korg m50 vs yamaha motif mo6/es6

bert of kosmic

Nieuwkomer
Lid sinds
20 december 2008
Berichten
8
Heeft iemand al ervaring met de Korg M50 om dance muziek te maken ?

Ik heb zelf op de M50 gespeeld bij Feedback en ik krijg toch de indruk dat de meeste programs akoustisch georienteerd zijn. Ik mis de vette dance/trance sounds die je terugvindt op de MO6 of ES6. De meeste combi's zijn ook rock/pop/ballad achtige patterns.

Dit is opvallend omdat ik toch vaak hoor/lees dat de Korgs beter zijn voor leads/pads in dance en de yamahas motif serie meer voor guitaar en piano e.d.

De korg lijkt me waanzinnig qua interface, goede 16 sporen sequencer, behoorlijk wat insert effects en programmable dual arpeggiator. Dual arpeggiator is zeker handig voor dance producties. daarnaast ook Karma als je de software hiervoor aanschaft.

ben eigenlijk een beetje gaan twijfelen nadat ik erop heb gespeeld bij feedback. misschien nog even terug om nog eens goed door de patches heen te lopen. misschien heb ik wat gemist.

Iemand anders andere ervaring ?

grt bert of kosmic
 
Vandaag ook bij Feedback geweest en in bank D (of was 't C) zitten echt wel vette trance-geluiden. Ik heb daar de 61-keys editie gespeeld en het keyboard vind ik persoonlijk beter dan mijn eigen Mo 6.

Zeker een setje keys om in gedachten te houden voor de toekomst!
 
je moet er nog een keer mee demoën, je kunt er zeer veel mee, hij is diep programmeerbaar en klinkt goed, alleen de filters vind ik wel erg "rompelig".
 
Vind de effects van Korg meestal wel lekker klinken en deze geven het geluid
wat extra dat ik bij Yamaha soms een beetje mis.
Ik heb zelf een Korg Triton studio en daar zitten ook veel Dance en trance
geluiden in waar je zo een productie mee kunt maken, zelf gebruik
ik ze niet aangezien ik geen dance muziek maak maar zo te horen klinken
ze best leuk.
 
Back
Top