Hoeveel verbruik heeft jouw studio?

Blijkbaar zoveel dat ze af en toe eens met een heli boven mijn dak komen vliegen :) hahaha
 
Dat gezever over beter mileu door die paar spaarlampjes is alleen maar indoctrinatie. Trap toch niet in die onzin en gebruik eens gewoon je verstand.
Spaarlampen zijn goedkoper omdat ze langer mee gaan en minder verbruiken. Dus de enige zinnige reden om die krengen te kopen is om die paar tientjes per jaar uit te sparen zonder er al teveel voor hoeven te doen.

Een gemiddeld gezin gebruikt in Nederland 3.450 kWh per jaar.
Gaan we uit van een gemiddelde prijs van 20.8 cent per KWh (bron: http://www.lage-energierekening.nl/pagina?onderwerp=Energieprijzen) dan kom je uit op 717,60 per jaar op aan energie.
Hoeveel gaat er dan op aan je studio? Laat het eens 20% zijn en dan zijn de kosten nog 'maar' 142 euro per jaar. Dus als je je studio alleen aanzet wanneer je hem gebruikt kun je een gedeelte hiervan besparen. Maar dan nog is het effect minimaal.

Zowieso is het verbruik van huishoudens 1/3 van het totaal dus de rest wordt allemaal verbruikt voor industrie en vervoer. En neem nou bijvoorbeeld het halveren van het gasgebruik door gebruik van isolatie. Alleen dat al heeft veel meer invloed gehad dan dat iedereen spaarlampen zou moeten gaan gebruiken.
 
Ik laat me digitale spullen altijd aanstaan.....ik heb ongeveer 80 stopkontakten ingebruik, als ik dat allemaal moet gaan aan-en uitzetten ben ik 2uur bezig hehe. Masterswithes blazen je zooi op, daar begin ik niet aan, je kan niet zomaar 20 apparaten ofzo tegelijk aan knallen met een blok. Kan wel, maar dan kan je snel gaan rondkijken op de MP hierzo....

Ik zit op ongeveer, ruwweg geschat, 12,14 terraWatt....

voltage.jpg



.......Ik zou niet weten hoe dat komt?
















.
 
Ik gebruik al meer dan 12 jaar een masterswitch voor m'n studio (die dagelijks aan en uit gaat) en er is nog nooit iets kapot geweest. Zelfs geen kapotte zekering.

Vergeet niet dat een aan/uit schakelaar op een synth ook niets anders doet dan het circuit onderbreken (uitzonderingen daargelaten).

Verbruik in m'n studio is niet heel hoog, zal samen wel op een paar honderd watt komen maar elk individueel apparaat gebruikt erg weinig.
 
Ooit gehoord van inschakel vertragers?
Voor die 300 euries per jaar die jij nu opstookt aan je apperematuur kan je hendig wat van die dingen scoren en op termijn een memorymoog uitsparen.
 
nou hier gaat alles met 1 druk op de knop aan hoor
ik heb ook geen 40 kilometer aan rackspul, maar ik heb er never problemen mee gehad

die tesla heb ik niet aangesloten trouwens
 
De inschakelstroom van dat soort spul is echt niet zo heel spannend.

Oude CRT monitoren, koelkast compressors en zaken als wasmachines hebben hoge inschakelstromen.

Bij veel apparaten zie je waarden op de adapter of voeding staan die echt te verwaarlozen zijn. Een apparaat dat 15 Watt verbruikt zal niet opeens een inschakelstroom van 8 Ampere hebben ofzo.

Buiten dat kun je nog ellende voorkomen door een schakelaar te gebruiken die alle polen lostrekt bij uitschakeling ipv maar 1 bij normale schakelaars. Dan kan er ook niets misgaan met "plakkende" contacten.
 
Ik plaats deze thread onder "overig" omdat ik een "slaapkamerstudio" heb waar ook andere apparaten staan.

Ik heb gisteren eens zo'n power-metertje van de Lidl tussen het stopcontact en mijn hoofd-stekkerdoos gezet. Nou, ik ben me kapotgeschrokken....

Idle zit ik al op een verbruik van rond de 100 watt! Alles staat dan dus uit of stand-by. Ik heb een aparte schakelkast met 10 groepen en deze staan ook alle 10 uit. Ik moet zeggen dat het hier wel een zooitje is qua bekabeling; er liggen zo'n 8 stekkerdozen op de grond en de bekabeling zit hier en daar behoorlijk door elkaar. Er zitten dus ook wat adapters in stekkerdozen die niet uitgeschakeld zijn.
Pas als ik de hoofdstekkerdoos, die dus voor de schakelkast zit, uitzet, kom ik uit op een wattje of 1.

