Midi Controller voor piano lessen: Met of zonder aftertouch

Mja ik doe het vooral voor de theorie en om makkelijker melodietjes met synths te kunnen spelen. Mijn motivatie is niet om echt goed piano te kunnen spelen (mag natuurlijk altijd... maarja moet zien waar ik mijn tijd in steek).
dan is zo'n cme uf8 een prima keus :)

go for it voor zo'n mooie prijs.
 
En zelfs al valt die UF8 enorm tegen, voor €200 hoef je er ook geen bult geld op af te schrijven als je 'm na twee weken alweer doorverkoopt. Inderdaad gewoon doen dus. :)
 
Welke 88 keys met poly aftertouch zijn er eigenlijk zoal de moeite?

Vind hier enkel iets over GEM S3 turbo maar zocht nog alternatieven.
Fatar SL 1100 heeft dat ook naar het schijnt... maar zie elders dan weer dat het geen echte poly aftertouch is.

Thanks
 
Laatst gewijzigd:
de vraag is ook,

welke geluidsmodules op poly aftertouch reageren :)

Als mijn sequencer (ableton) het kan opvangen kon ik er toch al iets mee doen dacht ik. Maar ben dan ook nie zeker.

Mijn uf8 was blijkbaar een uf6, kga die straks of morgen terug brengen naar die stoemme kloot was 'm verkeerd online ge plaatst had.
 
lol

niet goed gezien/getest vooraf?

nuja kzou em gewoon houden denk ik

Mja niet gekeken he, nam aan dat het wel in orde zou zijn. Had nooit verwacht dat een of andere sukkel zo stoem zou zijn om een advertentie te plaatsen over een verkeerd item. En die was te seuterig om het express gedaan te hebben anders zou ik 'm nog een paar watchen rond zijn orgen geven derbij.

Die uf6 heeft semi weighted toetsen, ben ik niks mee voor mijn piano lessen op te oefenen. Die van de uf8 zouden wel bollen voor mij, ga toch voor zo ene wsl.
 
idd semi weighted

of je er niets mee bent dat betwijfel ik wel

heb nog nooit op de UF6 gespeeld maar denk dat er niet zoveel verschil is.. speelt nog altijd niet als een gewoon synthklavier, of wel?
 
Toch niet hoor. Zoals de naam zegt zit semi-weighted tussen licht en zwaar in, dus als je er piano mee wilt oefenen, dan is het gewoon de foute keuze. Niet dat je er dan helemaal niets aan hebt, maar da's een andere discussie...
 
idd semi weighted

of je er niets mee bent dat betwijfel ik wel

heb nog nooit op de UF6 gespeeld maar denk dat er niet zoveel verschil is.. speelt nog altijd niet als een gewoon synthklavier, of wel?

Mja, gelijk mijn novation remote sl is dat toetsenbord. Denk ook wel dat het veel verschil met weighted hammer keys is.
 
Back
Top