Gevraagd: Roland Juno 6(0)

Status
Please reply by conversation.

MATT

Stamgast
Lid sinds
17 Maart 2008
Berichten
338
Ik ben op zoek naar een Juno 6 of 60 zonder (technische) gebreken.
 
Staat er een op t forum, met midi voor het magische (lees schandalige) bedrag van 600 euro...
 
Niet slecht voor een bak die tien jaar geloden "niet eens MIDI heeft en waar je niet echt goede geluiden uit kunt halen voor dance" 8o)
 
Het is maar wat je veel te duur vindt. Voor een nette Prophet 5 betaal je al gauw zo´n 2500 tot 3000 Euro. Alle prijzen zijn gestegen en stijgen nog steeds.
Als hij in perfecte staat is vind ik 600 Euro voor een Juno 60 niet schandalig duur.
De Juno 60 is toch een geweldige synth; misschien niet kwa modulatie opties etc. maar vooral kwa sound. Smaken verschillen natuurlijk! genoeg mensen die 1000 Euro neerlappen voor een TB-303.
 
Hij is echter niet in perfecte staat, mist een slider etc...

Ja, dan moet ik toegeven dat ik 600 Euro ook een beetje veel vind. Hij is zo te zien uiteindelijk toch nog voor 550 Euro verkocht.
 
Wat is zo'n beetje de gangbare prijsverhouding tussen de 6, 60 en 160?
 
Ik vind het te veel in verhouding tot de verkoopgeschiedenis van de afgelopen 6 maanden. Voor 550 moet 'ie toch echt wel perfect zijn en mag er op z'n minst nog een midi2dcb bij zitten, en dan nog is het te veel. Eventjes wachten en je komt er echt wel eentje tegen voor 400. Hoewel die kans nu twijfelachtiger is geworden, want het gaat zoals het gaat: er hoeft er maar eentje 600 euro te betalen voor zo'n ding en meteen denkt iedereen dat zij dat er ook voor kunnen (moeten) vangen...
Nja, mij maakt het niet uit, ik moet alleen m'n inboedelverzekering weer 'ns tegen het licht houden...
 
De grootste grap is dat je nu voor 200 euro een Alpha Juno 2 vindt waar je een paar jaar geleden nog zomaar 450 euro voor betaalde. Juno 106 deed vroeger nog wel eens 500 euro nu eerder 350. En terwijl mensen nog 450 euro betaalden voor een Juno 2 ging die 60 voor 200 weg. Want daar zaten geen rave/gabber geluiden op en die had bovendien niet eens MIDI.

Dus je koopt op dit moment geen Juno 60 maar een 106 of een Alpha. Sowieso is die Alpha zo'n afgezeken synthesizer dat als je er geen hoover uit trekt mensen compleet flabbergasted zijn over de sounds met al die rare waveforms en het typische filtergeluid. Staan een paar mooie demo's op YouTube zag ik.
 
Alphatje 2 wil ik ook nog wel 'ns hebben...

Ik denk dat je voor een 6 en een 106 rond de 350 betaald. Voor een 60 zal het 400 tot 450 zijn. Zoiets?

De 106 is wat in populariteit gezakt vanwege de naar het lijkt met bosjes stervende chips. Vervangende chips bestaan, maar ze zijn niet goedkoop. Wel jammer, de 106 en 60 vullen elkaar erg mooi aan, ik zou het niet zonder beiden willen stellen.
 
Een alpha 2 heb ik en wil ik juist wisselen voor een juno 6(0). Ik ben de mac editor een beetje moe en wil hands-on control. dus als iemand geïnteresseerd is in een ruil met bijbetaling van mijn kant..
 
Vind het wel veel geld voor zo'n apparaat...
 
Ik zeg 450euro max. voor de 60 en 350euro voor de 6. (allebij in piekfijne staat)
Als je meer betaald heb je of geen geduld of je bent gewoon niet slim bezig.
 
ik heb een maand geleden eentje voor 425/450 gekocht van mede forumlid inclusief goede hardcase(case is zowat zwaarder als de synth) is toch wel een gangbare prijs vind ik.
't is zowiezo belachelijk wat de prijs stijgingen betreft.
 
Status
Please reply by conversation.
Back
Top