Roland Varios geheugen

llanfeust

Stamgast
Lid sinds
23 april 2007
Berichten
167
Locatie
Aalst_B
Ik heb een Varios (dat rood ding van Roland) en vroeg me af wat de andere gebruikers hier op het forum het beperkte geheugen probleem van de Varios oplossen. De varios heeft namelijk slechts 200 sec sampletijd intern geheugen. Dat wil zeggen : ik kan bijna geen enkele "song" maken want dat ding zit meteen vol. Ook versta ik niet dat mijn samples altijd verdwijnen ook al had ik ze gesaved in de flash rom. Goed 1 vraag tegelijk natuurlijk, geheugenprobleem varios...
:L
 
Ik moet altijd veel moeite doen om het geheugen van m'n Varios vol te krijgen, dus ben dan benieuwd hoe jij je Varios gebruikt dat je daar problemen mee krijgt.
Nu maak ik er ook geen complete songs mee, hooguit een paar tracks in mijn songs.

Wat betreft het verdwijnen van samples.
Ik samples nooit op in het flash Rom, maar op de pc (in V-producer).
Als ik een song laad, laadt hij de samples zonder problemen.

Wanneer 'verdwijnen' die samples?
Kun je ze weer in de Varios laden vanuit het flash Rom?
Sla je je song wel op?


groet

Tom
 
Ik heb zelf een tijd een Varios gehad, het probleem dat je beschrijft ken ik. Ik gebruikte altijd vrij grote samples dus dat gaat dan hard.
Wat ik ook een nadeel vindt is dat je maar 6 sporen hebt, dat zou toch wel iets meer morgen zijn..


Naja, geheugenprobleem heb ik ( en mijn varios) nooit gehad, maar wat Tom al schrijft: gewoon opslaan op je pc, dan kan er vrij weing gebeuren.

Succes ermee!
 
Yep thx voor de antwoorden. Op pc opslaan is een optie. Een andere optie die ik heb gevonden is een PC-kaart adaptor. Ik zou de varios ook live gebruiken en dan is een pc geen optie voor mij. Nogal hardware man.
Wat betreft het opslaan dat ik voorlopig nog niet heb gevonden hoe je de samples in je flash rom opslaat. Kan aan mij liggen hoor. Als ik via het menu van de varios - save - save on flash rom ... dan slaat hij wel schijnbaar op, maar als ik hem uitzet is het weg. Nou goed met die PC-kaart adapter zal het wel makkelijker zijn.
 
PC-card adapter met een flinke geheugenkaart is voor live inderdaad een oplossing.
Ik werk zelf niet live, maar werk soms wel met samples op een geheugenkaart en dat werkt prima.

Ik zal van de week eens kijken hoe opslaan in het flash rom geheugen hier gaat.
Dat hoor je dan nog van me.


groet

Tom
 
Ik heb de handleiding (eindelijk) es gelezen en toch altijd verbaasd hoeveel je leert van zo een handleiding :kroon:. Goed dus dat geheugenprobleem heb ik opgelost met een PC-adaptor kaart en compact flash kaart. Nu kan ik samples overal inladen. Nu hier toch varios gebruikers lezen heb ik het volgende probleem toch niet opgelost: Hoe kan je de range op je keyboard regelen waar tot waar een sample mag spelen. Om een voorbeeld te geven, stel ik sample 88 toetsen van mijn steinway :) en ik wil elke sample apart via midi naar 1 toets van mijn keyboard leiden via de varios. Iemand? many thx
 
Back
Top