M-Audio Axiom 49

Woutr

Nieuwkomer
Lid sinds
2 januari 2009
Berichten
8
Welkom iedereen,

Op het vlak van PC hardware is mijn kennis best groot, maar als het om 'producing-hardware' gaat weet ik echt (nog) niets.

Tot nu toe heb ik dus nog niets van 'producing-hardware'.
Mijn oog viel nu dus gewoon nog op iets simpel: een MIDI-keyboard.

Na wat zoeken en lezen kwam ik uiteindelijk bij een M-Audio Axiom 49 terrecht.
http://www.maudio.be/usbkeyboards/maudioaxiom49.php

axiom49p2.jpg


De prijs ligt rond de 285,00 EUR.
Is dit teveel en/of kan een ander keyboard mij voor deze prijs iets uitgebreider of kwalitatiever bieden?
Ik heb al wat rondgelezen op het internet en daar kwam hij toch vrij positief uit de bus, maar op een forum zelf vragen is nog altijd een beetje vertrouwelijker.

En dan nu mijn grootste probleem: de hardware en aansluitingen.
Dit zijn de aansluitingen:
http://www.m-audio.com/images/global/media_hqpics/Axiom49_back.jpg
Kan iemand mij misschien al een kleine uitleg geven bij elke aansluiting?

Momenteel heb ik als geluidskaart: Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS
Als ik dit type midi keyboard (of eventueel een ander?) aanschaf:
- heb ik dan een nieuwe geluidskaart nodig?
- is het aan te raden of MOET het gewoon?

Het is een hele uitleg, maar het zou me bijzonder vooruithelpen
Alvast bedankt,
Woutr
 
Ik kan direct de vraag weer terug geven: wat wil je ermee gaan doen?

Dit midi keyboard heeft een usb aansluiting die meteen voor een midi-interface zorgt. Je hoeft dus geen midi interface op je geluidskaart te hebben om hiermee te werken. Het enige wat wat zorgelijk kan zijn is de latency (vertraging) die je gaat hebben met je huidige geluidskaart. Voor als je het niet weet, is het simpel gezegd de vertraging die je hebt tussen dat je een noot speelt op het keyboard en dat het geluid uit je speakers klinkt.

Ik denk dat je zeker geen verkeerde koop doet met dit midi keyboard.

Momenteel staat de pond erg laag, dus je zou het uit de UK over kunnen laten komen (zie dit topic voor meer info: https://www.synthforum.nl/forums/showthread.php?t=105695)

edit: Op youtube () worden de aansluitingen uitgelegd van de Axiom 25, het kleine broertje van de 49. Verder zijn op youtube ook video's van de 49 te vinden.
 
Laatst gewijzigd:
Ik dacht dat de Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS standaard met een asio driver komt, dus qua latency moet dat wel in orde zijn.
 
Tot heden heb ik alleen met software gewerkt, ik wil gewoon melodies creƫren (zonder keyboard is dat lastig werk) en ondertussen dat trigger pad en die knoppen functies geven om het werk te vermakkelijken en versnellen!

De Asio Driver heb ik inderdaad al.

Dus ik heb alleen die USB aansluiting nodig om ermee te kunnen werken?
(MIDI in en out dus niet?)

Bedankt voor de hulp alvast



Edit: bedankt voor dat topic over de pond, als ik hem vanuit Engeland laat overkomen is het maar 160 euro :kroon:
 
Laatst gewijzigd:
Klopt als een bus. Gewoon inpluggen in je usb poort en (mag ik aannemen) wat drivers installeren en je hebt een midi-interface met je Axiom.

Ik ben benieuwd hoe lang het duurt om het uit de UK over te laten komen.
3 tot 5 dagen normaal
 
Die wou ik vorig jaar ook kopen, heb me dan toch maar een Korgje gegund met kerst(Radias keys), stond vertrouwelijk naast de kerstboom te fonkelen. :okdan:
 
Voor 150 staat een cme uf 5 hier te koop ergens op sf.
Stevig en erg prettig keyboard (heb hem al 4 jaar), alleen geen drumpads.

