Cheezy vocals: graag jullie input

Raphie Raphie toch... hoe kan dat nou.
Eerst maakte je toch van die enorm vette groovy dingen en nu dit?

Is echt niet heel best hoor, dit.
538? Hahaha, never dat ze deze plaat zullen draaien!
Al zou de plaat heeeelemaal top zijn, met betere vocals en super gemixt, dan nog heb je zoooo veel (afgedwongen) geluk nodig om een hitje te krijgen.
Nee, zulke hoge ogen moet je niet willen gooien en zeker niet als je met dit aankomt. Dan moet je gewoon nog heel veel leren!

Maar over de mix: Vocal is gewoon echt kut. Voor een demootje wel ok, maar voor het eindproduct: andere zangeres nemen, deze kan gewoon niet lekker zingen. Is gewoon zeik. Koortjes kun je wel creëren met bv. melodyne, maar dat gaat met crap als input niet werken en is zonde van je tijd! Het best nog is 2e en 3e stemmetjes in laten zingen en vooral heel veel dubbelen.

Dan verder loopt de arpeggiosynth totaal niet. Die zit te vroeg in je microtiming, die mag veel meer laidback. De hihats nemen je hele track in beslag en de rest verzuipt er een beetje achter. En wéér die oerlelijke kick. Zeker voor dit soort muziek kun je beter een andere kick gebruiken. Meer richting de gecompresste 909-kick met lekker wat laag erin.

Nee Raphie, serieus, het is wel leuk geprobeerd, maar neem van mij aan dat dit 'm niet gaat worden. Het is wel gewoon leuk om te maken als oefenprojectje! En ga vooral weer maken wat je eerst deed, lekkere opgefokte platgestampte techno!!!:okdan:
 
538 is zeker niet bedoeld als einddoel, maar meer om het genre aan te geven :D (kazige Eurotrance pop)

Het is voor mij hoofdzakelijk een oefenprojectje en misschien een remix op de orginele release van deze track (het is niet mijn track, maar het orgineel is wel getekend met dezelfde vocaltakes :P )

Het is voor mij de eerste keer dat ik met VariAudio in Cubase werk en de eerste keer met zang in een popschema. dus om dit af te ronden is voor mij op zich al een milestone :D
 
538 is zeker niet bedoeld als einddoel, maar meer om het genre aan te geven :D (kazige Eurotrance pop)

Het is voor mij hoofdzakelijk een oefenprojectje en misschien een remix op de orginele release van deze track (het is niet mijn track, maar het orgineel is wel getekend met dezelfde vocaltakes :P )

Het is voor mij de eerste keer dat ik met VariAudio in Cubase werk en de eerste keer met zang in een popschema. dus om dit af te ronden is voor mij op zich al een milestone :D

Ja precies, dan is het een iets ander verhaal. Maar zeer zeker superleerzaam om dit soort dingen te doen. Veel van deze muziek wordt onderschat, maar zit soms weldegelijk zeer goed in elkaar.

Ga er sowieso mee aan de slag en blijf ff snippets van de vorderingen posten, misschien kunnen wij dan nog wat arrangeer- en mixtipjes geven! :dj:
 
Dat is wel het meest slappe excuus ooit, nou eigenlijk vind ik hem super en ga deze in de toekomst ook gebruiken :D

maar nee, ach en wee... dat is geen doen met en oor.
Dan klinkt ie eigenlijk best ok . . .

beterschap iig

anderhalve week geleden deze operatie gehad http://en.wikipedia.org/wiki/Otosclerosis


Maar is verder helemaal goed gegaan, alleen gehootgang zit vol tampax en oor is volledig afgetaped, hoor rechts nu dus nog minder als met dopjes in :okdan: en met alleen je linkeroor een beetje draaien tussen je monitoren in werkt niet echt. maar goed, voor het arrangeerwerk en oplijnen van samples was het nog prima te doen :D beloof dat ik na dinsdag als het tape eraf is een fatsoenlijke mix post.
 
Het is voor mij hoofdzakelijk een oefenprojectje en misschien een remix op de orginele release van deze track (het is niet mijn track, maar het orgineel is wel getekend met dezelfde vocaltakes :P )

Dan wil ik het origineel toch graag wel eens horen, want het lijkt mij erg moeilijk daarmee iets fatsoenlijks te maken. ;)
 
Zo dan! ff een betere mix met wat meer voortgang

Wat klopt er nog niet:
zangtiiming in de verses (chorus ben ik nu redelijk tevreden over
filters van de diverse synths (alles is nog statisch)
overall mix(morgen weer 2 orgen dus misschien tegen het weekend)
af en toe wat dubbele noten uit de JOMOX, moet ff kijken wat er met deze kit aan de hand is.
de break ben ik nog mee bezig......

