De lage pond: profiteer jij mee?

ps:
In mijn relaas bedoel ik niet de hardwerkende kleine zelfstandige.
Die door genoegen te nemen met minder tijd voor zn familie of zichzelf, het hoofd financieel net droog kan houden.
 
Leuk, zo'n Synthforum. Ga je straks ook het weer voorspellen? En wanneer de files voorbij zijn. En wanneer ik de loterij win?
:confused: pre-amp/modulair mixerkanaal/opneem-tool?!?!?!?! :confused:

Ontopic:
Nu is t ff tijd voor ---> SMS303's heldere doordravende kijk op ......

Amerika zie ik er ook niet zo snel bovenop komen, ondanks dat Bush vertrekt. Het Obama effect zal pas over 2 of mssn 4 jaar beginnend merkbaar zijn. Nu zal er sprake zijn van een kortstondig Obama-effect maar die is niet structureel van aard. We need change is zn boodschap... nu nog de veranderingen uitvoeren (en hopen dat er voldoende begrip voor is en ze echt aanslaan) :)

De Engelse economie zal komende maanden verder inzakken. In Engeland is een hogere werkloosheid per inwoner dan in Nederland, afgelopen maanden is de inflatie daar verder toegenomen en de banken hebben meer overheidssteun gevraagd. Dit laatste is door de overheid geweigerd of in ernstig uitgeklede vorm toegekend.

Verder hebben ze volgens mij een ander hypotheek/krediet systeem dan wij in Nederland. Op RTL7/SBS6 en BBC wordt je al sinds jaar en dag doodgegooid met Engelse series over huizenkopers. Hierdoor zou ik de gecatorigiseerde statistieken van de huizenbezitters in de UK wel willen zien. Veel starters zullen wel een maximale hypotheek hebben afgesloten. Doordat ze voorgeschoteld werd dat na een kleine verbouwing het huis in een paar maanden wel ff een aantal duizend of mssn tienduizend(en) GBP zou stijgen. Wie zn hypotheek of maandelijkse lasten niet meer kan betalen zal het er iig erg zuur krijgen.

Met de bekendmaking van de 1e kwartaalcijfers zal er veel (meer) duidelijk worden waar vooral de Nederlandse/Franse/Duitse huidige economie staan. Als de inflatie binnen de eurozone beheersbaar blijft, evenals de voedsel-, energie- en huurprijzen zal het enigszins meevallen. Hierdoor kunnen we ons huidige levensstandaard enigszins handhaven en is de stap achterwaarts niet zo groot als in andere landen.

Veel bedrijven zijn met de koersvallen van afgelopen maanden weer waard wat ze waard zijn. Je kan niet blijven verkopen dat een sinasappel 2x zoveel sap oplevert als dat ie daadwerkelijk doet. De opgebouwde luchtkastelen en bergen met gebakken lucht zijn helaas massaal door belangrijke financiele instanties (de pensioenfondsen, beleggingsverzekeringen, banken etc) ingekocht maar de ernstigste koersdalingen zijn al geweest. Wel zal er komende periode (2009-2010-2011) imo sprake zal zijn van een lichte koopkracht verlies binnen Nederland en de eurozone (afname buitenlandse opdrachten en export). De euro zal komende periode redelijk stevig ten opzichte van de dollar en pond overeind blijven staan. Mogelijk is dit een aanleiding voor Engeland om de euro versnelt in te voeren.

Landen zoals Brazilie, India en zeker China zullen het meeste profiteren van de huidige economische malaise. Wie het minst wordt getroffen kan goedkoop en gericht inkopen doen, denk aan het overnemen/inkopen op de financiele markt cq dominantere rol binnen het grote geheel. Onze gouden eeuw was in de 17e eeuw maar voor 1 van genoemde landen is ie net begonnen.

De gevolgen zullen hier pas echt merkbaar worden wanneer de orders vanuit het buitenland en de export (drastisch) minder worden, met als gevolg massa ontslagenen en overschot op de arbeidsmarkt.

