Autechre + support acts Rob Hall & SND @ Melkweg

Hidde.

Nieuwkomer
Lid sinds
27 november 2007
Berichten
1
Autechre
donderdag 06 maart 2008
aanvang 22.00 / deuren 21.30
Melkweg, Lijnbaansgracht 234a, Amsterdam
www.melkweg.nl
tickets: 16 euro + lidm.
vvk start woensdag 28 november via Ticket Service / Beatfreax.com / Melkweg kassa



live: Autechre (Warp Records, UK)

supports:
live: SND (Mille Plateaux, UK)
DJ Rob Hall (Skam, UK)
 
Ik ben net terug. Wat een avondje dit. Autechre vond ik echt fantastisch. Één lange trip en het ging maar door:okdan: Clark was op zich ook goed, maar beetje veel hak op de tak. Na een half uurtje wist ik het wel. Rob Hall draaide ook fijne plaatjes. Alhoewel, plaatjes zal ie niet gedraaid hebben op z'n Appletje :)
 
Ik ben net terug.

en ik begin net wakker te worden, maar inderdaad was het tot nu toe de beste avond van 2008. Jammer dat ze clark na autechre hadden geprogrammeerd, geeft een beetje een senseo na een illy-espresso gevoel...
Ook jammer dat de totale duisternis (die groot aangekondigd werd) niet echt totaal was, ze hadden ook de bar moeten sluiten.
 
en ik begin net wakker te worden, maar inderdaad was het tot nu toe de beste avond van 2008. Jammer dat ze clark na autechre hadden geprogrammeerd, geeft een beetje een senseo na een illy-espresso gevoel...
Ook jammer dat de totale duisternis (die groot aangekondigd werd) niet echt totaal was, ze hadden ook de bar moeten sluiten.

Ja nog donkerder zou helemaal te gek geweest zijn, maar vond het zo ook al fantastisch. Die eerste act SND vond ik trouwens geen ruk aan.
 
Ik vond het echt helemaal niks. Autechre viel zwaar tegen vond ik. Saaie set zonder diepgang of opbouw. En met z'n allen in het donker staan sloeg helemaal nergens op. Een beetje visueel gebeuren er bij kan juist een leuke sfeer maken, dit was echt suf. Toen bij Clark het licht weer aan ging had ik pas het gevoel dat de avond wat los kwam. En met een live-act heeft dit ook niet veel meer te maken, aangezien je de artiesten niet eens kan zien. Misschien hadden ze gewoon een cdtje op gezet en zaten ze backstage koffie te drinken?

Ik had er best veel van verwacht, maar helaas.
 
Ik vond het tegenvallen. Het in het donker staan was voor mij niet bepaald sfeerverhogend; dan kan ik thuis ook met het licht uit gaan zitten luisteren met de versterker op standje tien.
Wat ik persoonlijk heel jammer vind, is dat het laag in het zaalgeluid te hard afgesteld stond waardoor het mid en hoog niet duidelijk te horen waren, iets dat juist bij Autechre belangrijk is vanwege de interessante synthgeluiden en effects.

Ik hou het voortaan wel gewoon bij het thuis beluisteren van de cd's / lp's.
 
Ik denk dat autechre vooral geheel donker wil, omdat je dan 100% op de muziek moet focussen. Het liefst zouden ze bv. ook hun muziek zonder format verkopen, omdat de drager (bv cd-hoesje, of naam van de song) ook weer van invloed op de totale belevenis, alleen het rechtstreeks instralen van muziek in de hersenen is momenteel nog niet mogelijk.

Trouwens op het balkon was er genoeg hoog en mid, maar mijns inziens net iets te weinig bas.
 
Gisteren Autechre gezien in Petrol, damn wat ging dat erop zeg. Bijna een uur lang hoofd knikkend en springend doorgebracht en achtergelaten met een gevoel alsof je er geen einde aan wil laten komen... gewoon machtig.

Ikzelf kon SND ook wel waarderen, maar die abstractheid in geluid is niet voor iedeeen weg gelegd. Maar al met al een top avond en ook voor mij de beste tot nu toe voor 2008.
 
Ook ik vond het een heel vette avond in de Petrol in Antwerpen.
SND vond ik geen zak aan. Er liepen daar belgskes rond die aankondigden dat Autechre nog minder dansbaar zou zijn dan SND, maar niets was minder waar. Volgende keer moet SND een andere VST uitkiezen, willen ze weer een hele set op 1 geluidje baseren.
Autechre vond ik deze keer nog beter dan de keer dat ze hun vorige album kwamen presenteren in de Effenaar. Daarna heb ik ze nog een keer in Paradiso gezien, wat ik het minste optreden vond van de 3.
Voor de mensen die Petrol niet kennen. Ik was er ook nog nooit geweest, maar wat een vette locatie is dat! Goeie underground sferen en dan boeit het echt niet dat het licht uit gaat. Dat voegt juist wat toe. En een blowtje roken is er ook geen probleem heb ik ondervonden. :peukie:
Jammer dat Clark er hier niet bij was, die heb ik alleen ooit een half uur sessie zien doen in een tussenprogramma'tje in de Effenaar. Wat ie deed was in ieder geval vet toen. :)
Ik kan niet wachten tot Autechre WEER met nieuw werk komt! :okdan:
 
Natuurlijk weet ik dat. Maar de presentatie van hun nieuwe album hebben we zojuist gezien. Vandaar dat ik niet kan wachten tot Autechre WEER met nieuw werk komt. :)

:W
Ah op die manier :mega:
Ik laat 't album maar even aan me voorbij gaan. Ik vond 't erg saai allemaal.
 
De albums van Autechre hebben bij mij altijd wel een bepaalde "inwerkperiode" nodig. Een nieuw album luister ik meestal een paar keer en laat het dan een hele tijd rusten. Soms heb ik het pas na een half jaar goed door en soms pas na een jaar of langer, maar zelf kan ik na een paar keer luisteren meestal nog niet zeggen of ik het nu wat minder vind of juist wat beter. Al moet ik wel zeggen dat ik liever wat meer melodie hoor dan op de laatste albums het geval is.
 
De albums van Autechre hebben bij mij altijd wel een bepaalde "inwerkperiode" nodig.

Dat heb ik ook, bij de laatste albums dacht ik bij de eerste draaibeurt altijd dat ze nu toch echt 'het' kwijt zijn, maar na x maal luisteren blijkt het telkens weer een extreem lekker album te zijn.
 
Dat heb ik ook, bij de laatste albums dacht ik bij de eerste draaibeurt altijd dat ze nu toch echt 'het' kwijt zijn, maar na x maal luisteren blijkt het telkens weer een extreem lekker album te zijn.

Inderdaad. Ik zit nu (pas) helemaal lekker in Draft 7_30. En heb nog een paar albums echt te ontdekken hierna. Best leuk als je die ook al in huis hebt :)
 
Dit doet me denken aan een van de spectrum albums, waarop zoiets stond als 'play three times before listening', zou ook zo op ae van toepassing kunnen zijn.
Bij untitled viel trouwens het kwartje ineen keer, terwijl bij de eerdere albums het een meer groeiend proces was. Anyways ik kan niet wachten tot ik aan het nieuwe album kan beginnen.
 
Afgelopen dinsdag heb ik het nieuwe album ontvangen als special edition met bonus disc. Ziet er fraai uit en zo klinkt het ook trouwens. Dit wordt geen zwaar ontdek-album in ieder geval.
 
Back
Top