Wat begint te kloppen:

Qua flow begint het langzaam aan een song te worden
instrumentkeuze
de sustain van de piano :mexico:
de bewerking van de stem (qua dynamiek stuk voller nu, betere delay en volumetechnische balans in de mix (met 1 oor)
De autotune. Deze is nu op het randje van licht corrigeren en "Cher" nog verder tunen vernaggelt de stem en is de emotie (totaal) weg.

http://www.speedyshare.com/975650576.html

Ben wel benieuwd naar de nieuwe feedback
 
Laatst gewijzigd:
Dit is absoluut niet mijn ding, maar ik hoor wel een enorme verbetering t.o.v. de eerste versie. De balans van de mix is een stuk beter, alleen mis ik nog steeds aardig wat low end, maar je gaat de goede kant op (dat denk ik tenminste, want het is iets waar ik normaal niet naar luister (/wil luisteren ;) )

succes!
 
Het is al wel ietsje beter moet ik zeggen, maar er zit nog wel een aantal grove 'fouten' in!

Te beginnen met de kick-bass-combi. Die is gewoon slecht. Allereerst de kick. Is gewoon een superlelijke kick zonder laag, beetje een kartonnen doos -tok.
Weg ermee. Heel simpel in dit soort muziek, nikste jomox-moeilijk-doen-net-niet-drums -> gewoon vengeance sample cd'tje pakken, daar kickje en hihats vandaan trekken en een leuk ritme mee programmeren. (Mag natuurlijk ook iets anders zijn dan vengeance, maar gewoon even om aan te geven welke sound ik op doel!)

Dan de bass, die heeft meer laag dan de kick en zweeft dus onder de kick door en deze gaat de beat aangeven. Dat kan gewoon echt niet in dancemuziek. De bass heeft op sommige punten ook een te lange release, hij zweeft daar over de kick heen. Resultaat -> onstrak zooitje in het laag. Kap de bass keihard af waar er een kick zit (om ruimte te maken), dit kun je handmatig doen, of je kunt de bass ook sidechaincompressen met de kick.

De hihats zijn heel leuk voor een technodrive, maar niet in deze stijl muziek. Deze muziek vraagt om wat subtielere lichte cleane hihats, niet om die 4k snerpende hakkuh hats!

Verder mis ik eigenlijk de synths (vooral in de pre-chorus) die lekker het middengebied opvullen qua arrangement en mix. Ze zijn er wel maar staan heel erg zacht.

Als laatste, tja, de vocalen. Echt hoor... je kunt er helemaal niks mee. Ze zijn zelfs niet eens verstaanbaar. Ik zou er nog een bak tophoog bij draaien voor de spraakverstaanbaarheid. Maar dan nog, het zijn gewoon zeikerige bagger-vocalen, daar doe je niks aan! :)

Het sync-synth-thema'tje vind ik trouwens wel top. Precies goed, houden zo!

Verder merk ik al wel dat dit super leerzaam voor je is!!!!!! :)
(Is allemaal opbouwende kritiek he, niets om je af te kraken ofzo hoor!)
 
ik snap de drang om iets met die vocal te doen niet
je zit te worstelen met het feit dat je de signature raphie shizzl tegen die vocal aan zit te produceren. die vocal is met nul overtuiging ingezongen
ik dacht misschien hoor ik in het origineel de reden voor de duffe zang, maar nee..
als je dan die vocal pakt, probeer er dan s iets bij te maken wat bij die vocal past ipv de hele tijd moeten concluderen dat het totaal niet geschikt is voor zo'n track. waarom zou je beats en een drive tegen zo'n duffe trut aan willen zetten.. de elementen moeten wel samen het verhaal vertellen.. verder is de track niet zo inspiratievol vind ik.. haal de vocal eruit, douw er wat duffe put your hands up samples op en tis de zoveelste imageloze plaat :) (ideaal voor 538 dan, dat wel)
ik vind over t algemeen je muziek heel verzorgd klinken.. een duidelijk idee qua sound heb je wel, maar waarom zou je niet eens wat losser zijn met de ingredienten? doe es iets geks.. dat kan ook best in een vorm die de massa goed trekt hoor denk ik zo :)
 
Als laatste, tja, de vocalen. Echt hoor... je kunt er helemaal niks mee. Ze zijn zelfs niet eens verstaanbaar. Ik zou er nog een bak tophoog bij draaien voor de spraakverstaanbaarheid. Maar dan nog, het zijn gewoon zeikerige bagger-vocalen, daar doe je niks aan!

Nu ik het origineel heb gehoord, is mijn enige reddingsplan voor de vocalen: verdrinken in reverb (hadden ze daar ook al in de gaten) en een dikke delay zodat de timing niet meer opvalt.