Wel verwacht ik dat komende tijd (alle) bedrijfsbelangen ver boven de sociale belangen gesteld zullen worden. Veel bedrijven zullen wsl gaan snijden om hun zogenaamd gezond winstperspectief te behouden. Terwijl het daadwerkelijke winstperspectief slechts bij een kleine selecte groep (aandeelhouders/beleggers) terechtkomt. Als deze groep genoegen neemt met een lagere winstuitkering richting de aandeelhouders/beleggers, maar wel het aantal personeelsleden handhaven, dan zal dit imo tot een sneller herstel van de economie zal leiden.

Uiteindelijk is deze hele ellende ontstaan vanuit de kleine overheersende, altijd maar op meer winstbejag uitzijnde uitzuigers. Het uiteindelijke resultaat is wel dat zoals bijna altijd het normale volk overal voor mag opdraaien. Ja, we hebben kunnen profiteren van de toegenomen welvaart in de loop van de jaren en zijn er de afgelopen jaren ook CAO verhogingen geweest van 4% of meer. Maar deze minimale CAO stijgingen staan nog steeds niet in verhouding tot de winstuitkeringen aan aandeelhouders en of stijgingspercentage van de topinkomens!

We worden drie-dubbel door ze genaaid (je bent ten alle tijde vervangbaar, je bent afhankelijk van ze middels je inkomen en ze zullen geen traan om je laten als ze je dumpen vanwege pure zelfbehoud). :kont:

Er zou theoretisch meer geld moeten rollen.
Met het uitgeven van geld zal voorspoedig het herstel van de economie moeten intreden :)
(Dus als je leuke modulaire euro modules te koop hebt, moet je maar ff een PM'tje sturen :okdan: )
 
En wanneer de files voorbij zijn.
Das een makkelijke, als de recessie echt goed toeslaat, zullen de files als de noordpool door het broeikaseffect verdwijnen.

Maar om on topic te blijven; de voorspelling voor later in 2009 is dat de euro zone het zwaar te verduren krijgt (terwijl de UK weer wat terugkrabbelt) en dat de pond dus weer in waarde gaat stijgen...
 
Leuk, zo'n Synthforum. Ga je straks ook het weer voorspellen? En wanneer de files voorbij zijn. En wanneer ik de loterij win?

ja!

voor t weer betreft zou ik voorlopig voordat je naar buiten gaat een trui en een dikke jas aantrekken. Dit trekt over een paar maanden wel weer weg en komt stilletjes aan de t-shirt periode er aan.

dat zal pas gebeuren wanneer de menselijke factor in het verkeer tot 0% wordt gereduceerd....
voer de postcode+huisnummer van bestemming in en je wordt voor of zover mogelijk voor de deur volledig fris en uitgerust afgezet.

ik voorzie dan ook maar gelijk in mn glazen bol ook dat het aantal verkeersslachtoffers echt zal dalen.
(of is dit een logisch gevolg van ???)

de loterij wordt iets moeilijker.. en daar waag ik me echt niet aan.. kan je beter ff astro tv bellen of wat sessies van Yomanda bijwonen

de één sprak in de lucht tegen zn vader en noemde hem god
de ander schreef in hongerige tijden onduidelijke versen omdat ie regelmatig zijn god zag verschijnen
mijn meer dan 600-woorden tellende visionaire post is het resultaat van slechts 1 nachtje doorhalen
 
Laatst gewijzigd:
Vraagje voor de mensen die iets besteld hebben via http://www.dv247.com

Ik heb de site bekeken , maar het is alleen maar mogelijk om daar met credit card te betalen ? Ik probeer het namelijk gewoon via bank transfer maar die optie is nergens te vinden (ik heb gen credit card ??

Anybody ?

Het is mogelijk om een bank transfer te doen, maar je kunt het beste even hiervoor support mailen. Die hebben me toen ook heel goed geholpen en me de IBAN/BIC details doorgestuurd, inclusief wat er op de beschrijving moet staan.

