Phonic P6A monitor kaduk! :-(

Furious5

ENOUGH ALREADY!
Lid sinds
19 december 2002
Berichten
4.938
Locatie
Primark City
Grrrrr!

na iets van 1,5 jaar gaf mn Phonic P6A monitor er dit weekend de brui aan..
Hij stond gewoon aan... alleen speelde geen muziek en werd dus ook niet overbelast.

Hij stopte gewoon, de stroom ging er af en ik kreeg hem niet maar aan..
Wat zou het kunnen zijn? Zekering kapot ofzo?

Anyway, ik ga hem opsturen ter reparatie.. Hoeveel garantietijd zit er op electrische apparatuur? Is dat niet verhoogt van 1 naar 2 jaar binnen de EU?

Ik ben er superzuinig op geweest en vind het daarom niet normaal dat hij er nu al mee op houdt.. Dus ik wil hem eigenlijk gewoon gratis gerepareerd hebben... Hij hoort naar mijn mening gewoon nog jaren lekkere beats te serveren...
 
Laatst iets gehoord op ConsumentenTV dat het jaar garantie dat fabrikanten/winkeliers bij hun apparatuur doen, in feite betekent dat een apparaat volgens hun op zijn minst 1 jaar 'gegarandeerd' probleemloos moet werken. Het jaar garantie zou allerminst een wettelijke bepaling zijn. Volgens de wet zou een apparaat een redelijke levensduur moeten hebben. Zeer abstract dus, maar in jouw geval is een defect mijn inziens vrij onredelijk. Maar zoals bekend is je gelijk hebben en je gelijk krijgen een heeeel groot verschil. Dus als je lid bent van een consumentenorganisatie of misschien zelfs een rechtsbijstandsverzekering zou ik daar eens informeren als je van de verkopende partij je ongelijk krijgt.

Het is trouwens idioot goed mogelijk dat het je zekering is, ook als je monitor gewoon aanstaat zonder dat het iets doet. Dus misschien dat het sowieso loont om even iemand er naar te laten kijken/meten voordat je je allerlei romslomp op de hals haalt.
 
Als je ze bij Dijkman gekocht hebt, zul je bij voorbaat waarschijnlijk al wel weten dat je ongelijk krijgt.

Goede reden ook om in het vervolg bij Music Store te kopen, daar krijg je standaard drie jaar garantie.
 
Ai :-(


Origineel geplaatst door Kraan
Als je ze bij Dijkman gekocht hebt, zul je bij voorbaat waarschijnlijk al wel weten dat je ongelijk krijgt.
 
Origineel geplaatst door Furious5
Ai :-(

Tja....

Sowieso er even langs gaan en je verhaal doen, wie weet heb je een gelukstreffer. Als ze voet bij stuk houden zou ik eerst even iemand er naar laten kijken. Ik heb de handleiding even bekeken en de p6a is uitgerust met een beveiliging tegen overbelasting, maar geen zekering waar je aan de buitenkant bij kan. Toch ben ik er van overtuigd dat er een zekering in zit. Dus als je iemand hebt die ook maar het minste verstand van elektronica heeft, kan hij even kijken. Wel even opletten dat diegene geen verzegeling verbreekt met het openschroeven, want in dat geval heb je helemaal geen poot meer om op te staan.

Je kan natuurlijk een partijtje stennis gaan schoppen in de zaak, en er verder werk van maken. Maar als je verder geen backup als een consumentenorganisatie achter je hebt (middels een lidmaatschap), kan het wel eens verrekte lastig worden.

Naar mijn mening zou een fatsoenlijke winkel op zijn minst even vrijblijvend en gratis een kijkje kunnen nemen. Hier kun je ook gerust naar vragen. Let er op dat je heel expliciet vraagt naar de vrijblijvendheid en gratis service! Ik ben 12 jaar geleden een Amiga kwijtgeraakt aan de Dynabyte omdat ze niet bij voorbaat gezegd hadden dat er onderzoekskosten gerekend zouden worden. Zoiets is normaal gesproken te verwachten, maar ik had ze gezegd welk onderdeel (welke processor) op het moederbord kapot was, en na meer dan een maand krijg ik te horen dat er een nieuw moederbord in moest. Een geintje wat iets van 3x de tweedehands waarde van het apparaat zou kosten, en wat belachelijk is omdat een Amiga vrijwel alleen uit een moederbord bestaat. Na weigering kreeg ik het apparaat dus niet terug.