Dat ziet er inderdaad ook een kwalitatief keyboard uit, maar ik zou graag iets nieuws hebbek zodat ik zeker ben van m'n garantie en eventueel vervanging/reparatie.
 
Ik ben ook van plan om een axiom aan te kopen maar ik beschik over een externe geluidkaart (tascam US122L) en werk met een iMac (de nieuwe). Dus wat zou het beste om een zo lage latency te hebben? Via de Tascam of direct in USB?
 
Er staat trouwens ook nergens duidelijk bij de maudio axiom of de foot pedals aanpaspaar zijn. Er staat dat er een ingang is voor een sustain en expression pedal maar niet of zij aanpasbaar zijn. Kan iemand dit ook bevestigen? Thnx.
 
Ik ben ook van plan om een axiom aan te kopen maar ik beschik over een externe geluidkaart (tascam US122L) en werk met een iMac (de nieuwe). Dus wat zou het beste om een zo lage latency te hebben? Via de Tascam of direct in USB?

Latency ligt aan je geluidskaart, niet aan je controller, en welke output je gebruikt maakt weinig uit.

Er staat trouwens ook nergens duidelijk bij de maudio axiom of de foot pedals aanpaspaar zijn.
Wat bedoel je met "aanpasbaar"? Polariteit? (e.g. sommige pedalen werken precies anderom en houden de noot vast terwijl je 'm niet ingedrukt hebt, terwijl dit andersom moet)
 
Zoals je faders en knobs kunt aanpassen, een effect aan je pedaal geven.

En ik vind nergens info over de geluidskaart van mijn mac, dus ik weet niet of ik nu een midicontroller moet aanschaffen of niet om zo weinig mogelijk latency te hebben. Aangezien ik van plan was de apogee duet te gaan kopen maar die heeft dan geen midiinput.
 
Ik heb de 61 toetsen versie van de axiom en het grote pluspunt tov andere controllers vind ik de toetsen. Het speelt gewoon erg soepel.

Helaas ligt de axiom op dit moment bij thomann voor reparatie omdat na een paar maanden alle C# en G toetsen er plotseling mee ophielden. Waarschijnlijk gewoon pech van mijn kant, maar ik vond het het vermelden waard.
 
AXIOM klavier is fijn, maar rotary pods mappen is een ramp en hun draaisnelheid is ERG traag (zelfs op de hoogste stand) je moet dus 2 of 3 rondjes draaien voor je helemaal rond met met je knob in de software..... dat is voor mij de reden geweest dat ik hem weer heb weggedaan
 
En zijn er nog andere alternatieven, ben al op de novation en edirol gebotst, maar de edirol heeft geen semiweighted toetsen en de novation heeft een knuppel als pitchwheel. Dus vandaar dat maudio mij de beste keuze leek.
 
Kan iemand mij vertellen of hij gewoon werkt op een powered usb hub?

Ik heb geen eigen usb poorten meer over... maar wel een usb hub met genoeg ruimte.
In de manual staat "not supported", maar ik lees op t internet dat het wel mogelijk is in de meeste gevallen..

Iemand een ervaring mee?
 
Ik heb hem inmiddels...

Voor mensen die zich het zelfde afvragen in de toekomst:

Hij werkt gewoon op een (powered) hub.
 
Helaas ligt de axiom op dit moment bij thomann voor reparatie omdat na een paar maanden alle C# en G toetsen er plotseling mee ophielden. Waarschijnlijk gewoon pech van mijn kant, maar ik vond het het vermelden waard.

Ligt niet aan pech denk ik, maar schijnt een vaker voorkomend probleem te zijn bij Axioms. Reden voor mij om hem te laten liggen. Anders had ik hem allang gekocht!
 
Back
Top