MO8 versus S80

Fast Ed

Stamgast
Lid sinds
21 juli 2005
Berichten
278
Locatie
Heesch
Beste mensen,

Wie kan mij vertellen wat de beste keuze is. Ik ben momenteel alleen in het bezit van een KORG Trinity Pro V3. Zowel tijdens de repetitie als op het podium kom ik hiermee alleen niet uit de voeten. Daarbij zijn de pianosamples, als ENIGE, héél beroerd van de Trinity. De tweede synth moet dus allereerste hele goede pianosamples bezitten en als tweede praktisch in het gebruik zodat ik mijn tweede sound meteen gereed heb als ik switch. Vooralsnog is mijn oog gevallen op een, nieuwe, MO8 of een, tweedehands, S80 inclusief PLG-150DX en PLG-150PF.

Graag jullie meningen / adviezen!
 
hmm, ik ken de S80 niet persoonlijk, maar zover ik weet is dit een afgeleide van de CS6X, De MO8 heeft de engine van een Motif ES. (die ken ik wel en die vind ik zelf errug goed)

Ik denk dat als je ze tegen elkaar zet dat ie gaat tegenvallen, Ik heb zelf de PLG-150AP in mijn MOTIF8 zitten, maar vind uiteindelijk de piano van de ES (en dus de MO8) eignelijk lekkerder klinken.

De Rhodes zijn helemaal top vind ik.

Dus, als ik zou moeten kiezen zou ik heel snel voor een MO8 gaan (alhoewel deze wel een stuk duurder zal zijn, 750 voor een 2e handse S80 tegen 1400 voor een MO8)

Succes
 
Ik zou om bovengenoemde reden ook gaan voor de MO8. Daarom staat er hier ook een voor m'n neus. ;) Volgens mij heeft de S80 ook een heel ander klavier als ik me niet vergis.
 
Re: S90 versus MO8

Re: S90 versus MO8

Origineel geplaatst door Fast Ed
Wat nou als je hem afweegt tegen de S90?

S90 = Motif classic sounds
MO8 = Motif ES sounds

S90 kan PLG kaarten hebben, MO8 niet.

Polyfonie is gelijk.

MO8 heeft sequencer, S90 niet.
 
Back
Top