Midi note/controller bijgeluiden!!???

xpanded stereo

Ouwe rot
Lid sinds
3 augustus 2003
Berichten
2.689
Locatie
Deventer
Ik heb al een aantal jaar geleden wat probleempjes gehad met midi.Telkens als ik de toetsen of draaiknopen bespeelde hoorde ik kleine tikket takketjes. Echt als bijgeluid los van de sound die het zowiezo zou moeten geven. Met volume helemaal down hoorde je ze echt solo dus het werd niet gegenereerd door de synth'zelf

Bij de draaibeweging aan een midiknopje zeg maar: 127 tikketaketjes, per stapje 1 tike takkie!

Dit heb ik nu weer met m'n juno 106. Zowel met de toetsen 1 tikke takske, en met de sliders. gruwelijke tikketakerionus

Ligt dit aan stroom, aarde...iets anders....?

Er is vast nog wel iemand die dit ook heeft gehad.

Alvast bedankt voor jullie hulp.
 
Ik heb dit probleem vaker gehoord. Dit heeft waarschijnlijk met het stroomnet in Holten te maken ;)
 
heb je de bron van de tikjes al geprobeerd te isoleren? want je zegt dat je het volume van de synth in kwestie omlaag had gedaan,dan zou het dus een ontvanger van midi data moeten zijn die het geluid veroorzaakt...1 van je apparaten moet de geluidsbron zijn van de tikjes tenslotte,dus even uitzoeken welke dat is,dan kunnen we verder praten...
 
Potverdomme, ik heb het probleem nu ook:

Bij mijn Bit01. Het klinkt als envelope klikjes maar het wordt echt getriggered door midi data. Zelfs als ik de volume naar beneden gooi hoor je de tikjes. Het komt dus echt door midi. Ik heb verschillende interfaces getest alle met hetzelfde resultaat. Heel irritant want zo schiet recorden dus niet op. Ook zonder noten aan te slaan, maar draaien aan een een modulatie wiel en het is tikjes galore.

Kent iemand dit probleem en weet iemand hoe dit op te lossen is.

De midi data is dus hoorbaar door het audiosignaal specifiek bij de bit01.
Getest met de RME fireface midi poort, de midiman midisport en de motu timepiece AV.
 
Het wordt niet zozeer veroorzaakt door midi signalen want dat zijn zowieso een stroom bitjes.

Een apparaat wat de commando's (controller 7 = volume) ontvangt kan de (ver)storingen maken en daar kan geen controller iets aan doen.

=(
 
Bedankt voor je reactie. Het vreemde is echter dat ik via de MOTU alle controller info behalve note on note off gemute heb. Zelfs dan hoor je ze nog. Om het nog vreemder te maken. Het is niet bij elke patch. Sommige patches wel sommige niet. Het is echt niet de envellope want bij volume helemaal uit hoor je ze ook. Ik denk dat ik toch eens ga proberen met verschillende midikabels/audio kabels.
 
Back
Top