer kort duren hoor (de lengte van je trigger die echt niet lang moet zijn).
 
Er is enige vertraging ja. Om mijn Baby10 aan te sturen gebruik ik nu een standaard 555 timer, en vervolgens de Gate-to-Trigger converter van Ken Stone (http://www.cgs.synth.net/modules/cgs24_gatetotrigger.html) Volgens mij moet het goed werken als je de clock in gate1 instopt, en de output gate in gate2... en de triggers vervolgens mixt?
 
Wmonk, ik snap niet helemaal wat je bedoelt, als je de clock en de triggers mixt krijg je toch een onbruikbaar signaal (sterke --> trigger on en zwakkere --> trigger off pulsen)
 
Separated Triggers
Een nadeel bij deze versie van de Baby 10 is dat er geen twee opeenvolgend trigger signalen kunnen gemaakt worden. Dit komt omdat je ,als je twee opeenvolgende gates activeert, je één lang gate signaal krijgt. Dit kan opgelost worden door een 4081 And Gate toe te voegen: door het clock signaal te "And-en" met de gate uitgang krijg je triggers die even lang zijn als het clock signaal. Het probleem is dat door de propagation delay van de 4017 het gate signaal iets later zal zijn dan het clock signaal. Door die verschuiving van het gate signaal zal bij de volgende stap ook een trigger gegeven worden, ook als dit niet de bedoeling is. Om dit op te lossen kan je de overblijvende En poorten van de 4081 gebruiken om het clock signaal gelijk te brengen met het gate signaal (wat niet gegarandeerd zal werken!). Dus het is aangeraden om dit eerst eens uit testen op een breadboard.
attachment.php

Dit is de situatie die voor mij werk, maar het kan goed zijn dat dit bij iemand anders niet zal werken.
 

Attachments

  • GateToTrigger.JPG
    GateToTrigger.JPG
    69,1 KB · Bekeken: 43
Skip Step
Om nu stappen te kunnen overslaan hoeft er niet veel meer toegevoegd worden. Je neemt de clock ingang en combineert die met het geïnverteerde trigger signaal. Dit stuur je dan naar de clock ingang van de Baby 10. Om dit te laten werken moet het clock signaal wel langer zijn dan het trigger signaal. Door de propagation delay worden zo twee clock pulsjes gegenereerd en worden er twee stappen tegelijk vooruit gegaan.
attachment.php
 

Attachments

  • Skip.JPG
    Skip.JPG
    42,1 KB · Bekeken: 45
Dit is nu al een van mijn favo draadjes van 2009. Solderen kan ik goed, schema lezen kan ik niet heel goed, maar ik weet hoe het moet. Moet soms effe 2 keer kijken of meer voordat m'n hoofd het om kan zetten in tin...

Maar eigenlijk is die Baby10 het eerste DIY ding wat ik gebouwd heb. De Thingamakit is natuurlijk niet zo moeilijk... alles zit erbij en staat op de BCP waar het moet komen. Maar dis leuk! Ben nu begonnen aan 'n DMX splitter (licht techniek) en ik ga zo effe spulletjes halen voor de compressor van Hiltree en voor nog 'n Baby10. Vrouw word gek van de soldeerbout op tafel ;-P

HULDE MENSEN!!!!!
 
:) hihi nog niet helemaal af maar hij werkt al

ben een nieuwe behuizing aan het maken: karton is niet erg handig :eureka:
 
Vet!
 
Back
Top