Onderdelen plaatsen op veroboard

Status
Er kan niet meer gereageerd worden.

JohnDoe21

Gedeactiveerd account
Lid sinds
15 juni 2006
Berichten
5.920
Hoi,
Nadat ik de Muff Fuzz inelkaar heb gezet ben ik nu bezig om een DOD 280 compressor kloon te maken.
Nou vroeg ik me af hoe je vanaf het schema de onderdelen op een banen veroboard plaatst. Ik weet het is ff puzzelen maar wat is de makkelijkste manier om dit te doen. Vanuit welk punt begin je te werken.
Het schema dat ik bouw staat hier http://www.tonepad.com/getFile.asp?id=40
In plaats van de VTL5C2 maak ik gebruik van een LDR+LED......hoe kan je die het beste plaatsen? Zelf denk ik de LDR vlak op de pcb en dan het ledje erboven hangen....en welke kleur is het beste voor een LDR? Of maakt dat niks uit? Ik gebruik nu een gele led maar die zit nog niet vast dus kan nog veranderd worden.
 
hoi,
zorg ervoor dat de ldr+led in een lichtdichte behuizing zitten.
ik gebruik hiervoor altijd de mantel van een zwarte kabel.
op veroboard werken is makkelijk, alleen niet op banenboard.
ronde eilandjes werkt makkelijker (neem geen vierkante, de kans op nietbedoelde doorsolderingen is 100 keer zo groot)
bij een banen board maak je eerst een plan op papier, dan de banen op de juiste plaatsen onderbreken ( ik gebruik een scherp 3mm metaalboorteje, ) en dan gewoon met de hand de banen met het boortje wegboren.
groeten,
jeroen
 
okee bedankt Jeroen......de DOD 280 Compressor zit nu inelkaar en werkt. Het enige wat vervelend is dat het bereik van de 2 potten die erop zitten pas in het laatste gedeelte vrij komt. Ik heb me volledig aan het schema gehouden. De ene pot is een 500k lin voor de sensitivity en de andere een 100k log voor volume. Beide werken pas in het laatste gedeelte. Hoe los ik dit op?
 
Nee eigenlijk niet en die heb ik ook niet in huis. Ik vind het vreemd dat het niet werkt terwijl ik me aan het schema hou. Zit er een verschil in die alpha potten en bv pihers qua pin out?
 
hoi,
als je de gainpot 100 k maakt en de output pot 10klog , en de condensator die aan de outputpot zit (0,05 in het schema ) vervangt door een elcootje van 10 uf, - aan de pot, + aan de uitgang van de opamp, dan zal het geheel denk ik wat beter werken.
groeten,
jeroen
 
Okee ga ik proberen zodra ik de juiste pots heb.....waarom ze dan die waardes erin zetten snap ik dan niet helemaal. Eigenlijk dus de verkeerde pots gekocht....
 
Yep werkt veel beter idd....zal z.z.m. ff wat geluidjes plaatsen...

Bedankt Jeroen & Maarten :doei:
 
Zal ik ff doen.......als test rigje gooi ik me DR110 erdoor en die hihats gaan tsitten...heel vet. Moet denk ik nog wel ff een ander ledje erop lassen, zit nu een blauwe 5mm op maar die ga ik ff vervangen door een 3mm rooie.
 
Status
Er kan niet meer gereageerd worden.
Back
Top