goed delay/echo effect voor synthesizer(juno 60)

aeroflux

Stamgast
Lid sinds
8 februari 2006
Berichten
200
Locatie
Gouda
Hallo allemaal, ik heb pas een mooie Juno 60 op de kop weten te tikken. Nu wil ik een hardware delay hieraan toevoegen om mooie sequences ( met echo ) te maken

denk aan de Klaus Schultze/Tangerine Dream/ Redshift sound.

De Moogerfooger 104 Z vind ik wat te duur

Hebben mensen ervaring met een synth aansluiten op bijv :

de nieuwe BOSS RE-20 Space Echo
Line 6 Echo Park
Eventide Time Factor
TC Electronic Vintage Delay

En zijn deze ( eigenlijk) gitaarpedaaltjes geschikt om een synthesizer op aan te sluiten ?

Hoor graag jullie mening/ervaring, groet van Aeroflux
 
Ik heb die Boss in bestelling staan bij Thomann, maar die wordt pas over een week of 8 geleverd helaas, maar dat wat ik ervan gehoord heb bij m'n maat is dat het ding van echt subtiel en warm tot smerig kan klinken.

Hij had vaker met de orginele Roland RE-201 Space Echo Tape Delay / Reverb gewerkt en verzekerde me dat dit pedaaltje echt 99,5% gelijkenis met het orginele apparaat vertoont. En laten we eerlijk zijn voor 185€ kan je nergens een gebruikte RE-201 scoren. :)

Ik ga de delay voornamelijk gebruiken als opwarmertje op een bus, maar ook voor e-piano's en vocale.


En waarom zouden gitaar pedaaltjes niet geschikt zijn? Ik vind ze persoonlijk vaak lekkerder weg werken dan een multi Fx, omdat die pedaaltjes meer hands-on zijn en niet mbv. editors of op kleine rottige LCD schermpjes ingesteld moeten worden!

Nadeel is wel weer dat als je er veel in een keten gebruikt dat er signaal verlies en ruis kan optreden. En laat je niet misleiden door de True Bypass mythe van veel fabrikanten... er is altijd iets van signaal verlies als je je signaal ergens doorheen jast :)
 
Hier is de Ion door de Echo Park : http://theheartcore.com/music/ion_space_echo.mp3

Ik heb zelf de TC M300 die ook een mooie delay heeft, maar hij geeft me niet genoeg feedback. Die gebruik ik dus sinds de Echo Park als "gewone" delay zonder filters.
 
Ik heb zelf sinds een maandje de Akai Head Rush E2 in mijn bezit. Het apparaat kost 199 euro en kan 3 dingen:
- Delay
- Tape echo
- Loopen
Ik zocht eigenlijk een apparaat wat tape echo mogelijkheden had zoals de Roland Space Echo en de WEM Copy Cat maar dan betaalbaar. En ook om van die smeuige sequences a la Redshift te kunnen maken. Ik had natuurlijk ook de nieuwe Boss RE 20 kunnen nemen maar de Akai kan iets meer tegen dezelfde prijs; ik heb de Boss niet uitgeprobeerd dus ik kan er niet over oordelen.

Ik gebruik de Akai op mijn modular en andere synths (bijv. Akai AX80, Nord Lead 1, Korg PS-900) en het werkt heel goed. Ook is het apparaat erg stil dus geen bijgeluiden. Er zit ook een netadapter bij dus geen gezeur met batterijen; er zit geen aan/uit schakelaar op maar ik heb hem op een stekkerblok zitten met aan/uit schakelaar. Wat ik wel lastig vind is dat het apparaat gemaakt is als voetpedaal maar ik heb hem gewoon naast mijn synths staan om de draaiknoppen te kunnen regelen; de voetknoppen moet ik dus met de hand bedienen. Ik kan hem natuurlijk ook op de grond zetten maar dan moet ik steeds bukken om de draaiknoppen af te regelen en dat vind ik maar niks.

Verder moet ik nog eens uitzoeken hoe je de delay timing moet zetten om inderdaad van die mooie Redshift sequences te krijgen. Misschien dat iemand op dit forum daar ervaring mee heeft?
 
Mijn geheime top tip:
http://www.music123.com/Danelectro-Fab-Echo-151844-i1166669.Music123

Om hem als echo bruikbaar te maken, moet je een weerstandje vervangen door een potmeter.
Hier is info over de mod. Je hebt dan beschikking over 30msec-1 sec delay tijd.
En hij klinkt een heel stuk beter als de prijs doet vermoeden.



De andere echo's die ik gebruik zijn een Dynacord echocord mini en een Roland RE-201 space echo. Ik heb ook 2 BBD's in m'n modulair die evt als echo gebruikt kunnen worden.
 
Origineel geplaatst door ch9527
electro harmonix memory man is heel fijn!
indeed, maar met een lo-fi grungy karakter hé. voor kristalheldere delays moet je die niet aanschaffen.

ik gebruik ook een dynachord echocord mini in mn standaard elektrische gitaar setup: gitaar > sherman filterbank (voor vette distortion) > echocord. vind m niet super voor synths omdat het inputsignaal eerst door de tone regelaar gaat, een soort eq/filter, die je niet kan bypassen (zonder te solderen). is wel superlekker op gitaar.
 
Origineel geplaatst door divi
indeed, maar met een lo-fi grungy karakter hé. voor kristalheldere delays moet je die niet aanschaffen.

grungy?
dromerige delays met gefilterde feedback.
maar hij is zo toepasbaar! korte bathtub delays, tot bijna galm, maar ook langere delaytijden met overstuurde feedback etc.
ik merk dat ik em echt heel veel toepas! ik ga zelfs voor een tweede en wellicht ook nog de derde.
 