Zorg er wel even voor dat je op de site een account hebt aangemaakt met je order erin, en geef dat ordernummer door, dan hoef je in de mail niet het hele verhaal nog eens uit te leggen :)
 
Nice!

Mn Diezel ampje is binnen! helemaal in goede conditie en alle buizen zijn goed! toppppppp mansons guitar shop! aanrader dus
 
ja!


sessies van Yomanda bijwonen

de één sprak in de lucht tegen zn vader en noemde hem god
de ander schreef in hongerige tijden onduidelijke versen omdat ie regelmatig zijn god zag verschijnen
mijn meer dan 600-woorden tellende visionaire post is het resultaat van slechts 1 nachtje doorhalen

kzeer t je kan ioemand gaan checken ...hy heeft nog nooit zo vaag gepost / of is helemaal doorgedraaid / of t was slecht spul :engel::doei:8o)

benje bekeerd ............
die pond is hard terugelopen of niet
vondt laatst nog een uc33 midi controller box voor 1378 pound
nu zijn ze hier in nederland ook weer duurder
 
De pond gaat (voor ons) weer de goede kant op:
graph120.png
 
zijn we hier allemaal valutahandelaren geworden ofzo?
Alsof mensen hier dagelijks voor 1000en euros in de UK kopen. Wellicht dat je 1 of 2x daar dan iets koopt. Het scheelt je dan een paar tientjes.. big deal.
 
Zorg er wel even voor dat je op de site een account hebt aangemaakt met je order erin, en geef dat ordernummer door, dan hoef je in de mail niet het hele verhaal nog eens uit te leggen :)

Ik heb dus ook geen creditcard en wil gewoon met banktransfer betalen. Maar ik zie het even niet, hoe kun je je order in je account krijgen? Ik krijg het niet voor elkaar omdat je daarvoor eerst dus je creditcardgegevens moet invoeren.
Wat zie ik over het hoofd?
 
zijn we hier allemaal valutahandelaren geworden ofzo? Alsof mensen hier dagelijks voor 1000en euros in de UK kopen. Wellicht dat je 1 of 2x daar dan iets koopt. Het scheelt je dan een paar tientjes.. big deal.

Inderdaad scheelt 1.11 en 1.06 maar een paar euro, maar tussen begin november en eind december (2 maanden dus) scheelt het op 300 pond toch al snel ~ 70 euro (~375 - ~ 305) en daarvoor ben ik niet te beroerd om even rond te kijken/af te wachten...
 
Laatst gewijzigd:
De pond gaat (voor ons) weer de goede kant op:
graph120.png
het lijkt wel of 'ze' de pond nu ook proberen kapot te maken net als de $
wellicht om her royal majestic isles op de euro te doen laten overgaande wellicht binnen niet al te langeafstandraket?

je weet het niet...
 
het lijkt wel of 'ze' de pond nu ook proberen kapot te maken net als de $
wellicht om her royal majestic isles op de euro te doen laten overgaande wellicht binnen niet al te langeafstandraket?

je weet het niet...

dat zeiden ze gisteren alvast wel in het nieuws. de UK lesje leren dat ze niet zijn meegestapt in de Euro en dat ze dat nu cash gaan betalen
 
Ik vind er niks vreemds aan.
Kijk die huizen programma's maar is daar kopen die Britten gewoon zonder probleem 2 huizen met een hypotheek van 1 miljoen euro.
 
...maar in dit geval is de tv wel een betrouwbare bespiegeling van de waarheid; het gaat (wellicht is het nu ging?) altijd om de potentie van het huis om winst te maken, ipv een lekker huis om zelf in te wonen. De TV kan natuurlijk wel een (staats-gestuurde) stimulans hebben gegeven voor deze ontwikkeling (die de laatste jaren steeds meer een peiler werd van de algehele Britse economie).
 
Back
Top