electronica EM 25/EM 26

onrust nv

Onrust industriëele audio
Lid sinds
12 november 2008
Berichten
3.034
Locatie
In'n industriële bekisting op'n berg roestig ijzer
ik heb 2 russische synths de electronica EM 25 string met een adsr probleem op het lage deel van de toetsen en een electronica EM 26 vocoder met een probleem in de mixer. Ze zijn beide analoog en zeldzaam ik hoop ze nog op te kunnen knappen. Verder heeft mijn siel cruise het zelfde probleem als de EM 25 alleen dan in de monosynth gedeelte. Dit is wel een van de grootste problemen met oude synths ze beginnen steeds vaker kuren te krijgen. Mijn korg 500m heeft een probleem in de repeat/vibrato stand(doet nix meer dan) ik zou graag wat tips krijgen. Ben ook bezig 5 coron ds-7 en 5 coron ds-8 clonen in een behuizing te ZZ
 
Laatst gewijzigd:
Als ik jou was zou ik ze naar een reparateur brengen. Saint Eric zit bij jou in de buurt (Dordrecht) http://www.sainteric.nl/ . Of Twiki van het forum hier, die zit in Den Bosch. Overigens lijkt het alsof je toetsenbord ook niet goed werkt, de punt ( . ) lijkt het niet te doen.
 
sovjets

sovjets

nee het toetsenbord is bij beide russen OK. Heb ik al gechecked bij de EM 25 string moet ik de flatkabels nog controleren, want daar had ik bij de vocoder ook al last mee. De synth werkte helemaal niet meer. Na reparatie doet de string van de vocoder het weer nu alleen nog de mixer, maar beide synths zijn ouder dan 25 jaar.
 
Laatst gewijzigd:
da's beter.
als bij de cruse het monosynth gedeelte niet werkt, dan is er grote kans dat de chip van de monosynth overleden is.
van de russen weet ik het niet, als je een schema hebt, en post, dan kan ik wel tips geven.
groeten,
jeroen
 
alleen de ADSR werkt niet op het lage deel van m'n toetsenbord. bij het hoge deel werkt alles. de monosynth doet het dus gewoon. en van beide russen heb ik de schema's maar mijn russies is wat beperkt. als je intersse heb kan ik ze naar je mailen.
 
Back
Top