Ibanez AD-202 :okdan:
ibanez_ad202_delay.gif
 
Ik gebruik de Akai op mijn modular en andere synths (bijv. Akai AX80, Nord Lead 1, Korg PS-900) en het werkt heel goed.

Verder moet ik nog eens uitzoeken hoe je de delay timing moet zetten om inderdaad van die mooie Redshift sequences te krijgen. Misschien dat iemand op dit forum daar ervaring mee heeft? [/B]

Ha Martin, bedankt voor je reactie. Mis je midi of een andere manier van synchroniseren bij het gebruik van de akai of is het handmatig instellen geen probleem ?
 
Origineel geplaatst door RockSteadyBeat®
Ibanez AD-202 :okdan:
ibanez_ad202_delay.gif

Vraagje, wat is de maximale delay-tijd van deze Ibanez ?
 
Ik vind de memoryman ook TE GEK..echt 1 van mijn lievelingspedalen.
Daarnaast is een Space Echo ook altijd mooi.
en kan je een Ibanez AD9/AD80 of Boss DM2/DM3 overwegen.

Met de Echopro Line6 heb ik ook ervaring en die vind ik ook erg mooi.
Maar die is weer wat minder hands-on.

Ow de yamaha E1010 is ook een gaaf ding.
 
Origineel geplaatst door RockSteadyBeat®
Ibanez AD-202 :okdan:
ibanez_ad202_delay.gif
Jazeker volledig mee eens !!
Voor warme mono delay, voor zachte tot ronduit bijna smerig krakende flangers, of eenvoudige chorus is deze echt wel geknipt !!
Enige minpunt: heel jammer dat ie geen stereo/panned-delay geeft (te,zij met andere hulpmiddeltjes zoals pan modules), en eigenlijk is de max. delay-time behoorlijk kort - maar dat heb je natuurlijk met de meeste vintage analog delay modules...
 
Wat ik me ook afvraag.....

Een korg Kaoss pad 3, daarop zitten ook delay-effecten. En een hoop andere leuke effecten natuurlijk. Zowiezo leuk om aan te schaffen. Maar...
Haalt de kwaliteit van de delay-effecten van de Korg Kaoss pad 3 het bij bv een Ibanez ad 202 , of een akai headrush of zo'n boss re 20 ?

Denk dat ik het antwoord al weet overigens

Groet van Aeroflux
 
Origineel geplaatst door aeroflux
Ha Martin, bedankt voor je reactie. Mis je midi of een andere manier van synchroniseren bij het gebruik van de akai of is het handmatig instellen geen probleem ?
Nee, ik mis geen MIDI. Handmatig instellen is in zoverre een probleem dat het lastig is om de juiste delay timing op een sequence te zetten zodat het gaat klinken zoals bijv. Redshift. Maar dat ligt niet aan de Akai; ik heb ook een Lexicon MPX-100 en een TC Electronics M300, daar gaat het net zo lastig. Maar omdat een geluidsvoorbeeld meer zegt dan tig woorden hierbij een voorbeeld. Eerst droog en daarna met de Akai HR E2. Is dit wat je bedoelt met de 'Klaus Schultze/Tangerine Dream/Redshift sound'?
 

Attachments

  • sequence.mp3
    508,9 KB · Bekeken: 52
Origineel geplaatst door aeroflux

Haalt de kwaliteit van de delay-effecten van de Korg Kaoss pad 3 het bij bv een Ibanez ad 202 , of een akai headrush of zo'n boss re 20 ?

Denk dat ik het antwoord al weet overigens

Groet van Aeroflux

Ik dacht wel dat je het al wist ;) maar het is maar natuurlijk uit welk perspectief je het bekijkt.
Maar mijn mening is uiteraard dat de Analoge delay meer soul heeft.


Origineel geplaatst door Martin Peters
Nee, ik mis geen MIDI. Handmatig instellen is in zoverre een probleem dat het lastig is om de juiste delay timing op een sequence te zetten zodat het gaat klinken...

Ik vind dat juist tof van een analoge delay dat je hem op gehoor moet instellen.
Zo krijg je een veel natuurlijker delay effect naar mijn mening.
 
Maar omdat een geluidsvoorbeeld meer zegt dan tig woorden hierbij een voorbeeld. Eerst droog en daarna met de Akai HR E2. Is dit wat je bedoelt met de 'Klaus Schultze/Tangerine Dream/Redshift sound'? [/B]


Hoi Martin,
Ja inderdaad die sound bedoel ik, zo'n sequence waarin dan langzaam een echo komt opzetten

de Akai klinkt goed, ben ook benieuwd naar de Boss RE-20.

Maak je zelf ook veel van dit soort muziek ? Groet van AEroflux
 
Origineel geplaatst door aeroflux
Maak je zelf ook veel van dit soort muziek ?

Nou, ik ben het wel aan het proberen. Het lijkt muziek die heel makkelijk te maken is maar het is verdomde moeilijk. Op mijn website attorks.nl heb ik de tracks van mijn CD staan die ik 5 jaar geleden gemaakt heb, maar dat is meer prog-rock met EM invloeden. Luister trouwens ook eens naar ARC, 'Return to the Origin' en de 'Free System Projekt' (bijv. Gent); hele mooie muziek.
 
Back
Top