netsnoer TR-909

Ventura

Ingeburgerd
Lid sinds
15 november 2005
Berichten
91
Weet iemand hoe het specifieke Roland snoer heet dat voor de TR-909 gebruikt wordt en waar dit eventueel nog te krijgen is??

Heel veel dank.
 
Dank. Dat is hem!
 
Als je bij jou in de buurt van die loodsen of winkels hebt waar ze allerlei 2e hands spullen verkopen, dan kun je daar ook eens een kijkje nemen.

Bij mij in Alkmaar heb je bijvoorbeeld de kringloopwinkel, waar ze ook oude electrische apparatuur zoals printers e.d. verkopen. Vaak staan er dozen bij met allerlei soorten kabels en daar heb ik ook eens twee van deze snoeren uitgevist voor 1 euro :eureka:
 
Maar je heb ook die apparte euro dingen. Die ok op ju julo zatten..
 
Even een kick onder dit topic (kon via de search even geen andere vinden).

Weet iemand ook een plek in NL waar deze kabels te krijgen zijn? Of is het makkelijker de bus te vervangen door een eurostekkeraansluiting?

Het gaat hier trouwens om een S550, geen TR909. Maar het zijn dezelfde onmogelijke k*tkabels van Roland.
 
Ze verkopen die kabels volgens mij bij iedere muziek winkel (ik liep er ooit in binnen en die had ze gewoon liggen), staan simpelweg bekend als 'Roland netsnoer' ook al gebruikte Korg (en Akai?) ze ook. Ombouwen kan natuurlijk ook, maar dat lijkt me (met het oog op verlies) alleen de moeite waard als je dat ding vaker uit de studio haalt.
 
Yep, de Ax73 ook. Maar hoezo met het oog op verlies? Het gaat om en S550 die een maat van me voor 50 of 60 euro of zo gekocht heeft. Wat dat betreft kan er geen sprake van verlies (eerder integendeel) zijn.

@ Matt Second (of iemand anders), moet er gezaagd/geboord worden voor zo'n eurostekkeraansluiting?
 
met een beetje geluk kan het op de plaats van de vorige aansluiting uiteraard

elk apparaat is verschillend dus beetje lastige vraag...
 
nee, niet boren. Eurounit is gewoon te monteren op dezelfde plek.

attachment.php
 
TNX voor de antwoorden! Goedkoper en minder moeite (heen en weer naar een muziekwinkel is meer werk dan zo'n ding vervangen). :okdan:
 
Yep, de Ax73 ook. Maar hoezo met het oog op verlies? Het gaat om en S550 die een maat van me voor 50 of 60 euro of zo gekocht heeft. Wat dat betreft kan er geen sprake van verlies (eerder integendeel) zijn.

Met verlies bedoel ik natuurlijk niet financieel verlies, maar fysiek verlies :) Als je zo'n Roland kabel kwijtraakt moet je toch net wat meer moeite doen om er een te vinden (zo blijkt) dan bij een gewone 3 polige kabel. Dus als je er veel mee optreed (de beste manier om dingen te verliezen) is 't wel handig als je een wat conventionelere kabel hebt. Als 't ding altijd in de studio staat zou ik me de moeite van het solderen besparen en gewoon een Roland kabel kopen, maar das pure gemakzucht van mijn kant :D

Voor de zoekfunctie (altijd handig ;) ): wat betreft Akai's, ik heb net even gekeken en de AX60 heeft ook een Roland netsnoer, maar de AX80 heeft een ander 2 polig netsnoer, zo eentje die je ook op draagbare radio's en sommige opladers / adapters (laptops enzo) vind. De Korg DW8000 heeft weer wel zo'n 'Roland netsnoer' .
 
Back
Top