ram ic voor oberheim ob-x

wouw

Ouwe rot
Lid sinds
29 januari 2005
Berichten
979
Heeft er iemand 1 of 2 ram ic's van het type AM9111BPC ? Ik heb een probleem met mijn OB-X en deze ic's lijken het te veroorzaken.
Ik heb al bij Senso en enkele andere forum-reparateurs ge-informeerd maar helaas.

Als ik niet aan deze ic's kan komen ben ik gedwongen een encore midikit aan te schaffen (of de OB-X in onderdelen te verkopen). De encore kit heeft deze ic's namelijk niet nodig.
Klinkt op zich aantrekkelijk maar mijn OB-X heeft al een midi-interface, beetje zonde van het geld dus.
 
Je zou nog kunnen zoeken naar pin-compatible RAMs van andere fabrikanten, zoals de 6561.

Of iets anders en dan via een adapterprintje. 2114's (1024 x 4) zijn bijvoorbeeld nog gewoon nieuw te koop en de aansluitingen daarvan zijn grotendeels hetzelfde. Zal mogelijk iets aan logica omheen moeten om ze hetzelfde te laten reageren, verder A8 en A9 gewoon aan massa hangen, dan is ie ook 256 x 4.
 
Sorry ff off-toppic....


Hoe vergelijkt zo'n OBX nu met bvb een memorymoog?
 
Misschien heeft een forumlid ooit zelf een encore-kit ingebouwd en heeft hij de niet-benodigde ram-chips nog ergens in een kast liggen ?

Andere vraag: Wie heeft een OB-X met encore ? Bevalt dat ?
 
ok, niet gelukt dus.

Bedankt voor de tip van de vervangende ic's maar in overleg met mijn reparateur doen we dit maar niet. Slechte ervaring met soortgelijke situaties gehad.

Ik ga dus maar de encore-kit bestellen. Hopelijk is de OB-X dat waard. Het is gelukkig een 8-voice model dus dat scheelt al iets. Ik had al nieuwe keyboard-bushings aangebracht en wie A zegt moet ook B zeggen...
Ik heb te weinig met de OB-X gespeeld (voordat hij crashte) om te kunnen beoordelen of hij genoeg afwijkt van bv de OB-8 of OB-Xa.

Het aanbrengen van de kit lijkt niet moeilijk, eerst de oude midikit eruit natuurlijk. Bovendien krijg je er de originele patches bij. De memorymod (120 programs) is ook leuk, echter zat er bij mij al een memorymod op.
 
ik ben benieuwd: 2 weken geleden geld overgemaakt naar encore en sindsdien geen reaktie ontvangen. Op mijn mail wordt niet meer gereageerd. Voordat ik betaalde altijd meteen antwoord. oei oei ?
 
Nou, de encore midikit is enkele dagen geleden gearriveerd en inmiddels ingebouwd. De OB-X doet het weer :okdan:

De oude midikit is verwijderd, bleek van Lintronics te zijn. Ik heb Rudi om specificaties gevraagd, misschien kan ik er iemand anders blij mee maken.

Op papier moet ik nu een dikke synth hebben, OB-X 8-voice met encore midi, nu de praktijk nog.
De layout van een OB-X voiceboard is vrijwel gelijk aan een SEM-module. Verschil zit 'm in de filter-opbouw, dat is alleen lowpass op de OB-X, hoewel er wel modificaties bestaan om er HP en BP uit te halen. En natuurlijk hoef je niet iedere SEM module afzonderlijk in te stellen, wat wel handig is




(toch ben ik niet vies van een Oberheim 8-voice ;) )
 
Origineel geplaatst door mono-poly
Hey top zeg!

Kom maar op met die geluidsvoorbeelden!

:)

kunje wat extras opnoemen wat encore midi kit ...meer kan levert dan een linntronics ?
ben wel benieuwd
zijn die eg te / zo duur !
:halleluja
 
Back
Top