screen split in reason toch mogelijk ???

renaat belgie

Ingeburgerd
Lid sinds
21 september 2008
Berichten
64
beste mensen ,

in een andere gedeelte van die forum heb ik vraag gepost ivm welke een goede graphische kaart is om met 2 schermen te werken.

Ik ben nu op een filmpje gebotst via de site van propellerhead en wat zie ik :
Die gast zijn sequencer staat volledig los op een ander computerscherm ,
dus op het linkerscherm zijn rack en rechterscherm zijn sequencer.

dit is het filmpje :

Hoe doe je dit in reason ? ik heb al in de manual gekeken en gezocht maar tot nu toe niet gevonden.

bedankt voor de tips !

groeten

renaat
 
Uit m`n hoofd ergens bij Window of view en dan "detach sequencer window" Dan heb je dus 2 aparte versleepbare vensters, waarbij je die over 2 schermen kunt verdelen. Met de sequencer vast onder het rack is echt een ramp om mee te werken. :( Als ze met de breedbeeldschermen van tegenwoordig ook nog eens zorgen dat je 2 racks naast elkaar kunt plaatsen ben ik helemaal blij ;)
 
Uit m`n hoofd ergens bij Window of view en dan "detach sequencer window" Dan heb je dus 2 aparte versleepbare vensters, waarbij je die over 2 schermen kunt verdelen.

JUIST :biertje:
 
Klopt. Window -> Detach sequencer window. En volgens mij maakt het niet zoveel uit welke grafische kaart je dan verder gebruikt. Alleen zorgen dat ie op een resolutie kan draaien welke je zelf prettig vind. Ik heb in Reason de sequencer eigenlijk altijd op het 2e scherm draaien.
Vraag me trouwens af of je met Ableton iets dergelijks kunt doen. Dus de arrangement en session over 2 schermen verdelen.
 
inderdaad niet echt een 'geheime' of 'nieuwe' functionaliteit...
misschien moet je gewoon is al de menu's bekijken van Reason, wie weet vind je zo zélf vanalles wat je nog niet weet
Bij mij is dat eigenlijk een reflex om bij alle software alle menu's is af te gaan om te kijken wat er zoal kan...en als ik dan 'detach sequencer window' tegenkom, vraagt het me niet veel denkwerk om te bedenken wat dat eigenlijk zou doen
En zo heel veel menu's heeft Reason nu ook weer niet...
 
Back
Top