Ik zal dus moeten achterhalen wat er nou zoveel verbruikt. Er zitten wel wat adapters aangesloten op een stekkerblok welke altijd aanstaat, bijvoorbeeld die van mijnliving colors-lampen. Je wil namelijk eerst licht voordat je je stekkerknoppen aan wil drukken :-)

Maar goed, ik heb nu het volgende aanstaan:

-een pc met 24" scherm en wat randapparatuur (amBX, midi-interface, meer ook niet eigenlijk)
-een 37" tv
-een aantal "laagverbruik" apparaten als een projectieklok, een decoder en een aantal adapters
-een mixer
-verlichting (dit zijn 2 ledlampen die superzuinig (zouden moeten) zijn in het verbruik)

Ik heb nog wat synths e.d. op mijn bureau en een 19" rack met 6 apparaten doch deze staan momenteel uit.

De meter geeft nu 3850 watt aan! Volgens mij kan dit nooit; de voeding van mijn pc is 600W. Mijn tv is 231 W, de mixer zo'n 60 (denk ik) en mijn monitor zal denk ik zo rond de 60 zitten. Dit zijn specificaties volgens de handleidingen of staan op de apparatuur vermeld. Dit is nog lang geen 3.8 kW en bovendien lijkt mij dit piekvermogen. Het meet-apparaat staat ingesteld op RMS-vermogen. De piek zit op 4.8 kW.


De meter zou natuurlijk niet goed kunnen zijn, maar als ik het verbruik van één apparaat wil uitlezen (bijvoorbeeld een wekker) lijkt dit wel correct. Maar goed, wellicht is het een percentuele afwijking die pas opvalt bij groter verbruik. Ik zal op zoek gaan naar een meter die wat nauwkeuriger is dan het standaard Lidl-spul.

Nu ben ik toch eens benieuwd; hoeveel verbruik heeft jullie studio als alles draait, en als het spul uit/ stand-by staat?


100 watt maar, dat valt nog best mee hoor ! 4.8 kw lijkt me inderdaad niet goed.

Dit topik is wel interesant trouwens, zat er laatst ook over te denken, 10 seconden wellicht maar ik dacht er wel aan 8)
 
Masterswithes blazen je zooi op, daar begin ik niet aan, je kan niet zomaar 20 apparaten ofzo tegelijk aan knallen met een blok. Kan wel, maar dan kan je snel gaan rondkijken op de MP hierzo....
kwatsch, maar dat was al aangegeven.
heb 4 schakelstekkerdozen, per doos zitten max 8 stekkers,. de meer vermogende onderdelen zoals eindversterkers zet ik apart uit en aan. zo spaar ik ook m'n speakers.
alles bij elkaar ben ik, inclusief verwijderen van stofhoezen , zo'n 20 seconden bezig om m'n studio aan te zwengelen.
 
Als ik alles aangooi zit ik op een 1500 Watt [grote W ;)]
Zitten wat tube amps bij , en dat vreet nogal stroom.
En dan tel ik ook nog niet mijn gitaar gear en amps/combo's erbij.

Maar ik heb er zo'n 15 stekkerblocks overal achter gepropt, en die worden geschakeld door maar 1 knop.
Dus "Klabam" alles aan.
Daarachter zit wel een mooi groot vermogen relais :D
En je hoort niets van dat geweld, omdat de versterker mooi een seconde of wat pas de luidsprekers inschakeld.

En dat gaat al meer dan 30 jaar goed............zonder dat er wat stuk gaat.
 
Ok dan is dat fabeltje ook de wereld uit :p Ik dacht echt dat dat niet kon namelijk...
 
Oeps,
Vandaag geconstateerd dat ik toch ook wel wat verbruik heb
als ik m'n muziek spul opzet...
Maar aan licht en gezelligheid ga ik toch niet besparen hoor!
Alleen wel m'n synths afzetten in 't vervolg
als ik naar de bakker of zo ga!

En Gelukkig draait m'n Firefox met 't SF forum op een laptop
en mag ie ook blijven opstaan !! :engel:
 
Zozo, behoorlijk wat reacties...

Ik zou overigens ook niet zo snel deze hobby beeindigen wegens het verbruik. Onnodig verbruik vind ik echter nutteloos. En natuurlijk vraag ik me ook wel eens af wat voor zin het heeft om hier als 1 individu op te letten, maar alles maar lekker aan laten staan heeft in ieder geval zeker géén positief effect :)
 
500 Watt als alles aan staat.
Dus PC+2TFT's, 2 19" rekken vol gear en bass en gitaar oefenversterkertjes aan. In totaal zitten er meer dan 25 apparaten aan, dus dat valt erg mee vind ik.