Mijn oom vertelde me ooit een verhaal uit zijn tijd als Mercedesmonteur. Van een bepaald type automaat uit de S-klasse gingen bij idioot veel verkochte auto's 1 kutonderdeeltje kapot, waardoor de goedkoopste optie was de hele bak te vervangen. Je raadt het al, bij alle gevallen net buiten de garantie.

Al met al geef ik je dus weinig kans dat je zonder financiele kleerscheuren uit deze situatie komt, maar misschien vind je op dit forum wel een technisch iemand bij je in de buurt, die je een stuk goedkoper kan helpen (in ieder geval niet voor normale kosten bij Dijkman laten repareren!!!!!!!). Het helpt dan als je een moderator vraagt dit topic te verplaatsen naar het onderhoud/reperatiegedeelte van dit forum.
 
Thanx man voor je reactie..

Ik ga de importeur van het spul benaderen.. Ik neem aan dat zij het ook erg vervelend vinden dat ik opgescheept zit met een kapotte monitor, na 1,5 jaar normaal en net gebruik. Dat hij er nu mee kapt vind ik niet normaal.. ik wil gewoon dat hij gratis gerepareerd wordt...

Oja, enne.. moderators kunnen jullie dit bericht verplaatsen naar het onderhoud/reperatiegedeelte van dit forum?
 
Nou ff gebeld met de importeur...

Het zou een zekeringetje kunnen zijn die is doorgebrand.. schijnt makkelijk te vervangen zijn..

duim duim duim - let's hope so! =(
 
Nee, kan je zelf doen zei een vriendelijke man aan de andere kant van de lijn..|

zekering er uit en een nieuwe halen bij de electronica boer..
Van het weekend maar even doen dan..
 
Dus die is wel gewoon van de buitenkant te bereiken?

De elektronicaboer kan voor alle zekerheid ook nog wel even voor je de zekering doormeten trouwens. Dan weet je al voordat je een zekering koopt of het daar wel of niet aan ligt (hoewel een kapotte zekering natuurlijk niet per definitie wil zeggen dat er niets aan de hand is).

En als er je er aan de buitenkant makkelijk bij kan, kan je natuurlijk ook even heel makkelijk de zekering van de andere monitor pakken. Hoef je de deur niet eens uit.
 
Nog even een klein schopje. Ik heb namelijk hetzelfde probleem met de Phonic P6A. Het is nu al 2 keer gebeurd dat de monitor er zomaar opeens zonder reden ermee ophoudt. Zekering aan de buitenkant vervangen heeft geen zin (heb ik zowel de eerste als de 2e keer meerdere keren gedaan, maar op het moment dat er stroom op komt klapt hij weer). Ik begin me zo langzamerhand af te vragen of het in de box zelf zit waardoor dit gebeurd of dat het met de stroomvoorziening te maken heeft (in wisseling in sterkte). Toch merk ik dat het iedere keer gebeurt als ik ze verplaats. Maar ik ben super voorzichtig met die dingen, dus dan zou het van binnen wel erg delicaat moeten zijn...

Iemand idee waar het aan zou kunnen liggen?
 
Als ik het goed begrijp heb je jouw kapotte monitor niet kunnen repareren?

Ik heb er tot nu toe nog niet echt wat aan gedaan.. hij staat nog steeds stuk thuis. Ik ben er ook super voorzichig mee... ze zijn nog als nieuw..

Hoe kom ik bij die zekering? kan ik het gedeelte waar de stroomstekker en aansluitingen op zitten (onderkant van dat stukje 'uitbouw' losschroeven en in zn geheel er uit halen?
Op de foto is de monitor te zien, op zn kop geplaatst op de tafel... De pijltjes geven de plekken van de schroeven aan...
 

Attachments

  • phonicp6a_stuk.jpg
    phonicp6a_stuk.jpg
    47,5 KB · Bekeken: 62
Zit boven de stroom-aansluiting niet gewoon een klepje dat open kan met daaronder de zekering? Het tekeningetje dat erop staat doet dat vermoeden namelijk.
 

