korg minipops MP120

Oscillatorion

Stamgast
Lid sinds
22 augustus 2004
Berichten
280
Locatie
in 'n appartement
Hey hallo daar mede-forumleden,

Ik heb laatst een Korg Minipops MP-120 gekregen :okdan:
enig nadeel is dat als je een ritme selecteerd, je alleen gewoon een snare hoort op de eerste tel. in 16 stappen dus continu snare op 1,5,9,13 :gaap:

weet iemand of de sequenser dus te repareren is? ik heb met de minipops namelijk geen ervaring wat betreft het reparen cq reviseren.


Ik hoor het graag van jullie,


thnx alvast :biertje::okdan:
 
ik denk dat 't maffe fabrieks ictje in 't sequencegedeelte stuk is..maar met zo'n gearlist als jouwes heb je toch helemaal geen popper nodig, hij zou alleen maar in de weg staan, mits je 'm programeerbaar maakt natuurlijk.
kijk in 't ieder geval eve binnen of er geen losse draatjes bungelen.
sterkte ermee
 
ha dat heb ik met mijn minipops 120 ook!
heb je een oorzaak gevonden?

ik zit te denken om anders externe trigger inputs te modden
heb een jaar of 8 geleden ook zo'n minipops120 gehad en had spijt dat ik die toen heb verkocht dus ben ondanks dat ie niet werkt super blij dat ik weer naar zon popje mag kijken! gewoon toch een soort sentiment naar mn eerste optredens waarbij ik die minipops nog op het podium had staan.
 
hhhm zojuist gevonden op het net:

The first thing to mention is that this unit stores its presets on a ROM chip, which is pretty much impossible to replace unless you rip it from another machine. Older drum machines, such as the Ace Tone Rhythm Ace series, stored their presets with an array of discrete components, which means that they can pretty much always be repaired if one's willing to put some time into it.

Not so with the Mini Pops 120 (and many others, such as the Roland CR-68). When I bought my first one, for a very cheap price, I quickly found that everything seemed to work, including all the voices and buttons, but every preset output the same thing: one hit on every beat, albeit with different voices depending on the preset. Obviously the rhythm patterns were lost either in the ROM chip, or somewhere on the way to the voice generator board. After quite a lot of poking around, I came to the conclusion that the ROM chip wasn't outputting the rhythm patterns.
 
zou er iemand op dit forum zitten die deze chipjes kan branden? als dat zo is dan zou daar iets heel moois mee te maken kunnen zijn! allereerst natuurlijk om de oude minipopjes weer aan het werk te zetten maar helemaal als je hiermee nieuwe sequences onder de knoppen van de minipops kan zetten!!!!
 
d'r zijn wel SF'ers met een EPROM brander maar ik vermoed dat het heel lastig zal zijn om een geschikte "blanko" EPROM van het juiste type te vinden. Jaren '70 is erg lang geleden, technology-wise...
 
een eprom met rythmes is natuurlijk errug makkelijk te maken.
dan nog een verloop voetje, en kalaar is de spreekwoordelijke kees.

post effe een schema, dan kijk ik wel of het haalbaar is.

:koffie:
 
En nu ben ik er dus mee bezig! Ik heb de ROM eruit gehaald en een 606 trigger op de IC-pinnen gezet (en een massakabeltje). Op pin 1, 3, 4, 6 en 7 (zie bijlage) krijg ik verschillende voices uit de minipops getrokken namelijk:

- Bassdrum, Snaredrum1, Snaredrum2, Low conga, High conga, Bongo en Claves

A. Helaas heb ik er nog een paar die ik niet op deze manier uit het apparaatje krijg:

- Hihats, Cymbal en de Cowbell

En die wil ik er natuurlijk wel uit... Ik denk dat het ermee te maken heeft dat ik de ROM eruit gelaten heb en hij daardoor geen verbinding met dit deel kan maken. Bijvoorbeeld dat hij nu niet langs de noise komt (maar ik heb wel een SD dus dat zal het niet zijn).


Het schema is in ieder geval te vinden op de eerder genoemde website:

http://www.estecho.com/manuals/MINI_POPS_120%20Service%20Manual%20(www.estecho.com).pdf

B. Behalve het gemis van de 3 voices is er nog een klein probleempje met het aansturen op deze wijze. Ik heb op de aangestipte pins wel een output maar wat hij eruit gooit verschilt per ritme. Op 'waltz' heb ik bijvoorbeeld op pin 6 de Snaredrum2 en op Rumba zit daar de Claves. Op ritme 'rumba' heb ik het meeste succes met claves, bongo, low en high conga en bassdrum. Maar uiteraard spaar ik ze allemaal en wil ik voor elk geluid een trigger. De ritmes heb ik niet nodig, de balance werkt wel gewoon (das best vet trouwens!)

Volgens mij kan het niet al te moeilijk zijn maar ik ben niet zo'n al te grote ster hiermee. Als iemand een nuttige tip heeft ben ik hier reuzeblij mee. Ondertussen zal ik eens proberen verder te kijken als mijn neus breed is...
 

Attachments

  • Minipops120.JPG
    Minipops120.JPG
    199,2 KB · Bekeken: 47
Haa, hij klinkt inderdaad erg goed al door mijn crappy hifi hoofdtelefoon waar geen goede versterking in zit. Als het af is ga ik pas echt lekker knallen, dat houd de vaart er een beetje voor me in. Maar het komt wel goed hoor, lekkere aanvulling voor me.
 
B. Behalve het gemis van de 3 voices is er nog een klein probleempje met het aansturen op deze wijze. Ik heb op de aangestipte pins wel een output maar wat hij eruit gooit verschilt per ritme. Op 'waltz' heb ik bijvoorbeeld op pin 6 de Snaredrum2 en op Rumba zit daar de Claves.

Volgt dat niet vrij direct uit de manier waarop die diodematrix in elkaar zit? De BD zit duidelijk op drie lijnen, welke daarvan actief is hangt van de schakelaars af zo te zien.
 
Laatst gewijzigd:
ja dat is ook zo, dat moet ik op de één of andere manier dus zien te omzeilen. Moet dus ergens iets met die matrix doen, vanavond nog maar eens aandachtig aan de gang als ik tijd heb, kijken of ik een manier vindt die mogelijk maakt wat ik wil.
 
Hey hallo daar mede-forumleden,

Ik heb laatst een Korg Minipops MP-120 gekregen :okdan:
enig nadeel is dat als je een ritme selecteerd, je alleen gewoon een snare hoort op de eerste tel. in 16 stappen dus continu snare op 1,5,9,13 :gaap:

weet iemand of de sequenser dus te repareren is? ik heb met de minipops namelijk geen ervaring wat betreft het reparen cq reviseren.


Ik hoor het graag van jullie,


thnx alvast :biertje::okdan:

gekregen okdan [geen idee watze waard zijn ,..nier soveel asn cr78 toch ..

best leuk machientje asje m weete trigger , lijkt me vast wel mogelijk



kheb zelf dees nog liggen ,..preset drums ,..herkenbaar soundje
 
d'r zijn wel SF'ers met een EPROM brander maar ik vermoed dat het heel lastig zal zijn om een geschikte "blanko" EPROM van het juiste type te vinden. Jaren '70 is erg lang geleden, technology-wise...

lijkt me ook lastig je kanie somaar een eprommetje erin zetten denkik
1972?komt dit uit ..datze toen al rommetjes hadden :engel:
 
Back
Top