Ervaring Edirol M 16 DX

Ik heb hem binnengedaan. De modificatie is gratis en kan terug ongedaan gemaakt worden als je achteraf niet tevreden bent (bv. teveel ruis hebt). De aanpassing geldt wel enkel voor de ingangen 5-14. De 15 en 16 zitten zowieso al op een ander niveau, maar kunnen blijkbaar niet aangepast worden.
 
Tja, waarschijnlijk zal ik iets meer ruis ondervinden na de modificatie, maar die heb je nu ook wanneer je het signaal te veel moet versterken. Trouwens ik had zowieso echt zeer weinig ruis op dit tafeltje, dat dat nu iets meer wordt is niet zo'n probleem. Morgen heb ik hem terug, ik zal laten weten hoe het dan zit.
 
Heb mijne nu binnen, bevalt prima :)

Nog geen minpunten kunnen vinden, heb ook geen last van te zachte lijnsignalen gelukkig.

Verder heb ik nog wel even 2 vraagjes:

-De "normale" FX kunnen niet over het master kanaal gegooid worden toch, dus alleen over de kanalen met AUX?
-Die Room Acoustic Control, is dit betrouwbaar om te gebruiken? Ik gebruik nog steeds HIFI speakers (De oude vertrouwde Philips 482), en alles klinkt een stuk heldelder na toepassing van deze functie. Heb het ook even vergeleken toen ik op de versterker treble/bass anders had versteld en dit kwam overeen met de correctie die de mixer dus toepaste. Lijkt dus goed te werken, of houdt ik mezelf voor de gek
 
Voor al diegene die twijfelen over die modificatie: ik kan maar 1 ding zeggen --> echt doen!! De signalen van mijn keyboards komen nu wel zeer goed binnen ( tot zelfs +7dB op de meters als je echt de luidste klanken probeert). Extra ruis is er amper, zelfs niet merkbaar eigenlijk.

Blijkbaar worden er gewoon inwendig een paar weerstandjes vervangen zodat de opamps een grotere versterkingsfactor krijgen. Toestel moet dus wel 1 dag binnen.

En ja die Room Acoustic Control... werkt dat echt of niet, ik weet het niet. In ieder geval klinkt mijn muziek ook veel helderder en lijkt het stereobeeld iets breder. Of die ook echt vlakker klinken weet ik natuurlijk niet, ik vind het toch een mooie functie die de klank wel beter doet klinken.

En de FX zit idd enkel op de aux, net zoals die insert effecten enkel op de eerste 2 kanalen werken en de finalize enkel op de master werkt.
 
mischien een stomme vraag maar kan je op dit apparaat bijv een virus gelijk aansluiten ?
heb nog nooit een digitaal mengpaneel gehad en vroeg me dat dus af ?
 
Ja, dit kan natuurlijk gewoon :D

Digitaal mengen houdt in dat binnenin het apparaat het mixwerk digitaal gebeurd, maar de ingangen zijn grotendeels analoog. (Zit 1 digitale ingang op, voor kanaal 11/12 maar daar kan evt. ook iets anders op)

Je virus sluit je er dus gewoon via de TRS jack ingangen erop aan, waarna het in de mixer in een digitaal signaal wordt omgezet en daar verder wordt verwerkt, naar de USB gestuurd wordt en weer analoog gemaakt wordt voor de main out.
 
okee dan :D thanx voor de uitleg !

zit er namelijk over te denken om deze aan te schaffen
exterene effecten zijn er toch ook gewoon op aan te sluiten ?
en dat je ze dan gewoon over alle kanalen gooit ?
wil van de week namelijk ook ff een tc fireworx halen :D

en als je deze aansluit werkt ie dan meteen als de standaard geluidskaart van je daw
of kan je de kanalen ook binnen krijgen en als nog een ander soort geluidskaart als hoofd kaart gebruiken in je daw ?

en dan de laatste vraag zijn er mensen die hem gebruiken met fl studio ?
zo ja werkt het goed of is het niet aan te raden ?

groeten
 
Ik gebruik hem met FL Studio 8, werkt prima en heb nog geen problemen ondervonden. Werkt op zowel Vista als XP. Enige nadeel is dat er voor de DAW controller modus geen FL template beschikbaar is, maar dingen zijn gewoon via midi learn's toe te wijzen :)

Een extern effectenapparaat valt via de aux send/return aan te sluiten maar aangezien ik dit zelf niet bezit kan ik je hier verder niet veel over vertellen.

Dit apparaat werkt inderdaad gelijk als een geluidskaart (in een daw).

Nog een andere geluidskaart gebruiken lijkt me niet echt handig, je hebt dan natuurlijk alleen de main (en alt out) tot je beschikking die je dan naar die andere geluidskaart kan sturen. Dit is dus nogal onpraktisch, het beste gebruik je gewoon dit als geluidskaart aangezien alle kanalen direct individueel naar je pc gestreamd worden. Zelf haal ik er zeer korte latency tijden mee :) en is alles van goede kwaliteit.

Heb zelf trouwens lang getwijfeld over dit apparaat aangezien het nogal verwarrend was omdat het en geluidskaart, en mixer etc. in 1 is maar het werkt gewoon allemaal prima :)

Dingen als finalize effects zijn ook leuk en handig, maar deze kun je alleen opnemen als je dus je main out opneemt.

