MPC2000 XL zonder memory

S-330

Ouwe rot
Lid sinds
27 juli 2003
Berichten
860
Locatie
Herent, Belgie
Vraagje: Als je een MPC2000XL hebt waarvan het geheugen defect is (zelfs het onboard 2mb), is deze dan in principe nog volledig bruikbaar. bvb door gebruik van ZIP of floppy?
Of is deze RAM nodig om de samples onder de pads te laden en te gebruiken.

De reden dat ik het vraag is dat ik er 1 zou willen aanschaffen, maar het geheugen is ervan defect. Ik heb inmiddels gegeoogeled, en het is mogelijk om dit misschinete herstellen, maar het zou dus ook kunnen dat het MOBO in de MPC beschadigd is geraakt doorheen de jaren (door er bijvoorbeeld ram in te rammen)

Alvast bedankt
 
gewoon met modules naar de persoon gaan, modules erin en testen
 
Ik wist niet dat de mpc 2mb onboard had, maar als die 'toevallig' ook nog stuk is, dan zal het wel een ander probleempje zijn.

Lekker een andere mpc kopen die het wel doet!
 
Lijkt me inderdaad wat raar dat interne geheugen defect zou zijn. De losse simmen dat wel maar biet het ingebouwde. Als moederbord defect is zou ik 'm niet kopen.
 
MPC 2000 Audio probleem

MPC 2000 Audio probleem

Hoi

Ik zou ook een MPC2000 kopen waarvan er enkele stukken vervangen moeten worden. Maar ik weet niet de welke.

Het probleem ligt namelijk aan de audio en ik vroeg me af of ik dan de speakers van de MPC zou kunnen vervangen? En hoe het exact te vervangen stukje dan zou noemen.

Kan iemand me helpen aub?

Peace

Jonathan
 
Volgens mij heeft een MPC geen speakers en volgens mij zou ik als ik jou was geen defecte MPC aanschaffen want dat kost je misschien weinig geld en waarschijnlijk veel koppijn...
 
Back
Top