Attachments

  • phonicp6a_klepje.jpg
    phonicp6a_klepje.jpg
    10,8 KB · Bekeken: 61
Zit boven de stroom-aansluiting niet gewoon een klepje dat open kan met daaronder de zekering? Het tekeningetje dat erop staat doet dat vermoeden namelijk.


Daar lijkt het inderdaad wel heel erg sterk op. Volgens mij kan je die gewoon met een mesje of schroevendraaier openwippen of uitschuiven.


@Emiel, het lijkt me onwaarschijnlijk dat jouw probleem ergens anders dan in ke monitor zit. Als je hem gewoon in een huissituatie gebruikt, moet de stroomvoorziening geen probleem zijn. En volgens mij moet het voor een monitor zelfs niet veel uitmaken als je hem ergens bij een metaalbedrijf in een stopcontact prikt of zelfs op een festival ergens indirect aan een generator hangt.
En al flikker je hem van 10 meter op de stoep, dan zal er van alles kapot zijn, maar de kans is groot dat de zekering het dan nog steeds doet.

Beetje lullige vraag, maar je weet zeker dat je de goede zekering hebt? Dus zowel de stroom ALS de spanning goed?

Als het gebeurt als je ze verplaatst zou je wel eens kunnen gaan denken aan een los contactje, misschien is het beste idee om toch iemand met wat verstand van elektronica er even na te laten kijken (check even het topic van Mike Philco over amateurreparaties).
 
Beetje lullige vraag, maar je weet zeker dat je de goede zekering hebt? Dus zowel de stroom ALS de spanning goed?

En de snelheid...
 
de Glaszekering zit inderdaad direct boven de stekkeringang. Beetje lastig om hem los te krijgen, maar met een schroevendraaien kan je hem omhoogwippen. Er zit een gleuf net onder de rand in het stekkergat. Het is even pielen, maar dan krijg je hem vast wel los. Het is alleen geen klepje, maar je schuift hem er helemaal uit.

De vraag over de zekering is niet lullig voor een leek als is. Ik kwam er bij de 2e keer achter dat ik de een verkeerde glaszekering heb gebruikt. Er is verschil in traag en snel. Er moet een trage in van 2 ampere (T2). Das volgens mij wel belangrijk, maar zelfs met een trage zekering klapte hij er uit, dus ik vermoed dat er intern nog een zekering zit die ook gesprongen is.

De eerste heb ik in januari teruggestuurd. Na veel 5en en 6en heb ik een nieuwe gekregen (kreeg van de week wel weer een bericht van Feedback dat hij na 8 maanden gerepareerd was. Lang leve de administratie van Feedback). Blijkt dat het nogal een probleem is met de importeur die alleen maar een retouren per pallet terug wil krijgen, waardoor je lang moet wachten voordat je reparatie uiteindelijk opgestuurd wordt (leuk detail, de importeur zit werkelijk aan de overkant van de straat bij Feedback Rotterdam, maar dat terzijde...)

Ik heb gisteren contact gehad met Feedback en ik moet hem weer ter reparatie aanbieden. Dus het zal wel weer even duren voordat ik hem terug heb.
 
die alleen maar een retouren per pallet terug wil krijgen

Dat zegt niet zoveel goeds, als ze verwachten dat de retouren met pallets tegelijk binnenkomen...
 
Nou, ik heb de zekering er uit gehaald... bleek dat hetglazen buisje helemaal zwart was, gesprongen dus...

Om de speaker te testen haalde ik uit mn werkende P6a de zekering en stopte die in de kapotte speaker en...

die deed het dus niet..

ik haalde de zekering er weer uit en ja hoor.. ook die was kapot gegaan...

Ik heb dus precies hetzelfde als Emieltje...
Ik keek net even goed op de bon en mijn speaker zijn een half jaar buiten de garantieperiode :-(

erg balen!

Morgen maar ff de importeur bellen van die dingen... als het steeds hetzelfde probeem is kan hij het beter gelijk zeggen..
 
hmm das fijn om te weten. ik ga van de week een van mn V8;s naar feedback rdam terugbrengen voor reparatie. gelukkig is het een grote doos dus een redelijke kans op een volle pallet... maar toch! hoe lang gaat dat gemiddeld duren/iemand ervaring mee verder?
 
Back
Top