mfb 522

m522.jpg

http://www.mfberlin.de/Produkte/Musikelektronik/MFB-522/MFB-522e/mfb-522e.html
Geinige opvolger van de 502 voor 280 euro.
Synthwiki
 
Last edited by a moderator:
Ik vind het wel een leuk ding voor erbij.

Is spul van MFB kwalitatief echt onder de maat of valt in de praktijk wel mee?


groet

Tom
 
het valt mee, de sound is altijd heel goed.
maar het voelt gewoon niet zo degelijk aan als sommige andere dingen.
dat is mijn ervaring toch.

het zou ook veel meer kosten indien het in een andere case zat met andere knoppen, heel veel meer.
 
Ik vind het wel een leuk ding voor erbij.

Is spul van MFB kwalitatief echt onder de maat of valt in de praktijk wel mee?


groet

Tom

ik heb alleen de step 64 gehad. die knopjes voelen niet echt lekker aan, maar hi jdoet zijn werk goed. omdat er een beperking is tot een x aantal knopjes moet je ook gemakkelijk combinaties gaan maken in de start up om in bepaalde menu's te komen (e.g. 4 monophonic cv controls) die ik meestal vergat en dus altijd de handleiding erbij moest nemen. heb hem ook voor die "onhandige control" verkocht. heb liever iets recht voor de raap, een roland sequencer 104 bvb :verkoght:
 
Als iemand ervaring heeft met die 522 hoor ik het graag. Om de sounds zou ik hem zeker kopen. Maar als je allemaal geëmmer heb met bugs is het voor mij snel afgeopen, en dan is 280 best veel geld. Maar als hij het goed doet heb je meer dan waar voor je geld.
 
Ikzelf heb nu de MFB 503. Een echt stevige bak is het niet maar hij is dan ook gemaakt van plastiek. Ik denk niet dat een TB 303 of zo steviger zou zijn. Jammer dat hij wel een beetje ruis op de uitgang heeft maar eens je de drums hoort hoor je die ruis niet meer (of je moet echt beginnen muggenziften). Ze zien er cheap uit maar dat vind ik juist de charme van MFB. Goedkope (maar in mijn ogen toch degelijk) synth/drumdoosjes voor een leuke prijs. Je kan het vergelijken met de dingen die verkocht worden in een elektriciteitswinkel. Ik ga zeker nog dingen kopen van MFB en zeker deze MFB 522. De MFB 522 komt uit in mei en je zal ze zeker via Thomann of Musicstore kunnen aankopen. Mijn MFB 503 heb ik bij Thomann 266 euro betaald terwijl je via de site van MFB zelf 280 euro zou betalen. Afwachten tot de MFB 522 verkrijgbaar is bij Thomann dus (wordt hij nog gratis geleverd ook).
 
Bedankt voor de informatie. :okdan:

Klinkt al met al toch wel interessant voor mij.


groet

Tom
 
Ik hoorde hem eergisteren en was verrast over het geluid. Al klonk alles redelijk vet over die speakers. Toch wel redelijk overtuigend 808 geluid, niet dat Vermona het is het duidelijk niet gevoel.
 
Ik hoorde hem eergisteren en was verrast over het geluid. Al klonk alles redelijk vet over die speakers. Toch wel redelijk overtuigend 808 geluid, niet dat Vermona het is het duidelijk niet gevoel.

Die genelecs geven een redelijk natuurgetrouw geluid (wat ook wel mag voor dat geld). Als een track slecht is afgesteld dan hoor je dat meteen dus dat alles vet klonk over mijn monitoren zie ik als een compliment :)

OT: Mijn conclusie is dat het een prettig drumdoosje is die bepaalde sounds de 808 goed nadoet (op de cowbell na). Verder is hij prima te gebruiken voor minimale electro en house enzo. Het is geen bak die zo'n lekker smerig randje geeft aan je sounds, maar wel 1 die erg overtuigend dikke sound neerzet.
Enig minpuntje is dat de tempoknop niet op de zijkant oid zit.
Hoorde trouwens dat wie hem nu besteld nog minimaal een maand moet wachten.
 
Hij is gewoon op voorraad bij Thomann http://www.thomann.de/be/mfb_522.htm (prijs is 277 euro). Bij Musicstore moet hij nog binnenkomen en daar zou de prijs 268 euro zijn. Wel jammer dat hij minijack outputs heeft maar tja, voor een paar euro's koop je de minijackadapters erbij.
 
Ah, best een vet apparaat. Alleen, inderdaad, hij heeft echt een pauper cowbell. Verder klinkt ie echt super, vooral voor de prijs!
 
ah thomann heeft er dus weer een paar kunnen bemachtigen.
ik had musicstore en hier in nl nog een winkel gesproken en die geven aan al een hele tijd te wachten. Vervolgens had ik schneidersburo gesproken en die gaven aan dat ze de productie niet goed aankunnen.

anyway, misschien moet ik die van mij weer verkopen omdat ik nog een zooi rekeningen moet betalen en nog wat prio zaken in het verschiet heb zitten. Maarja, we zien wel..mocht het zo zijn dan koop ik asap wel weer een nieuwe
 
Hoe zit het eigenlijk met de sync en MIDI timing? Sommige Jomoxen zijn bijvoorbeeld behoorlijk :kont: wat dat betreft.....
 
nah ik heb hem nog maar net dus kan er nog niet alles over zeggen maar de midi timing heb ik geen probleem mee gehad in het beetje gepiel wat ik er tot nu toe mee gedaan heb
 
alle 2 wel..ding is net een paar dagen binnen en heb het druk gehad met andere dingen dus ik heb er (nog) niet veel mee kunnen doen
 
Toffe 808 gadget drumcomputer.
Maar hij is echt héél klein.
Ik vond de FR-XS al heel klein voor een analoge synth.
Dit is nog veel kleiner. Hoe krijgen ze al die schakelingen er in?
Of zou het maar een marketing truck zijn?
Bv: een rompler met een analoog filtertje of zo?

Ik begrijp niet hoe ze een complete analoge drummachine in zo'n kleine
behuizing krijgen.
Toen ik mijn 808 bassdrum bouwde, was die groter dan de mfb 522
En dat was maar één instrument, dit is een hele drumcomputer
 
Back
Top