Gezocht: Analoge jaren 80 synth, ala Korg Polysix, Mono/Poly etc...

Status
Please reply by conversation.
Supernova klinkt super. Alleen zal ik iets met key,s nemen. Veelste ingewikkeld zo,n nieuwe tijd module. Snel werken om je eigen geluiden te maken heeft bij mij toch echt de voorkeur. Koop een oude analogue synth. 2dehands blijft zijn waarde behouden en is makelijk te verkopen. Mischien een jx3p met programmer?
 
Oef... waar ik in de eerste instantie een makkelijke vraag dacht te stellen, blijken de antwoorden misschien toch nog heel wat ingewikkelder te zijn.

De Alesis Ion lijkt me wat mogelijkheden betreft ook zeker de moeite waard.

De Supernova ga ik ook in de gaten houden.
Net ook wat filmpjes van bekeken en dat ziet er ook allemaal wel zeer interessant uit.

Overigens is dit misschien niet echt meer een "te koop gevraagd" onderwerp meer...

Zag toevallig net dat er een Supernova 2 Pro verkocht is voor 500 euro, dus zo'n supernova 2 valt wel binnen je budget en is naar mijn idee een betere keus dan een MS2000. Heeft namelijk 48 stemmen i.p.v. 4.
 
De Supernova is er ook met keyboard zag ik.
Maar inderdaad ik wil wel een synth waar de key's bij in zitten en geen losse module.

Supernova klinkt super. Alleen zal ik iets met key,s nemen. Veelste ingewikkeld zo,n nieuwe tijd module. Snel werken om je eigen geluiden te maken heeft bij mij toch echt de voorkeur. Koop een oude analogue synth. 2dehands blijft zijn waarde behouden en is makelijk te verkopen. Mischien een jx3p met programmer?
 
Zag toevallig net dat er een Supernova 2 Pro verkocht is voor 500 euro, dus zo'n supernova 2 valt wel binnen je budget en is naar mijn idee een betere keus dan een MS2000. Heeft namelijk 48 stemmen i.p.v. 4.

Niet alle Supernova II zijn 48 stemmen.

Martin bekijk het lekker op je gemak en het internet staat in ieder gaval genoeg info!

En nog een keer; als je 2dehands koopt let goed op de prijs i.v.m. de verkoop voor je echt iets leuks koopt tot het je bevalt. Mischien is het nu best interesant om 2dehands te kopen vanwege de credit crisis. Suxes!
 
Inderdaad, als het je alleen om de 'hands-on' bediening te doen is, dan ben je perfect af met een VA (virtual analog) synth. Heb zelf in augustus een Roland JP-8000 op de kop getikt voor een 450 euro. Daarmee heb je een bijzonder goede VA synth met ontzettend veel mogelijkheden.

Is het je eerder om de warmte van de analoge klank te doen, dan kijk je inderdaad beter uit naar een synth uit de Juno reeks. Heb mijn Juno 106 vorig jaar voor nog geen 300 euro van eBay gehaald. Nadeel van analoge synths is dat de oscillatoren niet zo stabiel zijn en altijd even moeten opwarmen voordat je kunt spelen. Sommige Juno 106 synths worden dan weer geplaagd door voice chips die na een tijdje naar hun moer gaan.

In ieder geval zou ik je aanraden om zeker eerst wat research te doen. Kijk eens rond op Vintage Synth Explorer (www.vintagesynth.com) en YouTube, lees de recensies en opmerkingen en luister/kijk naar de demo's. Zo krijg je een goed idee van de klank en de mogelijkheden.
 
@ Johan 73:

Een Juno zal niet zo snel last krijgen van stabiliteitsproblemen aangezien deze gebruikt maakt van DCO's (Digitaal aangestuurde oscillators, verder wel analoog maar 'sterieler' van klank) ipv VCO's (Voltage aangestuurde oscillators) zoals bijv de Polysix die Martin bij de startpost aanhaalde.