En als het uit is, is ook alles uit (masterswitch) behalve de PC.

Het verwarminkje dat mijn vrouw gebruikt om haar voeten te warmen doet 2000 Watt!
 
En natuurlijk vraag ik me ook wel eens af wat voor zin het heeft om hier als 1 individu op te letten, maar alles maar lekker aan laten staan heeft in ieder geval zeker géén positief effect :)

Ja, dat 'ik m'n eentje maak toch geen verschil'-idee... Niet tegen jou bedoeld hoor, maar ik vind het onzin. Als één persoon spaarlampen gebruikt, maakt bijna niets uit; of als die ene minder vlees eet, zijn spullen vaker uitzet, minder water verbruikt bij het douchen, het huis beter isoleert (minder warmteverbruik) en al die kleine dingen. Maar als iedereen (of in ieder geval: heel veel mensen) dat allemaal doet, dan wordt het verschil echt wel relevant, plus dat het een steeds groter signaal afgeeft aan alle anderen (inclusief overheden en bedrijven). En 'iedereen' bestaat bij de gratie van de verzameling individuen waar het uit bestaat. Dat "een betere wereld begint bij jezelf" zo suf moralistisch klinkt, is geen argument tegen dat het waar is...
 
ok lets make a deal, als jullie allemaal niet meer gaan vliegen en je auto verkopen, dan zet ik me gear uit snachts....
 
Ja, dat 'ik m'n eentje maak toch geen verschil'-idee... Niet tegen jou bedoeld hoor, maar ik vind het onzin. Als één persoon spaarlampen gebruikt, maakt bijna niets uit; of als die ene minder vlees eet, zijn spullen vaker uitzet, minder water verbruikt bij het douchen, het huis beter isoleert (minder warmteverbruik) en al die kleine dingen. Maar als iedereen (of in ieder geval: heel veel mensen) dat allemaal doet, dan wordt het verschil echt wel relevant, plus dat het een steeds groter signaal afgeeft aan alle anderen (inclusief overheden en bedrijven). En 'iedereen' bestaat bij de gratie van de verzameling individuen waar het uit bestaat. Dat "een betere wereld begint bij jezelf" zo suf moralistisch klinkt, is geen argument tegen dat het waar is...

Hier ben ik het nou helemaal mee eens! Oh en ik vlieg nooit en heb eveneens geen auto :)
 
het is ook niet dat het alleen beter is voor het milieu, maar ook voor je eigen financiën, zeker in deze "crediet crisis periode". al is het maar €100,- + per jaar, sommigen liggen er blijkbaar niet van wakker, maar het is wel €100,- meer per jaar voor een mooie synth :mega:
 
Ja, dat 'ik m'n eentje maak toch geen verschil'-idee... Niet tegen jou bedoeld hoor, maar ik vind het onzin. Als één persoon spaarlampen gebruikt, maakt bijna niets uit; of als die ene minder vlees eet, zijn spullen vaker uitzet, minder water verbruikt bij het douchen, het huis beter isoleert (minder warmteverbruik) en al die kleine dingen. Maar als iedereen (of in ieder geval: heel veel mensen) dat allemaal doet, dan wordt het verschil echt wel relevant, plus dat het een steeds groter signaal afgeeft aan alle anderen (inclusief overheden en bedrijven). En 'iedereen' bestaat bij de gratie van de verzameling individuen waar het uit bestaat. Dat "een betere wereld begint bij jezelf" zo suf moralistisch klinkt, is geen argument tegen dat het waar is...
Punt is wel dat NL een klein kudtland is en dat zelfs Europa in vergelijk maar een druppeltje in de grote plas is.
En denk ook niet dat je India en China zover krijgt dat ze daar maar stoppen met hun industriele revolutie omdat er misschien een paar poolkapjes smelten? Die regelen wel even waar wat rapportjes waar dus duidelijk in staat dat het niet zo is.

Uiteindelijk is dat hele milieu gedoe een nieuwe manier om mensen geld uit de zak te kloppen. Maar als je het een beetje verstandig aanpakt dan spaar je er geld mee uit. Maar je wordt ook doodgegooid met reclame over nieuwe troep.
Dankzij bijv. airco's en wasdrogers zijn wij in de afgelopen 10 jaar 2x zoveel meer stroom gaan gebruiken. Zet een raam open en hang je was buiten (als het droog is) en je heb in een jaar een juno6 uitgespaard.
 
Back
Top