mirage 60 eu

R-ond

Gepokt en gemazeld
Lid sinds
11 januari 2003
Berichten
14.508
geld leuk tog? Advertentienr.:
Advertentienr.:147263407

voor de hage narretjes
 
casio rz1 400.-

casio rz1 400.-

eerste
Dit is een in prima staat verkerende Casio RZ-1. Waarschijnlijk de eerste betaalbare sampling drumcomputer van zijn soort. Officieel uitgebracht in 1986 dus een echte old school machine! Voorzien van midi in/uit/through.

Geen verzending. Drumcomputer dient zelf opgehaald te worden.


is dit niet duurder dan dat ie nieuw was
?
mischien moet ie in price wijser
 
haha die prijs van die rz is echt belachelijk :S .........somige mensen......
 
Maar ik heb die MP gast met zijn Mirage maar even voor de zekerheid gemaild. Voor het zelfde geld is het geen hoax en is hij nog niet verkocht. 60 euro is ook weer niet heel erg verdacht laag.
 
350 euro voor een Casio RZ1 is echt veels te veel, gewoon crimineel. Voor een RZ-1 die er zo netjes uit ziet als die van hem zou 150 nog te doen zijn, maar doorgaans vind je ze wel voor 100 - 125... Reken maar uit... voor 350 koop je een RZ1 èn een CZ101, en houd je nog geld over voor een batterij mod op de CZ101 :D
 
Het is natuurlijk wel zo dat in de historie van samplers nooit iets uitgebracht is met nog smerigere geluidskwaliteit én MIDI en professionele sequencing als de RZ-1. Maar ja, het is wel echt een beperkt inzetbaar ding, ik zou er niet aan moeten denken dat dat mijn enige drums zouden zijn.

Work that - work that
 
Ach 't is wel een beperkt ding qua sound, maar ook wel leuk voor bepaalde muziek. Het is een erg herkenbaar geluid (work that mf, idd) maar 't is niks wat je niet met een sampler en wat RZ1 wavjes kunt overnemen; je zult 'm waarschijnlijk toch als module gebruiken omdat de sequencer (bijvoorbeeld in vergelijking tot de TR707) erg slecht is, dus daar zit 'm de meerwaarde niet in. En de sampler van de RZ1 zelf... ach, daar ben je ook redelijk snel op uitgekeken, dan is die Casio SK1 waarschijnlijk nog leuker. Ik vind het echt een leuk ding, maar niet voor veel meer dan 100 -125 euro... Nogmaals, voor 350 koop je met het grootste gemak een RZ1 + een CZ101. Kun je dit soort dingen maken... Maar of je dat nou echt wil... :D

(en ja ik heb een RZ1 staan, 't is niet zo dat ik dat ding echt enorm kut vind ofzo, maar ik ga 'm ook niet lopen verdedigen)
 
Als je hem voor drie nummers gebruikt hebt is de lol er wel weer van af gok ik zo. Die lo-fi sampling is wel grappig. De vorige eigenaar heeft er een 808 kick, snare en hihats onder gezet (waarvoor nog dank), ik moet zeggen dat dat wel een bepaald charme heeft.
 
geld leuk tog? Advertentienr.:
Advertentienr.:147263407

voor de hage narretjes

kijk asje net as ik by die mirage bv een oberheim dpx van rond de 75.- eu koopt heb je een emulator 2 engine die erg mooi klinkt
vol met de "ssm " chips die klinken asde sp12/1200

eerlijk gezegd heb k er nog veel gebruik van gemaakt maar moet wel een erg leuk sample drum setje zijn

latrs
 
Ik zou hem eigenlijk gisteren gaan oppikken, maar ik kwam hopeloos in de knoop met mijn tijd. Ik hoop dat hij hem wil verzenden, anders zou het klote zijn :(
 
60 eu en de keys version opsturen whoeiiiiiiiiiiii

ik heb een rack en laatst alles eens om gegooid en ...is best een zwaar ding net een s950

sc7
 
60 eu en de keys version opsturen whoeiiiiiiiiiiii

ik heb een rack en laatst alles eens om gegooid en ...is best een zwaar ding net een s950

sc7

Ja de verkoper was ook niet van plan hem te versturen, maar goed dan hoop ik dat hij er nog staat als ik weer tijd heb om op en neer te karren.
 
Back
Top