Het hele Total Integration gebeuren.

axn

Ouwe rot
Lid sinds
2 december 2004
Berichten
1.455
Locatie
Waddinxveen
In het verleden een aantal synths / FX etc gehad.. en er altijd mee gewerkt op de gebruikelijke manier.
Sinds ik een Virus TI Snow heb, erg gecharmeerd geworden van het hele TI gebeuren.

Vind deze combinatie van hardware geintegreerd in je software erg fijn werken... veel gebruiksgemak, net of je gewoon een VST bediend.
Voor mij ook zeker een pluspunt als een aankoop in de toekomst dat ook heeft..

Hoe zien jullie dit?
Is het in theorie mogelijk/verwachten jullie dat er in de toekomst meer (lees: ook andere fabrikanten) Synthezisers / FX bakken zullen zijn,
die totaal geintegreerd kunnen worden?
Of zijn die er al naast de Virus TI? (niet dat ik weet..)
 
Dit doet de Roland SH-201 toch ook en de Yamaha MOtif (XS) doet toch ook zoiets?

De hardware gaat een beetje de computer in en de VST gaan meer de computer uit (controllers etc.)
 
Lexicon heeft met hun multifx machines ook al een tijdje een usb aansluiting met bijbehorende plugins (VST/AU) voor de bediening.

Ik denk dat het er uiteindelijk op neerkomt dat fabrikanten dit wel moeten doen omdat het gewoon een standaard feature wordt voor gebruikers.
Uiteindelijk is het natuurlijk niets meer dan editbare parameters aansturen via een plugin.
 
Laatst gewijzigd:
Uiteindelijk is het natuurlijk niets meer dan editbare parameters aansturen via een plugin.


Als ik aan Total Integration denk dan hoort audio daar ook zeker bij. Dus zo'n total recal dingetje op zo'n Lexicon dingetje telt niet. :D

De SH201 vind ik wel een goed voorbeeld van Total Integration. Maar wil je dat gebruiken dan moet deze asio divice zijn in je DAW. Dus helaas pindakaas, total integration gebruik ik dus niet op mijn SH201. Wel "gewoon" als ext. instr. tuurlijk. ;)

Voor mij is de enige bruikbare TI er een die door je DAW als plugin wordt gezien, en dus niet als asio divice. Dan heb je in feite niets meer of minder dan een DSP kaart met dedicated controller die ook stand alone is te gebruiken. :)
 
verwachten jullie dat er in de toekomst meer....totaal geintegreerd kunnen worden?
Ik verwacht het wel, maar ik verwacht ook een evengrote toename in 'software conflicten' als er meer dan een ti-bakken in een setup staan (waardoor in de praktijk 1 apparaat op ti-modus gebruikt zal worden en de rest gewoon als vanouds)
 
Ik verwacht het wel, maar ik verwacht ook een evengrote toename in 'software conflicten' als er meer dan een ti-bakken in een setup staan (waardoor in de praktijk 1 apparaat op ti-modus gebruikt zal worden en de rest gewoon als vanouds)

Simpel op te lossen door elke synth z'n eigen computer te geven en deze allemaal op een mainmixer aan te sluiten... 8o)




DAN krijg je pas een indrukwekkende studio!
:D
 
Als ik al die threads lees over bugs en problemen vraag ik me wel eens af of dat hele TI gebeuren nu een vloek of een zegen is. Maar ik ga het ook proberen met de Yamaha Motif XS als ik er eindelijk een heb. Vooralsnog gaat mijn integratie niet veel verder dan 2 audiopluggen vanuit mijn mixer in mijn PC, een tros MIDI en een handjevol PC editors voor de complexere synths.
 
O ja, al dat gemier met namaak draaiknopjes op een scherm vind ik toch niet zo'n succes
 
de knopjes hoeven idd ook niet want dat kan echt vanalles zijn om je parameter standen te kunnen checken... het beeldschem is gewoon het display van de (soft)synth... voor de rest is het gewoon gelijk (wat mij betreft)

en draaiknoppen op VSTi's zijn so wie so het meest slechte wat je jezelf maar kan wensen...
doe dan gewoon sliders of nog beter; numeriek
 
JH_3579.gif

zulke GUIs zeker...
 
Of het helemaal geintegreerd gaat worden betwijfel ik, maar er zal vast het een en ander ontwikkeld worden. Wat wel een pluspunt is, is het werken via USB i.p.v. midi. Werkt toch net allemaal wat makkelijker.

Over het programeren in een VST en dan uitsturen via een hardware bak ben ik niet zo heel erg fan van. Wat wel handig zou zijn, is een mooie grafische weergave van het geluid op je beeldscherm, terwijl je het met je hardware synth bedient. Bijv. de Blofeld heeft goede visualizatie op zijn schermpje, maar het zou aardig zijn als je het geheel bij elkaar zou kunnen zien.
 
Wat veel mensen lijken te vergeten is dat het grootste voordeel van dergelijke integraties total recall is.

Op het moment dat je bij bijv een Virus Ti je project weer laad in je DAW staat alles weer op exact dezelfde sounds en instellingen zoals het was opgeslagen.

Dit is gewoon extreem functioneel.
 
Erg handig inderdaad..

Ook een groot voordeel vind ik dat je alles gewoon zo in je midispoor kan laten staan.. en exporteren.. dus niet eerst alles naar een audiotrack opnemen etc.
 
Even een 5 jaar oude thread van me omhoogschoppen. :D

Met de komst van Overbridge straks dus voor 2 Elektron bakken (Analog Four en Rytm) ook een soort en met van TI , klinkt erg goed!
 
Back
Top