Juist door de VCO's vind ik de Polysix mooier klinken en heb er daarom laatst een gekocht. Zijn geen problemen mee en het opwarmen duurt in mijn geval zo'n 15 seconden dus dat is ook geen probleem.
 
Kan m'n post niet editten, dus hier nog een aanvulling:

Analoge polysynths ala Juno en Polysix (rond de 400-500 euro prijsklasse) zijn qua mogelijkheden een stuk beperkter dan VA's als een Supernova, Novation KS etc. maar klinken naar mijn mening wel warmer dan de VA's (hierom heb ik het ook allebei, analoog voor de klank, VA voor de mogelijkheden)

Verder kan je nog een demo proberen van de Korg Legacy, deze bevat o.a. de polysix in virtuele vorm en komt qua klan dicht in de buurt van de echte. Zo kun je een beetje bepalen of de mogelijkheden/klank je ligt.
 
Ik moet nogmaals zeggen dat ik echt blij ben met jullie reacties.
In de eerste instantie ging ik voor de puur analoge synth, maar dat was meer voor het vintage gevoel dan de mogelijkheden.
Nu ik "alles" zo eens bekeken heb, en jullie suggesties eens op de rij gezet, lijkt het me dat ik uiteindelijk meer plezier van een VA sytnh ga beleven.

In de volgende synths (wel de keyboard modellen) ga ik me meer verdiepen:
Novation Supernova (Deze lijkt me echt perfect, maar ik vrees dat die toch echt boven mijn budget zal gaan)
Alesis ION (Wat mogelijkheden lijkt me deze uitstekend)
Korg MS-2000 (Misschien wat minder mogelijkheden, maar de bediening en het uiterlijk spreken me erg aan)

De volgende modellen misschien, maar wil ik nog iets meer over lezen en luisteren.
Novation KS4-5 (?) Maar weet nog niet zo hoe en wat die doet tov de Supernova.
Clavia Nord Lead 2 Dat rood gaat misschien vast wel wennen 8o)
Roland JP-8000, deze staat op dit moment ook voor 400 op marktplaats, maar ik weet niet of dat is wat ik zoek.

Overigens die demo van Korg Legacy heb ik geprobeerd en ik moet zeggen dat het geluid inderdaad heerlijk is.

Ik zal een moderator vragen deze thread te verplaatsen naar een ander forum gedeelte, want het lijkt me niet helemaal meer een te koop gevraagd onderwerp.
 
De Novation Supernova keyboard versie (met 48stemmen enz.) zal inderdaad snel boven de €500 uitkomen gok ik. Daarentegen gaat de KS-4/5 de laatste tijd weg voor bodemprijzen, €300 ofzoiets, terwijl het vrij uitgebreide synth is met wat minder stemmen dan een Supernova (KS heeft er 16, 4 parts multitimbraal). Heeft verder ook een vocoder aan boord. De presets moet je niet op letten, slappe trance hap.

Een Nord Lead 2 zal je denk ik niet voor €500 aantreffen. Verder hebben deze een vrij eigen, rauw geluidskarakter wat je maar net moet liggen.

Als je toch nog besluit voor analoog vintage te gaan zou ik zelf gaan voor een polysix/juno 60/106.




MS-2000 en de Ion weet ik niet veel over.
 
Als je de Akai VX90 bedoeld, komt die niet in aanmerking, want ik wil wel graag met key's.

Tot nu toe blijven de ION en Supernova mijn meest waarschijnlijke opties.

De Novation KS serie ga ik nog eens bekijken.
 
Ik wou even laten weten dat ik ondertussen de trotse bezitter van een Alesis ION ben geworden.

Nu breekt er een nieuwe tijd aan van ontdekken en experimenteren.

Dank allemaal voor de goede adviezen en het meedenken :okdan:
 
Dat heb je snel geregeld, succes en experimenteerse ;)
 
Toen eenmaal duidelijk werd wat ik eigenlijk wou, was de keuze snel gemaakt.
En toevallig liep ik tegen een ION aan vlak in de buurt.

Een heerlijk apparaat om mee te spelen 8~
 
Status
Please reply by conversation.
Back
Top