(eigenlijk geen) grap: zing hem zelf even opnieuw in door een vocoder en dump de huidige vocalen.

gewoon vengeance sample cd'tje pakken

Dit had heel goed een vengeance-kick kunnen zijn, maar de bass verdrinkt hem inderdaad.

Verder weet ik niet of je de track zo "droog" moet houden, de laid-back zang en het akkoordenschema schreeuwen gewoon om een dikke reverb om er zompige anthemtrance van te maken. Maar aan de andere kant wel weer gewaagd om het zo te doen, natuurlijk.
 
Ik had het origineel nog helemaal niet geluisterd.

Even geluisterd en ik moet zeggen dat die veeeele malen beter is.
Zelfs de vocalen lijken hier nog een beetje 'emotie' mee te krijgen door de muziek die de vocalen juist ondersteunt i.p.v. keihard tegenwerkt!
Maar neemt niet weg dat het nog steeds slappe vocalen zijn.

De mix van het origineel is niet superdesuper, maar het gaat ermee door. Het is net (kiele kiele) 538 compatible zeg maar. Maar zeker geen topproductie.
Meer compilatievulling voor slecht verkochte compilaties bijvoorbeeld.

Zo zie je maar; echt een goed liedje maken met een goede productie is gewoon heel erg moeilijk!
 
Fjoesz, ik ben gewoon een massochist om deze track pobreren af te ronden

ff voor de bassheads een wat zwaardere kick met langere tail en de subbass gewoon keihard gated geknipt en gefaded, (dus waar kick, geen bass)

Ben benieuwd of dit nog niet hard genoeg is :D
 
er is dus juist helemaal nul,nul gewaagd aan deze track

Hoezo? Het is toch gewaagd om iets wat schreeuwt om een anthemtrance-aanpak, gewoon keidroog op te nemen? :D

Maar m'n opmerking was meer "tongue in cheek" bedoeld, hoor.

Ben benieuwd of dit nog niet hard genoeg is

Het is in ieder geval aanwezig... maar je subbass flabbert hier alle kanten op, die zou ik echt HP'en.
En het drukt nu wel, maar het beukt nog niet. (heerlijk, die subjectieve termen)
 
LOL,

de één wil een subtail, de ander vind het blubber :D
de één wil een mid tick, de ander mist sublaag :D
de eén wil meer "hoog" in de kick, de ander vindt een chh op de kick niet passend :D

enz enz enz...

Maar goed, vocals dus meer verb :duivels:
 
Ik had het origineel nog helemaal niet geluisterd.

Even geluisterd en ik moet zeggen dat die veeeele malen beter is.
Zelfs de vocalen lijken hier nog een beetje 'emotie' mee te krijgen door de muziek die de vocalen juist ondersteunt i.p.v. keihard tegenwerkt!
Maar neemt niet weg dat het nog steeds slappe vocalen zijn.

De mix van het origineel is niet superdesuper, maar het gaat ermee door. Het is net (kiele kiele) 538 compatible zeg maar. Maar zeker geen topproductie.
Meer compilatievulling voor slecht verkochte compilaties bijvoorbeeld.

Zo zie je maar; echt een goed liedje maken met een goede productie is gewoon heel erg moeilijk!

Dat heb ik dus met het orgineel totaal niet, heb juist daar het gevoel of iemand de arranger van zo'n ROLAND XP80 aanzet of zo... klinkt allemaal zo braaf en vlak
 
Dat heb ik dus met het orgineel totaal niet, heb juist daar het gevoel of iemand de arranger van zo'n ROLAND XP80 aanzet of zo... klinkt allemaal zo braaf en vlak

Snap ik, maar dat is wel de sound die past bij deze vocaal en dit genre muziek in het algemeen.

Jij wilt er nu een vet lekker groovende clubby dansplaat van maken en dat kun je wel willen, maar dat slaat als een tang op een varken. De akkoorden, melodielijn en sfeer van de song vragen gewoon om braaf en vlak en niet om groovy feest!
 
hoezo schreeuwt t om een anthem trance aanpak
ik kan me daar niks bij voorstellen bij deze vocals
en de nootjes zijn zo 13 in een dozijn dat het nergens om schreeuwt

@raphie: als je hem wil afronden dan zou ik me sterk afvragen wat je erbij moet zetten. dan moet het denk ik zowiezo sleazy worden.. denk uitgelopen mascara ipv gasten in te strakke shirtjes..
die tut zit op de rand van overlijden als ik t nog s beluister. probeer anders haar gewoon door een distortion te douwen of zo hehe. de emotie van de track moet aansluiten bij de vocal iig.. en das lastig want het is haast emotieloos
 

Vergelijkbare discussies

Back
Top