CompactFlash voor Boss BR-600

Status
Please reply by conversation.

Jeroen

Jazzy lid
Lid sinds
24 april 2002
Berichten
1.602
Locatie
Maarssen
Hoi,

Ik heb blind een CompactFlash kaartje van 1 GB besteld voor mijn Boss BR-600 recorder. Deze blijkt niet te werken. Boss zegt het volgende:
"The BOSS BR-600 is compatible with Standard (Type 1) 1 GB (maximum size supported) Compact Flash cards, but is not compatible with Ultra 1, Ultra 2, Professional or Hi-Speed CF cards of any size."

http://www.roland.com/products/en/_support/faq.cfm?iCncd=1064&FAQ=EN04-07966&dsp=1&ln=en&prd=BR600



Iemand tips waar ik welk kaartje moet kopen?
 
In het lijstje op de pagina die je linkt staan een aantal modellen van Sandisk die wel degelijk uit de UltraII-serie komen. Ik zou het ook gek vinden als die het niet zouden doen, ze houden zich wel aan de snelheidslimiet van je recorder als het moet. Te langzaam is erger.
Ik heb wel eens problemen gehad met goedkope (non)merken, bijv. "Peak", maar Sandisk is 1 van de beste merken iig. Maar ik heb niet zo'n recorder als jij hebt. Misschien eens vragen bij een lokale fotozaak? Die hebben altijd wel een paar goede modellen uit de verpakking om te testen met camera's en dergelijke. Maar zijn wel wat duurder meestal.
 
type 1 is moeilijk te vinden volgens mij.....ik zag laatst 1GB kaartjes voor 100 ballen voorbij komen....
 
Ik heb nog een compact flash uit 2001 uit mijn vorige camera. Is 128mb, de grootste die ze toen verkochten ;-)

Stuur maar even een pb als je hem wil.
 
Gisteren een aantal fotozaken in Utrecht afgeweest. Kleinste wat ze verkopen is 2GB ;-(
Ik heb er een 128 mb kaart bij, dus ik kan wel wat, zou alleen graag een 1GB kaart willen hebben.
 
Het enige verschil tussen type I en type II compactflash is de dikte van de kaart (3.3mm vs. 5mm). Het merendeel van de geheugenkaartjes is type I, type II wordt eigenlijk alleen gebruikt voor zgn. Microdrives (waar een draaiend element inzit net als in een hardeschijf) en exotische randapparatuur. Een Sandisk Ultra II bijv. is geen type II kaart, de aanduiding slaat op de snelheid van de kaart.
 
Ik heb hem besteld, ik laat je weten of het je een kratje bier kost, thanks alvast!
 
Status
Please reply by conversation.
Back
Top