Als je nog verdere vragen hebt hoor ik het wel van je:)
 
Onkosten

Onkosten

Dag Iedereen,

Zij die hun M16-DX hebben laten aanpassen, kunen die mij ook vertellen hoeveel dat gekost heeft? Ik woon ook niet zover van Westerloo Oevel vanaf en zou mischien ook die aanpassing laten doen. Ben nog steeds de handleiding aan het bestuderen(al 4 weken)

Groeten Henri
 
Dag Iedereen,

Zij die hun M16-DX hebben laten aanpassen, kunen die mij ook vertellen hoeveel dat gekost heeft? Ik woon ook niet zover van Westerloo Oevel vanaf en zou mischien ook die aanpassing laten doen. Ben nog steeds de handleiding aan het bestuderen(al 4 weken)

Groeten Henri

Dat was een modificatie en zo'n modificatie is gratis. Je moet hem wel zelf naar daar brengen en terug komen ophalen. Je moet wel eens op voorhand naar hen bellen of mailen zodat zij kunnen zeggen wanneer ze er tijd voor hebben. Normaal heb je hem dan na 1 dag terug.
 
hoi ik heb weer ff een vraagje
ik heb gister dus ook de mixer aangeschaft samen met tc fireworx .
heb alleen nog geen tijd gehad om alles goed door te lezen
dus stel mijn vraag ffies hier
ik heb nu dus mijn fireworx aangesloten op de mixer via aux
om hem over mijn virus heen te gooien en dat lukt .
alleen wil ik na die virus intern dus via de usb weer effecten eroverheen gooien in fl studio .
alleen als ik dat doe dan heb ik feedback.

dus weet iemand hoe ik mijn fireworx over mijn virus krijg en hoe ik hem daarna naar fl studio binnen stuur om er vst effects op te gooien zonder dat ik feedback krijg ?
alvast bedankt :D
 
Heb je het virus kanaal op je mixer wel gemuted/gain op 0 gezet? Als je het geluid namelijk nu oko nog via FL studio naar de mixer terugstuurd krijg je het idd 2x binnen, met een klein beetje latency ertussen.
 
klopt alleen wanneer ik mijn virus kanaal mute hoor ik dus niks meer terug
van de fireworx
doe ik hem open hoor ik wel de fireworx alleen zit ik dan met dat dubbele idd.
dus vandaar :P
 
Dan zit er denk ik niks anders op dan de USB/FL te muten.. Dan hoor je idd niet wat FL met het signaal doet, maar dat moet je dan maar ff zo laten. (Staat ook iets over op de manual, dit adviseren zij namelijk zelfs nog ivm het zero latency monitoring gebeuren)
 
ja het ging mij erom dat ik externe effecten op mijn virus kon zetten eq en dan binnen in fruityloops verder afhandelen met de nodige effecten volumes maar dat gaat dan blijkbaar niet :(
alles gaat precies zoals ik wil verder behalve wanneer ik dus die fireworx erover heen wil :S
mocht iemand als nog een oplossing hebben hoor ik dat graag :D
 
Neem aan dat het wel mogelijk is hoor, maar het is lastig en ik ben zelf ook nog aan het kloten/uitproberen op dat gebied..

Je probleem snap ik wel denk ik, je virus komt binnen op een kanaal, krijgt er een effect overheen, en gaat dus door naar de main mix die je neem ik aan in FL als input selecteert. Je wilt het terug luisteren vanuit FL, dit komt binnen via de usb, gaat door naar de main mix waar dus ook je virus+fireworx signaal naar toe route omdat dat dat ook als return speelt.. En zo krijg je inderdaad een feedback loop. lastig verhaal om te typen maar als het goed is is dit je probleem dus.

Wat selecteer je in FL als input? Ik neem aan de main mix, aangezien die aux return daarop binnenkomt?

Er moet vast wel een oplossing voor zijn, waar ik nu het eerst aan denk is de control room output.. die is anders dan de main mix namelijk, ik weet niet hoe je luistert? Staan je speakers op de main mix of op de control room?
Als ze op de main mix staan (heb ik iig ook, maar heb dan ook geen extern apparaat) probeer ze dan is op de control room te zetten, misschien krijg je dan geen dubbel gemixt signaal binnen..

Anders weet ik het ook niet.
 
Laat maar, probleem al opgelost, lag toch aan een SOLO knopje.

(Origineel bericht:)
Ik heb een probleem, ben ik bang..

De led VU meter van de mixer doet het niet meer, die op het LCD nog wel. Verder blijft het MUTE MAIN MIX (press 1 sec) lampje continu flikkeren en ik krijg deze niet meer uit, ook niet door hem lang in te drukken.

Als laatste doet ook de koptelefoon/control room uitgang het niet meer.. Er zijn geen rare dingen gemuted of iets dergelijks, maar ik vind het zeer vreemd.. Geluid komt nog wel binnen, ook via de USB.

Iemand die hier meer vanaf weet?

Alvast bedankt,

Bob

Update: Het enige licht dat er nog van de LED VU meter afkomt is als je hem aanzet, lichten er ff een paar ledjes op die daarna uitdoven.
 
Laatst gewijzigd:
Werk niet vaak met Cubase, maar ik neem aan dat daar ook gewoon een midi learn/ control assign functie inzit die automatisch een veranderde midi CC waarde vindt en de knop toewijst aan een parameter.

Iig in Renoise,FLStudio en Sonar werkt het gewoon prima.

(Je hebt hooguit geen downloadbare template ervoor, maar dat maakt niet zoveel uit.)
 
Back
Top